8 lucruri pe care fiecare utilizator de Pebble Time ar trebui sa le stie

0
810
screenshot de Adrian Benea/GamTech.ro

Pebble Time este un smartwatch foarte user-friendly cu o baterie de invidiat. Cel puțin în comparație cu bateriile smartwatch-urilor concurente de la Apple și Android Wear care țin în general o zi.

În ciuda design-ului user-friendly, există totuși câteva mici sfaturi și trucuri despre care vom încerca să vorbim în cele ce urmează.

Așadar, dacă ați achiziționat recent un Pebble Time sau un Pebble Time Round sau poate aveți deja unul de ceva vreme, cu siguranță veți dori să citiți lista noastră cu cele opt lucruri pe care fiecare utilizator de Pebble Time ar trebui să le știe.

Configurarea Initiala

pebble-time-app-screenshots01

Înainte de a începe să primiți alerte de la telefon direct pe ceasul Pebble Time, va trebui să instalați aplicația Pebble pe telefonul vostru. Puteți găsi versiune de iOS aici sau pe cea de Android aici.

În timpul configurării inițiale, aplicația vă va purta prin mai multe ecrane, de la crearea unui cont Pebble la conectarea ceasului cu telefonul vostru. Imediat după ce ceasul s-a conectat cu telefonul veți fi întrebați despre limba pe care doriți să o utilizați pentru ceasul de la mână, iar mai apoi o verificare a versiunii softului ceasului, câteva sugestii de aplicații și alegerea primei fețe pentru ceas.

iOS vs. Android

În trecut erau anumite diferențe destul de semnificative în experiența generală atunci când vine vorba de utilizarea unui Pebble Time pe iOS sau pe telefoanele Android. După mai mulți ani de actualizări de software, aceste diferențe aproape că au dispărut, singura diferență notabilă este atunci când vine vorba de dictarea vocală pentru răspunsurile prin sms. Această caracteristică este disponibilă utilizatorilor de iOS, dar funcționează doar în Statele Unite și doar pentru clienții operatorilor mobili AT&T și Verizon Wireless.

Ca utilizator de Android, lucrurile sunt mai simple și cu doar o apăsare a butonului din mijloc de pe partea dreaptă a ceasului, la vederea unei notificări de tip mesaj, dacă apare “Voice”, doar apăsați și vorbiți cu ceasul vostru.

Aplicatiile pentru Ceas

pebble-time-app-screenshots02

Aplicația Pebble Time împarte acum aplicațiile pentru ceas și fețele pentru ceas în două magazine diferite de unde se pot descărca. Tab-ul pentru aplicații vă arată toate aplicațiile instalate pe ceas, iar dacă apăsați pe butonul  “+” aflat în partea de sus a ecranului, mergeți direct în magazinul pentru aplicații.

Atunci când accesați magazinul de aplicații trebuie să țineți minte câteva mici lucruri:

  • Fiți atenți la compatibilitatea sistemului de operare. Un robot Android și un text iOS vă va indica platforma pe care aplicația poate rula.
  • Vedeți dacă aplicația ceasului are nevoie de o aplicație însoțitoare instalată pe telefonul vostru. În ecranul din dreapta screenshot-urilor puteți observa că aplicația Runkeeper indică faptul ca are nevoie de o aplicație însoțitoare instalată pe iPhone.
  • Veți găsi probabil o secțiune de aplicații “Powered by Kiezelpay.” Acesta este un serviciu pe care dezvoltatorii de aplicații îl pot folosi pentru a-și cere anumite drepturi pentru munca lor, pentru anumite aplicații sepecifice ceasurilor Pebble.

Puteți de asemenea să vedeți sub formă de listă toate aplicațiile instalate pe ceasul vostru cu ajutorul aplicației Pebble. Puteți să le trageți foarte simplu în sus sau în jos și să le ordonați după cum preferați, iar pentru cele care au în dreptul lor o rotiță zimțată, puteți aplica diferite modificări după cum vă este permis. Dacă în dreptul aplicației vedeți un punct galben, acesta vă indică faptul că înca mai trebuie să configurați aplicația.

Fetele pentru Ceas

pebble-time-app-screenshots03

Fețele pentru ceasul Pebble Time funcționează similar cu aplicațiile, având un tab dedicat și un magazin de unde pot fi descărcate o multitudine de fețe noi.

Atunci când adăugați o față nouă în contul vostru Pebble, aceasta se va instala automat pe ceasul vostru Pebble Time și veți putea deschide oricând pagina de setări suplimentare pentru aceasta din aplicația Pebble.

Puteți schimba fețele de ceas foarte ușor printr-o simplă selectare între fețele deja instalate și le puteți configura pe fiecare dintre acestea care dispun de setări suplimentare indicate de rotița zimțată afișată în colțul din stânga sus.

Health

pebble-time-app-screenshots04

Pebble Health este o unealtă automată pentru monitorizarea pașilor, exercițiilor și a somnului, adăugată recent întregii linii de ceasuri Pebble Time.

Înainte de a beneficia de monitorizarea pașilor și a somnului va trebui să activați Pebble Health. Mi s-ar fi părut normal ca această activare să fie solicitată în timpul configurării inițiale, dar din păcate va trebui să deschideți din nou aplicația Pebble și să mergeți în tab-ul Settings de unde să poriți Health.

Va trebui să mai introduceți câteva detalii personale, cum ar fi înălțimea, greutatea, vârsta și sexul.

Odată ce Health a fost pornită, puteți vedea oricând numărul de pași actuali și calitatea somnului din noaptea trecută pe aplicația Pebble de pe telefon sau prin deschiderea aplicație Health de pe ceasul Pebble Time

Quiet Time

pebble-time-app-screenshots05

Primirea de notificări direct la mână este un lucru foarte util, dar nu și atunci când ești la o întâlinire sau într-o ședință. Pebble s-a gândit și la acest aspect și o dată cu trecerea timpului și cu actualizările primite a făcut posibilă trecerea ceasului în modul “do not disturb” pe care compania l-a numit Quiet Time.

Pentru a activa modul Quiet Time exită două posibilități, cea prin care se intră în Settings > Quiet Time prin apăsarea butonului din mijloc de pe partea dreaptă a ceasului sau prin apăsarea lungă a butonului de pe partea stângă a ceasului până când acesta vibrează.

Cu ajutorul primei variante puteți activa sau dezactiva separat câteva dintre opțiunile afișate, cum ar fi calendarul sau apelurile primite.

În plus, puteți vedea oricând cu ajutorul aplicației Pebble ce aplicații trimit notificări pe ceas și tot de acolo puteți stabili care dintre cele listate să trimită notificări și care nu, sau care să trimită în timpul săptămânii și care în weekend.

Timeline

Timeline-ul Pebble este interesant deoarece pune la îndemâna utilizatorului căteva informații utile și rapide, cum ar fi condițiile meteo sau scorurile de la sporturile ce vă interesează, scutindu-vă astfel de navigarea inutilă prin meniurile ceasului.

Direct de pe fața ceasului vostru Pebble Time, printr-o simplă apăsare a butonului jos de pe partea dreaptă a ceasului vă sunt afișate pinurile viitoare. Aceste pin-uri pot afișa diferite informații ca vremea, călătoriile planificate, rezultate sportive și multe altele. Apăsând butonul de sus acesta vă va duce înapoi în timp, afișându-vă întâlnirile pe care le-ați încheiat sau jocurile pe care le-ați jucat puțin mai înainte, sau pot fi afișate informațiile din Health—pașii și somnul.

Puteți interacționa cu elementele din timeline prin apăsarea pe butonul din mijloc de pe partea dreaptă a ceasului. De exemplu, prin apăsarea pe butonul din mijloc în vreme, veți primi informații mult mai detaliate despre vreme în funcție de locația în care vă aflați.

Quick Launch

Procedura standard pentru a lansa o aplicație pe ceasul Pebble este apăsarea pe butonul din mijloc, după care se navighează la aplicația dorită și se apasă din nou pe butonul din mijloc pentru ca în final să puteți interacționa cu aplicația respectivă.

Cu ajutorul Quick Launch, puteți crea scurtături pentru patru dintre aplicațiile voastre preferate. Apăsați și mențineți apăsat butonul de sus sau cel de jos până un meniu vă va fi afișat cu cele patru butoane ale ceasului și atribuiți-le scurtăturile către aplicațiile voaste preferate.

Puteți oricând să schimbați sau să adăugați o altă scurtătură pentru Quick Launch, prin aceeași metodă sau prin intrarea în aplicația Settings de pe ceasul Pebble și apoi deschideți Quick Launch.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.