Cum Sa Deblochezi iPhone-ul in iOS 10 Fara Sa Apesi Butonul Home

0
4110

Cum Sa Deblochezi iPhone-ul in iOS 10 Fara Sa Apesi Butonul Home

Dacă ceva nu îmi place la iOS 10, este faptul că a dispărut Slide To Unlock. Totul se face acum apăsând butonul Home, chiar și pe oricare dintre iPhone-urile cu cititor de amprentă.

Imediat după trecerea la iOS 10, din instinct, am folosit Slide To Unlock trezindu-mă că îmi sunt afișate widget-urile pe ecran. Mi se mai întâmplă și acum să fac acest lucru. E și normal, după atâția ani în care a fost singura metodă de deblocare folosită de către toți utilizatorii de iOS.

Acum cu iOS 10, trebuie să apeși pe butonul Home pentru a debloca iPhone-ul în loc să tragi degetul pe ecran pentru a-l debloca. Problema intervine atunci când ții prea mult apăsat butonul Home, pentru că poți să o trezești pe Siri sau în cazul în care nu este activată, să pornești Voice Control.

iOS 10 nu oferă nici o posibilitate de a duce înapoi Slide To Unlock, dar se poate evita apăsarea propriu-zisă a butonului Home pentru a debloca iPhone-ul, dar acest lucru este posibil doar pentru modelele ce au Touch ID (acestea sunt iPhone 5S, iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, dar și iPad Air 2, iPad Mini3, iPad Pro). Prin această metodă se poate debloca ecranul la fel cum s-a putut și în iOS 9. Iată cum se face!

Intrați în Settings > General > Accessibility > Home Button și porniți butonul din dreptul opțiunii Rest Finger to Open.

img_5152

Cu aceste setări activate, puteți pur și simplu să atingeți butonul Home, Touch ID-ul citește amprenta și Iphone-ul se va debloca. Problema e că acest mod nu funcționează decât dacă ecranul este pornit, deci tot trebuie apăsat înaite unul dintre butoane, ori Home ori Power/Sleep. iOS 10 aduce și caracteristica raise-to-wake care automat pornește ecranul iPhone-ului—disponibil pe iPhone SE, iPhone 6s și iPhone 6s Plus—și cu ajutorul căreia puteți scăpa de apăsarea butonului Home.

În mod normal, raise-to-wake ar trebuie să vina activată în mod implicit pe oricare iPhone compatibil, dar în cazul în care ecranul nu se pornește automat, trebuie să mergeți în Settings > Display & Brightness și să activați butonul din dreptul opțiunii Raise to Wake.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.