Compania Italiana de Biciclete Pinarello va fi Cumparata de Louis Vuitton

0
600

Compania Italiana de Biciclete Pinarello va fi Cumparata de Louis Vuitton

Dacă nu ați auzit de Pinarello, aceasta este compania de biciclete ce sponsorizează echipa de ciclism Team Sky, al cărui membru, Chris Froome a câștigat în acest an Turul Franței. Nu există nici un dubiu legat de valoarea de piață a companiei Italiene Pinarello, iar din această cauză aceasta este acum ținta grupului LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton SE (LVMH), compania din spatele luxoaselor branduri ca Louis Vuitton, Dior și Moet et Chandon.

Conform site-ului italian TuttoBici Web, compania ce deține mai multe branduri de lux dorește să își extindă activitatea spre sport și spre piața produselor wellness, iar primul pas spre acest obiectiv ar fi achizția companiei Pinarello

Tranzacția LVMH ar trebui să fie doar pentru partea dreptului de proprietate al brandului Pinarello, lucru care ar însemna că nu ar trebui să fie nici o altă modificare de structură în cadrul Pinarello, iar același CEO—Fausto Pinarello să rămână în continuare în aceeași poziție și fără nici o altă schimbare în direcția companiei, doar construcția de biciclete.

Acest interes din partea companiei LVMH față de compania Pinarello este rezultat de asocierea LVMH cu echipa Team Sky și de faptul că echipa britanică folosește bicicletele Pinarello încă de la începuturile sale din 2010, continuându-și parteneriatul cel puțin până în 2020.

Negocierile dintre cele două companii se poartă de câteva luni și par să se miște destul de rapid, prețul final pentru achiziție fiind singurul detaliu major care încă nu a fost convenit.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.