9 Trucuri si Ponturi pentru Browserul Safari

0
677

9 Trucuri si Ponturi pentru Browserul Safari

Browser-ul Safari este un pachet plin cu caracteristici diverse care fac ca navigarea pe internet să fie o experiență mult mai bună. De la Smart Search Fild (un câmp inteligent de căutare ) la Safari Reader sau la modul de navigare privat, totul este orientat spre o navigare rapidă și mai plăcută.

Safari are o grămadă de tips&tricks-uri dintre care am ales pentru voi nouă. Folosindu-le veți descoperi exact cum să căutați mai inteligent, să citiți mai ușor textul dintr-o pagina, cum să sinconizați tab-urile între dispozitivele pe care el folosiți, sau cum să vă gestionați mai bine securitatea și confidențialitate online.

1. Sugestiile Spotlight

Atunci când faceți click pe câmpul de căutare și începeți să tastați, Safari primește imediat sugestii de la motorul de căutare ales. Acesta afișează rezultatele corespunzătoare din secțiunea voastră de favorite și bookmarks (semne de carte), plus sugestii Spotlight — știri noi, articole Wikipedia, hărți, cât și detalii de la contactele din Contacts relevante cu cuvintele tastate.

2. Cautarea Rapida in Website

Atunci când utilizați căutarea încorporată într-un site, Safari învață cum este construită adresa paginii respective. Data viitoare, tastați doar adresa site-ului urmată de cuvintele cheie care vă interesează în Smart Search Field și veți primi automat o redirecționare către rezultatele căutate.

3. Citeste paginile mai usor

Atunci când vizitați o pagină web ce are în compoziție foarte mult text, o pictogramă ce seamănă cu un paragraf vă va apărea în colțul din stânga din câmpul de căutare. Click pe el pentru a activa Safari Reader, înlăturând tot conținutul suplimentar pentru un aspect mai curat a întregii paginii și a pozelor din acesta.

Puteți ajusta mărimea textului prin folosirea caracterului A din colțul din dreapta al câmpului de căutare.

4. Tab-uri prin iCloud

Faceți click pe butonul Show All Tabs din toolbar (cel cu două chenare suprapuse) și mergeți în jos pentru a previzualiza tab-urile deschide pe unul dintre celelalte dispozivite Apple pe care le utilizați. Atunci când utilizați iPhone-ul de exemplu, puteți să vedeți ce aveți deschis pe Mac sau iPad, sau invers. Condiția ca acestea să poată fi văzute este să fie înregistrate pe același cont iCloud.

5. Navigarea Privata

Pentru a crea o fereastră în care site-urile vizitate, căutările și datele personale să nu fie salvate, mergeți în meniul File > New Private Window. Aceste ferestre se disting de cele normale datorită câmpului de căutare întunecat.

Aceste ferestre rămân separate de celelalte dacă alegeți Window > Merge All Windows.

6. Optiuni de Confidentialitate

Pentru a folosi aceste setări, intrați în preferințele Safari și apăsați pe Privacy. Primul set de opțiuni determină dacă site-urile salvează sau nu cookies-urile — acestea sunt folosite în general de advertiseri dar și pentru alte scopuri.

În partea de jos există o opțiune prin care puteți cere să nu fiți urmărit, dar site-urile nu sunt de fapt obligate sa vă onoreze această dorință.

7. Acoperiti-va Urmele

Puteți foarte rapid și ușor să vă ascunde-ți urmele lăsate de căutarea și navigarea pe internet, de la ultima oră, la astăzi sau astăzi și ieri, prin simpla accesare a meniului History > Clear History.

8. Gestionati datele site-ului

În preferințețe Safari, în secțiunea Privacy, click pe Manage Website Data pentru a vedea ce site-uri au salvat pe Mac-ul vostru: cookies, plug-inuri și alte date locale care ar putea fi folosite pentru a funcționa legitim. Puteți oricând să înlăturați un site web în care pur și simplu nu mai aveți încredere.

9. Gestionarea plug-inurilor

Browserul Safari folosește tehnici deștepte pentru a opri folosirea în exces a resurselor și a baterieri de către plug-inuri. Puteți verifica și gestiona fiecare plug-in în parte să funcționeze pe site-uri pe care deja le-ați vizitat și/sau pe care aveți de gând să le folosiți în viitor. Pentru a accesa aceste plug-inuri intrați în Safari > Preferences > Security.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.