Aplicatiile Care Consuma Cea Mai Multa Baterie pe iPhone. Cum Sa Opriti Acest Lucru

0
1735

Aplicatiile Care Consuma Cea Mai Multa Baterie pe iPhone. Cum Sa Opriti Acest Lucru

Este cunoscut în lumea aplicațiilor că Facebook este una dintre cele mai mari consumatoare de baterie pentru iPhone. Pe lângă această aplicație mai sunt încă multe care efectiv storc bateria iPhone-ului în doar câteva ore. Unul dintre motivele principale pentru care aplicații foarte utilizate/populare consumă foarte multă baterie (chiar și când nu sunt folosite) este cel al funcției actualizării în background. Acest refresh automat pentru aplicații nu face altceva decât ca atunci când aplicația este deschisă, cele mai recente informații să fie întotdeauna primele care apar.

În cele ce urmează vă vom prezenta cum să opriți această actualizare automată, plus câteva mici ponturi pentru aplicațiile de social media—Facebook de exemplu și o listă a celor mai populare aplicații care storc bateria iPhone-ului zi de zi. Și cel mai important, cum să preveniți ca aceste aplicații sau oricare altele să vă lase în pană de baterie și să vă scutească de acest stres zilnic.

Top 5 aplicatii care descarcă cel mai rapid un iPhone:

  • Facebook
  • Google Chrome
  • Twitter
  • Google Maps
  • Skype

În principiu, descărcarea completă a acumulatorul iPhone-ului vostru depinde în totalitate de ce aplicații folosiți, cât de des le folosiți și dacă rulează sau nu refresh-ul în backgroud. Iată trei metode de gestionare a bateriei și de prevenire a descărcării acesteia.

Utilizarea Bateriei

Când vine vorba despre descărcarea bateriei, primul lucru pe care ar trebui să îl faceți este să verificați care aplicații duc la consumul cel mai mare de baterie pe iPhone-ul vostru. Pentru a verifica în permanență acest lucru, fiți cu ochii pe utilizarea bateriei—deschideți Settings și apăsați pe Battery. Aici veți găsi o listă cu aplicațiile pe care le folosiți și informații despre cât de multă baterie consumă fiecare, plus cât timp sunt active aceste aplicații în background. Pur și simplu apăsați pe aplicație (sau pe ceasul din colțul ei) pentru a vedea câte de mult timp folosesc acestea ecranul telefonului și cât minute folosesc pentru refresh-ul din background

screenshot de Adrian Benea/GamTech.ro

Refresh-ul Aplicatiilor in Background

Dacă ați început să înțelegeți că unele aplicații rulează mult prea mult în background, cu siguranță veți dori să opriți Background App Refresh. Pentru a face acest lucru, deschideți aplicația Settings, apăsați pe General și selectați Background App Refresh, apoi puneți butonul pe off. Acest lucru poate să ducă la salvarea semnificativă a energiei din baterie, ajungând la o autonomie mult mai bună zi de zi. Această setare se poate face pentru toate aplicațiile sau doar pentru cele care considerați că nu e musai necesar să facă refresh-ul în backgroud.

Adaugarea Facebook pe Ecranul Home

Așa cum probabil ați observat deja în secțiunea Utilizarea Bateriei, Facebook este aproape întotdeauna aplicația care consumă cea mai multă baterie, cel puțin dacă îi este permis background refresh-ul. Există o metodă destul de puțin cunoscută de mulți utilizatori de iPhone și este foarte utilă în special în cazul aplicațiilor de social media, care au tendința de a consuma foarte multă baterie. Pentru a salva bateria, dar în același timp să nu renunțați la Facebook pe iPhone, deschideți Safari, mergeți pe Facebook.com si vă logați. Apăsați pe iconița Share din partea de jos a ecranului (centrul ecranului) și apoi Add to Home Screen. Va apărea o mică fereastră cu numele și adresa url. Atunci când apăsați pe Add, iconița este automat adăugată pe Ecranul Home pentru acces rapid la site-ul web. Aceasta va apărea ca și oricare altă aplicație instalată pe iPhone, pe care o veți putea muta oricând, oriunde.

Apăsând pe noua aplicație Facebook veți fi redirecționați către pagina web în locul clasicei aplicații, iar acest lucru vă va salva o grămadă de baterie dar și spațiu pe iPhone. Puteți folosi această metodă pentru Twitter sau orice alt site web pe care îl îndrăgiți și care nu are aplicație în App Store. Folosesc această metodă pentru acces rapid la Facebook și chiar la site-ul propriu și am descoperit că este o metodă incredibil de convenabilă.

Din păcate, această metodă nu funcționează pentru aplicații ca Google Chrome sau Google Maps. Cu toate acestea, prin oprirea Refresh-ului in Backgroud pentru Aplicații ar trebui să se observe o diferență semnificativă pentru baterie, chiar dacă doar pentru cele două aplicații, Facebook și Twitter.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.