Primele Telefoane Realizate de Google se numesc Pixel si Pixel XL – Detalii tehnice, pret si data lansarii

0
549

Primele Telefoane Realizate de Google se numesc Pixel si Pixel XL – Detalii tehnice, pret si data lansarii

Primul telefon realizat în întregime de Google se numește Pixel și vine în două variante de mărine, Pixel și Pixel XL. 

Google a introdus oficial primul telefon smartphone realizat de către companie, Pixel și Pixel XL, dispozitive ce înlocuiesc astfel cunoscuta serie Nexus. Google încearcă astfel să intre pe același drum pe care Apple se află de multă vreme, prin crearea unui întreg pachet de telefoane inteligente și sistem de operare propriu. Pentru realizarea acestor două dispozitive, Google a colaborat cu HTC.

Prin realizarea linei Pixel, Google își concentrează atenția pe elemente ca fotografia, comunicațiile și chiar realitatea virtuală, pentru ca Pixel să pozeze ca un dispozitiv inteligent care face mult mai mult decât să fie cel mai bun smartphone prin specificațiile hardware și să ruleze ultimele versiuni de Android. Cele două modele Pixel sunt diferențiate doar de mărimea propriu-zisă a smartphone-ului și a ecranului, specificațiile fiind la fel.

Specificatii tehnice

Cum spuneam, diferențtele dintre cele două modele Pixel sunt doar pe partea de mărime dispozitiv și mărime ecran. Astfel, modelul Pixel vine cu un ecran FHD AMOLED de 5 inci, iar Pixel XL cu un ecran QHD AMOLED de 5,5 inci. Specificațiile interioare arată un procesor quad-core de 64-biți Snapdragon 821, 4GB RAM și două variante de stocare de 32GB și 128GB, plus slot pentru carduri microSD.

Camera principală are un senzor de 12,3 megapixeli, oferind o diafragmă de 2.0 și 1,55 microni pixeli pentru a putea capta foarte multă lumină. Nu există însa nici un stabilizator de imagine încorporta în aceste două smartphone-uri, dar Google a încercat să folosească câteva trucuri cu ajutorul gyroscopului încorporat, pentru a avea aceeași stabilitate de imagine pentru fotografiile capturate. Camera foto secundară, selfie camera, are un senzor de 8 megapixeli pe ambele versiuni Pixel.

pixel-phone-camera

Pe partea de conectivitate, Pixel încorporează tehnologia Bluetooth 4.2, Wi-FI, 4G LTE și NFC. Pe spatele smartphone-ului poate fi găsit un senzor de amprentă pentru autentificarea biometrică. Pixel are un conector USB-C și o mufă pentru căști de 3,5mm.

Modelul mai mic Pixel, are integrat un acumulator de 2.770 mAh, în timp ce Pixel XL vine cu un acumulator de 3.450 mAh, amândouă fiind încorporate în telefon. Google promite un boost pentru încărcarea rapidă, adică în 15 minute smartphone-urile pot fi încărcate cât să susțină până la 7 ore de folosire.

Pixel nu folosește tehnologia de încărcare wireless, nu este rezistent la apă și nici la praf.

Ca sistem de operare, Pixel va rula direct de la pornire, Android 7.1 cu Google Assistant. De asemenea, Google a menționat faptul că Pixel va suporta timp de doi ani de zile toate actualizările aduse sistemului de operare Android.

Culori si Pret

Ca și opțiuni de culoare, doritorii de Pixel și Pixel XL trebuie să știe că vor putea alege dintre trei culori finisate frumos. Acestea sunt Quite Black, Really Blue și Very Silver.

Google oferă modelul Pixel pentru 649 de dolari în varianta de 32GB și 749 dolari pentru 128GB, în timp ce Pixel XL va porni de la 769 dolari în variantă de 32GB, respectiv 869 dolari pentru cel de 128GB. Prețurile sunt pentru piața din Statele Unite, unde telefoanele sunt deja disponibile pentru precomandă la operatorul Verizon, care va avea exclusivitate pe tot continentul. Dacă cumpărătorii doresc un smartphone Pixel deblocat, atunci acesta va putea fi cumpărat direct de pe site-ul Google din Statele Unite — store.google.com.

Pixel și Pixel XL este disponbil pentru precomandă și în UK, Australia și Canada, iar din 13 Octombrie intră în și pe teritoriul Indiei.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

sursa: redmondpie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.