Honda Civic 2017, mai mare si motorizari noi

0
1419

Honda Civic 2017, mai mare si motorizari noi

Honda Civic 2017 dezvăluit în cadrul Salonului Auto de la Paris vine în Europa cu două variante de motorizare și de putere, dar și mai mare și mai spațioasă.

Clienții de Civic din Europa preferă modelul hatchback, iar pentru aceștia, Honda a pregătit o motorizare pe benzină VTEC de 1,0 litru turbo în trei cilindri, care dezvoltă 127 cai putere la 5.500 de rotații pe minut și 200 Nm la 2.250 rotații pe minut. Acest motor este cuplat la o cutie de viteze manuală cu șase rapoarte.

Cealaltă motorizare disponibilă este tot un turbo, cu patru cilindri de 1,5 litri, ce oferă 179 cai putere la 5.500 de rotații pe minut și 240 Nm între 1.900 și 5.500 rotații pe minut.

Șasiul pe care este construit noul hatchback Civic, este ultima platformă lansată de Honda și este cu 16kg mai ușoară decât generația anterioară Civic și are o rezistență la torsiune cu 52 de procente mai mare. Noua platformă pentru modelul Civic 2017 aduce un plus atât în lungime cât și în lățime, cu un ampatament ce crește cu 30 mm.

Tot acest plus înseamnă că pasagerii se vor putea bucura de un spațiu suplimentar la interior și o mai bună vizivilitate, dar și un confort sporit. Șoferul noului model Civic va fi poziționat cu 35 mm mai jos decât în modelul actual, în timp ce consola centrala va fi și ea repoziționată și coborâtă cu 65 de mm, prin urmare, vizibilitatea în față va fi îmbunătățită în mod semnificativ. Spațiul pentru umeri a crescut cu 10 mm pentru ocupanții locurilor din față și cu până la 20 mm pentru cei din spate. Tot pasagerii din spate se pot bucura de un spațiu suplimentar pentru picioare de 95 mm.

Honda a declarat că modelul Civic 2017 hatchback continuă să conducă în categoria sa de clasă prin spațiul oferit de portbagaj, 478 litri. Totodată bancheta fracțională 60:40 va face mult mai ușoară transportarea de obiecte mari în partea din spate a mașinii.

Viitorii posesori de Honda Civic se vor putea bucura de un system infotainment, care încorporează tehnologia Apple CarPlay și Android Auto. Mașina va putea fi dotată la alegere cu navigație Garmin care va include hărți pre-încărcate, ghid vocal, harți și clădiri 3D, dar și trafic în timp real pentru evitarea aglomerării urbane. Hărțile vor primi actualizări gratuite pentru cinci ani de zile. În ceea ce privește partea audio, Civic 2017 poate fi dotată după preferințe cu sistem de 160 wați și patru difuzoare, sitem de 180 de wați și opt difuzoare sau un sistem surround format din 11 difuzoare ce va dezvolta 465 wați

Pe partea de siguranță Civic 2017 va include un sistem de averitzare pentru depăsirea liniei mediane, părăsirea carosabilului, dar și un sitem de auto frânare pentru prevenirea accidentelor. De asemenea, Civic va fi dotat cu un sistem ce recunoaște semnele din trafic și un Cruise Control adaptiv.

Update: 28 Ianuarie 2017

Motorizarea de 1.0 litri dezvoltă 127 cai putere și 200 Nm, atunci când este echipată la o cutie de viteze cu șase rapoate. Economia de combustibil pe ciclu combinat NEDC este de 4,7l/100km, cu emisii de CO2 care au fost evaluate la 106g/km pentru modelul echipat CVT.

În ceea ce privește motorizarea mai mare, cea de 1.5 litri, aceasta dezvoltă 179 cai putere și un cuplu maxim de 240 Nm cu o cutie de viteze manuală în șase rapoate. Emisiile oficiale de CO2 sunt de 133g/km, iar economia de combustibil combinat NEDC este stabilită la 5.8l/100km.

Prețurile pentru Honda Civic 2017 nu au fost încă anunțate.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.