Cum Sa Treceti Inapoi la iOS 9 daca Nu Va Place iOS 10

0
599

Cum Sa Treceti Inapoi la iOS 9 daca Nu Va Place iOS 10

Dacă nu sunteți mulțumiți de cum rulează iOS 10 pe dispozitivul vostru și doriți să vă reîntoarceți la iOS 9, trebuie să știți că această operațiune nu este dificilă, durează câteva minute doar că trebuie să vă grăbiți.

Fiecare viersiune de iOS este semnată (aprobată) de către Apple. Atunci când versiunile de iOS sunt actualizate, versiunile anterioare rămân semnate de Apple pentru o perioadă destul de scurtă de timp. Apple procedează în acest fel pentru a opri instalarea versiunilor mai vechi pe dispozitivele compatibile.

Cum puteti reveni la iOS 9

Descarca fisierul .ipsw compatibil

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să căutați fișierul compatibil cu dispozitivul vostru, fișier ce are extensia .ipsw. Dacă faceți acest downgrade pe un iPhone fișierul va fi sub forma iPhone8,2_9.3.5_13G36_Restore.ipsw, iar în cazul unui iPad va fi ceva de genul iPadPro_9.7_10.0.2_14A456_Restore.ipsw. În cazul în care fișierul este deja descărcat în Mac îl puteți găsi urmând pașii de mai jos:

 1. În fereastra Finder, apăsați și mențineți apăsată tasta Option și apoi din bara de meniu selectați Go > Library. (Folderul Library este de obicei invizibil în lista de opțiuni disponibile din bara de meniu. Dacă mențineți apăsată tasta Option, folderul Library va fi afișat.
 2. Deschideți folderul iTunes.
 3. Căutați folderul Software Updates care corespunde cu dispozitivul vostru. În cazul în care opreațiune se efectuează pe un iPhone, căutați iPhone Software Updates și deschideți-l.
 4. Căutați fișierul care se numește [yourdevice]_9.3.5_[firmwarenumber]_Restore.ipsw, sau ceva asemănător. Acest fișier vă va ajuta să faceți acest downgrade la ultima versiune de iOS 9.
 5. Trageți fișierul pe Desktop pentru a fi mai ușor de accesat.

În cazul în care nu găsiți acest fișier, îl puteți descărca oricând din această lista pentru iPhone sau pentru iPad. Descărcați fișierul asociat medelului vostru de iPhone sau iPad și apoi mutați-l pe desktop. 

Instalare iOS 9

 1. Conectați dispozitivul vostru iOS la Mac folosind cablul de conectare inclus în pachet.
 2. Deschideți iTunes (în cazul în care acesta nu se deschide automat).
 3. Click pe iconița dispozitivului din stânga sus.
 4. Click pe tab-ul Summary din colana din stânga.
 5. În fereastra principlă, click pe butonul Restore iPhone în timp ce țineți apăsată tasta Option.
 6. S-ar putea să primiți o notificare care spune că va trebui să opriți Find My iPhone/iPad/iPod. Acest lucru se face intrând în aplicația Settings de pe dispozitivul cu pricina și apoi în secțiunea iCloud > Find My iPhone/iPad/iPod. După care vă întoarceți la pasul 5.
 7. Apare o fereastră de navigare și de aici mergeți spre fișierul .ipsw de pe Desktop.
 8. Îl selectați și apoi îl deschideți.
 9. Veți fi întrebați dacă doriți să efectuați acest proces. Click pe butonul restore pentru a continua.

iphone-ios9-restore

Tot acest proces durează doar câteva minute până când iTunes vă va restaura iPhone-ul, iPad-ul sau orice alt dispozitiv cu iOS la sistemul de operare iOS 9.

Operațiune de pentru downgrade poate fi făcută și pe calculatoarele cu sistemul de operare Windows, iar pașii care sunt descriși în sețiunea Instalare iOS 9 sunt identici. Pentru descărcarea fișierelor compatibile cu dispozitivele care urmează a fi trecute la iOS 9 le găsiți în aceleași link-uri din listele de mai sus.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.