Apple Watch Series 1 vs. Apple Watch Series 2, pe care sa il aleg?

0
3340

Apple Watch Series 1 vs. Apple Watch Series 2, pe care sa il aleg?

Apple vinde acum două versiuni diferite de Apple Watch — Series 1, care are un preț de pornire de 269 de dolari și Series 2, care pleacă de la 369 de dolari. Ei bine, care e diferența dintre cele două modele? Merită Series 2 diferența de 100 de dolari? Aflați în cele ce urmează.

Apple Watch Series 1 nu este Apple Watch 1

Cu siguranță se crede că Apple Watch Series 1 este unul și același ceas original lansat anul trecut, dar în esență nu este adevărat. La fel ca Series 2 și Series 1 a fost introdus în timpul evenimentului Apple de pe 7 Septembrie și cu toate că cea mai mare parte este la fel ca și modelul original, un lucru este cu siguranță schimbat — și chiar este important.

 

apple-watch-series-1-780x484

Apple Watch Series 1 vine echipat cu noul procesor dual-core S1P. Este semnificativ mai rapid decât procesorul care se află în interiorul originalului Apple Watch, astfel că experiența utilizatorului este acum mult mai lină și mai vioaie.

Având în vedere performanța și faptul că acesta a fost cea mai mare problemă generând cele mai multe plângeri (în special legate de încărcarea greoaie a aplicațiilor) din partea utilizatorilor pentru originalul Apple Watch, acest nou procesor este o îmbunătățire uriașă. Totuși trebuie luat în calcul că acest lucru este doar o îmbunătățire, totul, în afară de chip-ul S1P, este exact la fel ca pe originalul Apple Watch.

Apple Watch Series 2 are GPS

Apple Watch Series 2 are, de asemenea, un procesor dual-core la fel ca și Series 1, doar că folosește noul chipset Apple S2. Acesta are și GPS încorporat, lucru care înseamnă că și atunci când ceasul nu este conectat cu iPhone-ul, el are abilitatea de a înregistra traseul și poate măsura viteza și pașii cu exactitate.

Indiferent că faceți o plimbare, că alergați sau mergeți cu bicicleta, Series 2 poate să vă spună exact pe unde ați umblat și totodată cât de rapid v-ați deplasat de la un punct la celălalt. Apple promite că este și extraordinar de rapid, “it picks up a signal right away, so you don’t have to wait to get moving.”

Apple Watch Series 2 este mai rapid si mai luminos

Chip-ul S2 de pe Apple Watch Series 2 are și un nou GPU, performanța grafică crescând astfel de două ori față de originalul Apple Watch. Acesta permite aplicații și mai interesante pentru watchOS, cu caracteristici noi și mult mai complexe care vor rula mult mai fin decât înainte.

Series 2 vine echipat și cu un display mult mai luminos. Este de două ori mai luminos decât display-ul originalului Apple Watch — atingând 1.000 nits atunci când este necesar, al fel ca și iPhone 7. Datorită acestui nou ecran razele soarelui și lumina puternică reflectată în display nu vor mai fi o problemă, totul fiind acum mult mai vizibil.

Apple Watch Series 2 este cu adevarat rezistent la apa

apple-watch-2-swim-workouts-780x492

Una dintre îmbunătățirile importante aduse Series 2 este faptul că acum ceasul nu doar că este rezistent la praf și la ploaie, ci poate fi folosit și de către înotători atât în pișcină cât și în mare sau ocean, pentru că rezistă sub apă până la o adâncime de 50 metri. Grijile au trecut cu această îmbunătățire, iar acest lucru îl face acum un concurent puternic în fața ceasurilor de acest gen de piață.

Odată cu acesată îmbunătățire Apple a oferit chiar și programe noi de antrenamente în watchOS 3, incuzând Pool Swim și Open Water Swim, programe ce oferă detalii cu privire la numărul de ture, distanța și caloriile arse în timpul antrenamentului.

Pentru a face acest lucru posibil, Apple a trebuit să redeseneze complet difuzorul de pe Apple Watch Series 2. Deoarece acesta nu a putut fi sigilat pentru că are nevoie de aer pentru a produce sunet, acesta lasă apa să intre în el, iar apoi, folosind vibrațiile sunetului va împinge automat apa afară din el.

apple-watch-series2-speaker-wather-eject

Apple Watch Series 2 vine in noi versiuni

apple-watch-2-gps-780x547

Apple Watch Series 2 este disponibil acum în mai multe versiuni decât Apple Watch Series 1. Apple a făcut echipă cu Nike și a dezvoltat Apple Watch Nike+, acesta livrându-se exclusiv cu o curea din fluoroelastomer Nike Sport Bands, cu fețe de ceas Nike și cu aplicația Nike+ Run Club.

Apple a renunțat la aur și acum Apple Watch Edition Series 2 este realizat din ceramică. Acest material este de patru ori mai rezitent decât oțelul și are un finisaj precum o perlă, rezistent la orice zgărietură și care nu își pierde luciul, cel puțin conform declarațiilor Apple, și îi credem pe cuvânt. Este cu adevărat frumos, dar și prețul este pe măsură, acesta pornind de la 1249 de dolari.

apple-watch-2-ceramic-780x534

Care Apple Watch este cel mai bun pentru tine?

După această scrută prezentare și un grafic (vedeți mai jos) în care se pot observa toate diferențele plusurile și minusurile dintre cele două versiuni, probabil că este mult mai ușor să știți ce vi se potrivește. Primul lucru de luat în cosiderare sunt noile caracteristici de care dispune Apple Watch Series 2 — în special cele legate de rezitența la apă și de GPS-ul încorporat.

Dacă totuși nu sunteți o persoană care să iubească înotul și sporturile acvatice și nici nu aveți în plan să faceți un pas în această lume și totodată nu vă deranjează să cărați tot timpul iPhone-ul după voi pentru a vă înregistra ruta și distanța, atunci probabil că diferența de 100 de dolari pe care ar trebui să o scoateți din buzunar pentru Series 2, nu s-ar dovedi că ar merita pentru voi.

Altfel, dacă ați așteptat noul Apple Watch pentru GPS-ul încorporat scăpând de grija purtării telefonului tot timpul după voi și în plus vă mai place și apa și înotul, atunci cu siguranță Series 2 este ceea ce ați căutat. Iar dacă vă puteți permite, luați Edition Series 2 pentru materialul superb și rezitent din ceramică!

Apple Watch Series 1 Vs Apple Watch Series 2:

apple-watch-series-1-series-2-features-specs-comparison_2

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.