Cum Sa Configurati Mail-ul, Contactele si Calendarul pe iPhone si/sau iPad

0
740

Cum Sa Configurati Mail-ul, Contactele si Calendarul pe iPhone si/sau iPad

Indiferent dacă utilizați email-ul Apple iCloud, Gmail-ul de la Google sau Outlook ori Exchange de la Microsoft, sau orice alt email, este foarte ușor să configurați oricare dintre aceste mail-uri sau chiar pe toate și să sincronizați contactele și calendarele acestora cu iPhone-ul sau iPad-ul vostru. iCloud se poate configura atunci când se configurează un dispozitiv nou iPhone sau iPad, sau se poate confiugra ulterior, la fel ca oricare alt serviciu de email, din aplicația Settings. În cele ce urmează vă prezentăm cum se face acest lucru!

Cum sa configurati mail-ul, contactele si calendarele din contul iCloud direct pe iPhone sau iPad

 1. Deschideți aplicația Settings de pe iPhone-ul sau iPad-ul vostru.
 2. Mergeți și apăsați pe iCloud.
 3. Introduceți email-ul si parola iCloud, după care apăsați Sign In.
 4. Apăsați pe butonul Merge dacă doriți ca toate datele actuale din iPhone sau iPad să se îmbine cu spațiul de stocare din contul vostru iCloud. Dacă nu doriți acest lucru, apăsați pe Don’t Merge.
 5. Apoi, din fereastra cu aplicații și servicii, selectați ce doriți să se sincronizeze cu iPhone-ul sau iPad-ul vostru. În mod implicit, majoritatea, dacă nu chiar toate serviciile iCloud vor fi stabilite pe modul on.

icloud-set-up-iphone-screenshots

Cum sa configurati Gmail, Google Calendar si Google Contacts pe iPhone sau iPad

Dacă doriți să vă adăugați în iPhone sau iPad contul personal Google, va trebui să mergeți în Settings > Mail sau Calendar sau Contacts.

 1. Deschideți aplicația Settings de pe ecranul Home al dispozitivului vostru.
 2. Mergeți și accesați MailContacts sau Calendar.
 3. Apăsați pe Accounts.
 4. Selectați Add Account.set-up-google-account-iphone-screenshots
 5. Apăsați pe Google.
 6. Introduceți informațiile personale pentru logare pentru contul vostru Google și apăsați după fiecare pas Next.
 7. Porniți fiecare serviciu Google pe care doriți să îl sincronizați cu dispozitivul. Dacă deja aveți pe dispozitiv mail-uri, contacte, calendare sau notițe, va trebui să selectați între Keep on My Phone sau Delete de fiecare dată când activați un serviciu.
 8. Apăsați pe butonul Save din colțul din dreapta sus al ecranului.

set-up-google-account-iphone-screenshots01

După ce ați salvat contul introdus, puteți să îi accesați setările de câte ori doriți prin selectarea acestuia din secțiunea Accounts. Implicit acesta se va numi “Gmail”, dar puteți să îi schimbați numele după cum doriți accesand Account, iar apoi apăsați pe câmpul Description.

De asemenea, puteți oricând să alegeți varianta de a folosi aplicațiile Google pentru iOS, disponibile pentru fiecare serviciu în parte:

Gmail – Descarcă Gratuit

Google Calendar – Descarcă Gratuit

Alte aplicații Google – Descarcă Gratuit

Cum sa configurati Google Sync pe iPhone sau iPad

Configurarea Google Sync este aproape identică cu Exchange: Diferența majoră constă în faptul că trebuie să aveți un cond Google premium (plătit) și să introduceți următoarele setări:

 1. Deschideți aplicația Settings din ecranul Home al dispozitivului vostru.
 2. Apăsați Calendar.
 3. Apăsați Accounts.
 4. Apăsați Add Account.set-up-google-account-iphone-screenshots01
 5. Apăsați Exchange.
 6. Introduceți adresa Gmail sau email-ul (dacă diferă) Google Account și parola aferentă (câmpul Description va fi actualizat automat ca adresa dumneavoastră de email).
 7. Apăsați pe Next.set-up-google-account-iphone-screenshots02
 8. Introduceți m.google.com la câmpul Server.
 9. Lăsați câmpul Domain liber (necompletat).
 10. Introduceți adresa completă de Gmail sau adresa completă a contului Google Account ca Username.
 11. Apăsați Next.set-up-google-account-iphone-screenshots03
 12. Porniți fiecare serviciu din cont pe care doriți să îl sincronizați cu dispozitivul. Dacă deja aveți pe dispozitiv mail-uri, contacte, calendare sau notițe, va trebui să selectați între Keep on My Phone sau Delete de fiecare dată când activați un serviciu. Alegeți opțiune dorită
 13. Apăsați Save.set-up-google-account-iphone-screenshots04

Etapă finalizată cu succes! Calendarul vostru Gmail se va sincroniza acum cu aplicația Calendar de pe iPhone-ul vostru, așadar orice eveniment existent sau nou creat pe contul vostru Google sau prin aplicația Calendar din iPhone va fi vizibil și actualizat pe amândouă.

Cum sa configurati Outlook mail, calendar si contacte pe iPhone sau iPad

Chiar dacă folosiți servicii retro ca Live sau Hotmail de la Microsoft Outlook.com — mail-ul, contactele și calendarul sunt la fel de ușor de configurat și de accesat pe orice iPhone sau iPad. Pentru a face a putea face aceste lucruri, urmăriți câțiva pași simpli pentru configurare.

 1. Deschideți aplicația Settings de pe iPhone sau iPad.
 2. Apăsați pe Mail , Contacts sau Calendar.
 3. Apăsați pe Accounts.
 4. Apăsați pe Add Account.set-up-google-account-iphone-screenshots01
 5. Apăsați pe Outlook.com.
 6. Introduceți username-ul și parola contului vostru Outlook.com și apăsați pe Sign in.
 7. Apăsați pe Yes pentru a perimite ca Outlook să acceseze informațiile voastre.set-up-outlook-iphone-screenshots01
 8. Porniți fiecare serviciu din cont pe care doriți să îl sincronizați cu dispozitivul. Dacă deja aveți pe dispozitiv mail-uri, contacte, calendare sau notițe, va trebui să selectați între Keep on My Phone sau Delete de fiecare dată când activați un serviciu. Alegeți opțiune dorită
 9. Apăsați pe Save din colțul din dreapta sus al ecranului.set-up-outlook-iphone-screenshots02

Pașii au fost încheiați cu succes, iar contul a fost salvat! Acum sunteți gata să primiți toate mail-urile din serviciul de email Microsoft direct în căsuța de mail unificată din iPhone sau iPad. De asemenea puteți configura Outlook.com ca un cont Exchange. Urmăriți exact pașii de mai sus, dar alegeți opțiune Exchange pentru tipul contului și folosiți ca adresă server m.hotmail.com.

De asemenea puteți folosi Outlook și prin aplicația Microsoft dedicată iOS:

OutlookDescarcă Gratuit

Cum sa configurati Exchange mail, calendar si contacte pe iPhone si iPad

Exchange este email-ul companiilor construit de Microsoft pe protocolul lor foarte rapid ActiveSync, serviciu ce include și serviciile calendar și contacte. Multe companii folosesc Exchange pentru serviciul de email; dacă întâmplător sunteți o persoană care folosește zilnic acest serviciu, în acest ghid vă vom ajuta să îl configurați pe iPhone-ul sau iPad-ul vostru.

Nu contrează dacă folosiți Exchange via Microsoft, Google, compania în cadrul căreia lucrați, sau orice alt serviciu third-party, toate se configurează în același mod. Tot ce trebuie să știți sunt acreditările.

 1. Deschideți aplicația Settings de pe iPhone sau iPad.
 2. Apăsați pe Mail , Contacts sau Calendar.
 3. Apăsați pe Accounts.
 4. Apăsați pe Add Account.set-up-google-account-iphone-screenshots
 5. Apăsați pe Exchange.
 6. Introduceți username-ul și parola contului pe care doriți să îl sincronizați
 7. Apăsați Next.set-up-microsoft-exchange-iphone-screenshots01
 8. Introduceți setările voatre pentru contul Exchange ActiveSync (consultați administratorul vostru IT sau furnizorul de servicii în cazul în care nu cunoașteți aceste informații).
 9. Apăsați Next.
 10. Porniți fiecare serviciu din contul Exchange pe care doriți să îl sincronizați cu dispozitivul. Dacă deja aveți pe dispozitiv mail-uri, contacte, calendare sau notițe, va trebui să selectați între Keep on My Phone sau Delete de fiecare dată când activați un serviciu. Alegeți opțiune dorită
 11. Apăsați pe Save în colțul din dreapta sus al ecranului.set-up-microsoft-exchange-iphone-screenshots02

Puteți să vă întoaceți înapoi în Settings pentru a stabili căte zile doriți să vă sincronizeze din mail, alături de alte setări avansate ca SSL și S/MIME.

Cum sa configurati IMAP/POP, CalDAV sau CardDAV pe iPhone sau iPad

Chiar dacă nu folosiți un furnizor de servicii dintre cei mai importanți menționați mai sus, puteți să folosiți orice standard bazat pe serviciul de email, calendar și/sau contacte, inclusiv propriul vostru domeniu!

 1. Deschideți aplicația Settings de ecranul Home al dispozitivului vostru.
 2. Apăsați pe MailContacts sau Calendar.
 3. Apăsați pe Accounts.
 4. Apăsați pe Add Account.set-up-google-account-iphone-screenshots
 5. Apăsați pe Other.
 6. Selectați contul pe care doriți să îl configurați
 7. Introduceți informațiile serviciului vostru. Dacă nu cunoașteți aceste date, va trebui să îl solicitați administratorului sistemului sau oricărei persoane care se ocupă de contul IMAP/PPO, CalDAV și/sau CardDAV.
 8. Apăsați pe butonul Next poziționat în colțul din dreapta, iar imediat după aceasta dispozitivul va începe verificarea contului.
 9. Dacă totul este în regulă, apăsați pe Done. Contul vostru va începe acum să se sincronizeze cu iPhone-ul sau iPad-ul pe care a fost configurat.

set-up-other-account-iphone-screenshots

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

sursa foto: imore

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.