Cum a evoluat tehnologia Nike Run

1
909

Cum a evoluat tehnologia Nike Run

Segmentul de echipamente de running de la Nike este unul dintre cele mai apreciate și profitabile părți ale brandului. 

Brandul Nike este în esență bazat pe running shoes, este produsul cu care au început și de la care s-a dezvoltat întreaga companie.

Printre primele inovații tehnologice au fost perna de aer care amortizează șocul cu terenul, precum și talpa specială pentru alergat al cărei design a fost realizat cu mașina de copt vafe.

De la începuturile sale modeste și până astăzi, Nike a schimbat modul în care tehnologia intră în construcția pantofilor sport. Astfel, împreună cu Ollie Gang Shop am realizat un ghid al sneakerșilor pentru running și a tehnologiei care intră în ei.

Nike Run – pentru alergători

Tehnologia avansată și materialele de calitate superioară fac ca Nike running shoes să fie printre cei mai apreciați și căutați, atât de către atleții profesioniști cât și de amatori.

Cea mai cunoscută colecție de running shoes de la Nike este Nike Free, care a debutat în 2004 cu Nike Free 5.0 V1.

nike-free-5-0-id

Definit ca un pantof de alergat minimalist, Free Run a apărut după ce profesioniștii Nike au remarcat atleți care optau să alerge cu picioarele goale.

Sistemul de numerotare definește nivelul de amortizare al pantofului. El începe de la 0 care este în esență “cu talpa goală” și se duce până la 10 care este nivelul de amortizare al unui pantof standard de alergat.

De la modelul de debut 5.0 V1 au apărut ca alternative Nike Free 5.0 V3 (2007), Nike Free 5.0 V4 (2009) și modelele, Nike Free 3.0 V1, V2, V3, V4, și V5 până la Nike Free 7.0 V1 și V2.

Tehnologia Nike FlyKnit

Debutul tehnologiei FlyKnit în 2012 a schimbat complet modul în care pantofii sport sunt realizați. Creată din fire și materiale diferite, tehnologia FlyKnit face pantofii să fie mai ușori și să se muleze exact pe picior.

Tehnologia a fost preluată atât de către modelele de lifestyle cât și de către modelele pentru atleți. În prezent, FlyKnit-ul este printre cele mai populare materiale pentru running shoes.

Conform unor studii realizate de către RunRepeat, Nike Free Run Distance sunt cei mai mai apreciați running shoes de la Nike.  Ei sunt disponibili și pentru bărbați și pentru femei.

1512_jdb_tri-0767-800x435

Free Run Distance se “potrivește ca o șosetă” pe piciorul purtătorului și permite flexibilitate maximă.

114754

Materialul FlyKnit îi face să fie extrem de ușori iar tălpile în forme hexagonale, au ca scop permiterea piciorului să aibe libertate de mișcare în toate direcțiile.

Tehnologiile Nike FuelBand si Nike+?

O altă inovație tehnologică de la Nike a fost Nike FuelBand.

Lansat în 2012,  Nike FuelBand este o brățară compatibilă cu smartphone-urile cu sistem de operare iOS și Android.

ultimate-guide-to-nike-fuelband

Brățara este conectată prin BlueTooth la smartphone sau orice alt tip de device (iPod, iPad, etc.) și monitorizează activitatea fizică, numărul de pași făcuți zilnic și cantitatea de energie arsă.

Informația este integrată în comunitatea online Nike+ și aplicația de smarphone și permite purtătorului să își monitorizeze progresul, să seteze obiective legate de fitness și să își compare realizările cu cele a altor membrii ai comunității online.

Tehnologia Nike iPod?

Nike iPod este o tehnologie puțin mai veche (apărută în 2006) care se bazează pe un transmițător atașat la pantoful de alergat care comunică cu brațara, iPod-ul, sau oricare dintre smartphone-urile Apple.

nike-ipod

El permite purtătorului să își monitorizeze progresul de alergat sau pașii făcuți. În timpul “work-out-ului”, iPod-ul sau iPhone-ul oferă feedback audio cu vocea unor celebrități precum Lance Armstrong sau Tiger Woods.

Informațiile oferite pot fi felicitări pentru implinirea unui scop (10 km alergați), informații cu privire la distanța parcursă și rămasă sau numărul de calorii arse.

Dacă  îți dorești să aflii mai multe informații despre Nike poți citi ghidul de la Ollie Gang ShopCitește și Cum Veifici daca pantofii tai Nike sunt originali? și Cele mai faimoase modele de Nike.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

1 COMENTARIU

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.