Noul Health Watch de la Philips se concentreaza pe bolile cronice mai multe decat pe activitatile fitness

0
565

Noul Health Watch de la Philips se concentreaza pe bolile cronice mai multe decat pe activitatile fitness

Comparând potențialele beneficii ale unei anumite brățări fitness cu altă brățară fitness poate fi o trabă foarte dificilă, mai ales atunci când piața acestor dispozitive este saturată și companiile lucrează din greu să stea întotdeauna în fața competiției. Philips știe foarte bine acest lucru și din această cauză crede că dispozitivele medicale în locul celor pentru fitness pot să le ridice ștacheta, fiind un teritoriu mai puțin explorat în acest moment.

Noua linie de dispozitive pentru sănătate lansate de către Philips în luna August, inclusiv Philips Health Watch, are ca target în special oamenii care sunt supuși unui risc în curs de dezvoltare către o afecțiune cronică, cum ar fi hipertensiunea, de exemplu. În plus față de ceasul Health Watch, Philips a lansat un cântar deștept, un termometru și două monitoare pentru tensiunea arterială, ca parte a familiei de dispozitive medicale pentru populație.

Ceasul Philips Health Watch are un cadran foarte simplist, de culoare neagră, acoperit de un ecran Gorilla Glass și nu încearcă să fie nici spectaculos și nici să facă obiectul unei declarații de modă. Ceasul în sine nu are un ecran touchscreen, dar banda circulară din jurul acestuia este sensibilă la atingeri, fiind folosită la schimbarea ecranelor ceasului. O trecere rapidă printre ecrane arată câți pași au fost efectuați, câte calorii s-au consumat până la acel moment, cât timp ați fost activi și multe altele, iar atingerea în partea de sus a ecranului perimte accesul la un meniu detaliat, plin de statistici complete. Puteți chiar să introduceți ce alimente ați consumat la masă direct în ceas, lucru ce înseamnă că nu mai e nevoie ca după fiecare snack sau masă să treceți printr-o aplicație pe telefon.

Ceasul costă 250 de dolari, iar în interiorul acestuia Philips a dezvoltat un senzor optic continuu pentru monitorizarea pulsului, alături de un accelerometru. Pe lângă toate elementele de bază, ca pașii, caloriile sau pulsul, senzorul monitorizează și etapele de repaus a ritmului cardiac, repausul resipratiei, timpul în care ești activ sau ești sedentar și somnul. Chiar dacă ați putea crede, dispozitivul Healt Watch nu este în esență un dispozitiv pentru fitness. Poate înregistra automat alergările, mersul și chiar mersul pe bicicletă, astfel că nu trebuie să selectați ce activitate desfășurați într-o anumită perioadă de timp, dar concentrația dispozitivului rămâne pe sănătate. Sistemul de monitorizare a ritmului cardiac de pe ceas este suficient de inteligent să știe când ritmul cardiac este într-o rată ridicată constantă, astfel înregistrând toate aceste activități foarte ușor și bine.

Pachetul care include ceasul Philips Health Watch, cântarul deștept, termometrul și monitorul pentru presiunea sângelui sunt făcute să fie folosite cu o aplicație dedicată, HealthSuite Health. Philips speră că prin această aplicație personalizabilă oamenii să fie mult mai curioși să adere la aceste noi rutine pe care le dezvoltă folosind aceste dispozitive.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

sursa: Philips

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.