Cele mai grozave 10 jocuri pentru iOS

0
4443

Cele mai grozave 10 jocuri pentru iOS

Jocurile pentru iPhone și iPad sunt într-o continuă evoluție. Sunt nenumărate genuri și categorii din care putem alege și multe dintre ele oferă o experiență unică de joc.

De-a lungul anilor în care am folosit exclusiv sistemul de operare iOS, am adunat peste 500 de jocuri pe care le-am jucat sau cel puțin le-am încercat pentru o perioadă mai scurtă sau mai lungă de timp. În tot acest timp (peste 7 ani) în care am folosit iPhone-ul sau iPad-ul pentru o grămadă de lucruri, ca scrisul, discuțiile cu prietenii pe rețelele de socializare, navigarea pe internet și multe altele, o mare parte din timpul petrecut pe aceste dispozitive a fost alocat jocurilor.

Multe dintre titluri cu siguranță le-am uitat în tot acest timp, dar multe dintre ele îmi vin în minte și astăzi. Acest lucru m-a făcut să realizez această listă de jocuri, din categorii variate care merită jucate și încercate și de către voi. Printre acestea sunt jocuri mai noi sau mai vechi, dar fiecare dintre ele este cel puțin la fel de grozav.

Alto’s Adventure

Alto’s-Adventure-screenshots

Alto’s Adventure este un joc de tip endless runner și merită încercat cel puțin o dată în viață. După ce începi jocul îți dorești să mai joci odată și încă odată în speranța de a-ți depăși propriul record. La fel ca unul dintre jocurile mele favorite, Tiny Wings, Alto’s este la bază același tip de joc, doar că are o serie de schimbări meteorologice și condiții de vizibilitate redusă pentru că te aflii pe vărf de multe și cobori cu viteze amețitoare.

Jocul îți permite să alegi diferite caractere și power-up-uri și devine din ce în ce mai greu și mai rapid pe măsură ce înaintezi în niveluri.

3,99 € – App Store

Retro City Rampage DX

Retro-City-Rampage-DX-screenshots

M-am bucurat enorm atunci când am aflat că Retro City Rampage DX va veni însfârșit pe iOS. Acum este disponibil și pe iPhone și pe iPad, plus multe alte platforme de gaming ca Nintendo 3DS sau RCR. Este un joc asemânător cu Grand Theft Auto, pe o bază de 8-biți, cu referințe la o grămadă de jocuri și cu o grămadă de glume.

4,99 € – App Store

Minigore 2: Zombies

Minigore-2-Zombies-screenshots

Minigore 2 este un joc foarte bun în care joci personajul John Gore, care folosește un baston pentru a se deplasa și altul pentru a trage în hoardele de inamici și boși. Dezvoltatorul jocului, Mountain Sheep, a fost printre primii care a permis schimbarea caracterului în timpul jocului și cumpărarea de caractere noi prin intermediul jocului (in app purchase). Minigore 2: Zombies este la fel de incitant și de bine realizat ca și celelalte jocuri realizate de Mountain Sheep.

1,99 € – App Store

Rymdkapsel

Rymdkapsel-screenshots

Prima și prima dată am auzit despre Rymdkapse de la Federico Viticci și într-o zi l-am prins la ofertă. L-am jucat câteva ore de la prima deschidere. A devenit rapid unul din jocurile care intră în lista celor favorite. Este un joc de puzzle dar și de strategie în același timp, în care încerci să îți dezvolți stația ta spațială, iar deciziile pe care le iei repede pot duce jocul rapid spre sfărșit. Grafica nu te dă pe spate, este ceva basic, dar gameplay-ul este unu care sigur place și dă rapid dependență.

3,99 € – App Store

Oceanhorn

Oceanhorn-screenshots

Nu știu câtă lume a auzit de Legend of Zelda, dar acesta a fost unul dintre jocurile pe care le visam în anii ’90 și vedeam deseori reclame la TV. Pe vremea aceea consolele nu erau la îndemâna tuturor și foarte târziu am apucat să joc Legend of Zelda pe emulatoare pentru PC. Imediat ce iOS a fost lansat și a început cu nebunia jocurilor, clone ale jocului Zelda apăreau de peste tot. Una dintre cele mai bune, din punctul meu de vedere, este Oceanhorn. Dacă ești falmiliar cu jocul Zelda, cu siguranță acest joc îți va aduce înapoi amintiri frumoase ale acelor vremuri.

8,99 € – App Store

Surgeon Simulator

Surgeon-Simulator-screenshots

Poate unul dintre cele mai bune jocuri de simulare care poate fi găsit în App Store. Găndiți-vă la el ca la un joc clasic pe tablă (board games), doar cu mult sânge și tot felul de organe. Practicați operațiuni și proceduri chirurgicale pe oameni sau chiar extratereștri, iar mecanica jocului este chiar greu de stăpânit.

4,99 € – App Store

Bastion

Bastion-screenshots

Brima dată am jucat Bastion pe PC, iar acum Bastion a adus calitatea gamplay-ului de pe console direct pe iOS. Povestea este una foarte interesantă, grafica este foarte bine realizată, iar soundtrack-ul este fantastic. Dacă vă plac jocurile RPG, acesta este un joc foarte bun, intereasnt, care cu siguranță vă va ține în priză mult timp după ce îl începeți.

4,99 € – App Store

Desert Golfing

Desert-Golfing-screenshots

Jocul Desert Golfing pare a fi făcut pentru un sistem foarte vechi Atari. L-am luat tot la ofertă, fără să îmi inspire prea multe. Jocul este interesant și practic joci gold într-un deșert continuu, unde nivelurile par că țin la nesfărșit, dar este foarte relaxant. O dată la ceva timp se poate observa căte un palmier. Nu sunt sigur dacă jocul se termină vreodată, mai ales că poți observa la unii jucători că au ajuns la un număr foarte mare de niveluri (5000 mii). Indiferent, joci în continuare și doar asta contează.

1,99 € – App Store

Civilization Revolution

Civilization-Revolution-screenshots

Dacă îți plac jocurile de tip board și îți mai place și puțină istorie, Civilization Revolution este chiar grozav. Sid Maier a realizat în general jocuri foarte bune, iar acesta este un clasic. Trebuie să alegi un lider al lumii și să încerci să aduci oamenii tăi la putere, iar toată această aventură se desfășoară într-un mod foarte plăcut.

6,99 € – App Store (doar iPad)

Five Night’s at Freddy’s

Five-Night’s-at-Freddy’s-screenshots

Jocul Five Night’s at Freddy’s a fost multă perioadă în top 10 jocuri în App Store. La baza lui stă un muncitor la schimb de noapte care trebuie să supravegheze roboții care noaptea își schimbă comportamentul și chiar umblă să te omoare. Trebuie să închizi uși, să verifici holurile de lumini și să stai mai tot timpul cu ochii pe camerele de securitate pentru a vedea unde sunt roboții și ce urmează să facă. Ești limitat de energia electrică și asta îți pune nervii la încercare, dar merită fiecare secundă petrecută în joc, pentru că este foarte distractiv.

2,99 € – App Store

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.