7 puncte importante cu care Apple iPhone ar putea prinde din urma telefoanele Android

0
347

7 puncte importante cu care Apple iPhone ar putea prinde din urma telefoanele Android

Toată lumea are ochii ațintiți pe evenimentul Apple de mâine (ora 20.00, ora României) și pe telefoanele iPhone 7 și iPhone 7 Plus care sunt așteptate să fie anunțate și prezentate de către companie. Acum, mai mult ca niciodată, Apple are avantajul de a câștiga din terenul pierdut în fața rivalului său Samsung și a sistemului de operare Android.

De ce? Din cauză că Samsung a rechemat ultimul său telefon Galaxy Note 7, datorită problemelor cauzate de baterie și totodată din cauză că Google nu și-a anunțat încă ultimul său succesor Nexus. Toate acestea pun iPhone-ul într-o poziție foarte bună și o oportunitate cu care greu se mai poate întâlni — bineînțeles, dacă Apple poate să aducă câteva caracteristici de top pe care le putem întâlni deja la rivalii săi Android.

  • Bateria: Un iPhone ajunge cu bateria la zero înaintea multor flagship-uri Android. O baterie mai bună ar putea ajuta mult la succesul noilor iPhone-uri.
  • Încarcarea wireless: Telefoanele Samsung suportă deja de ceva timp încărcarea wireless, pe lângă cea clasică prin USB, iar acest lucru este un adevărat plus. Încărcarea wireless este în acest moment o caracteristică premium care ar invita cumpărătorii să cumpere noile telefoane.
  • Rezitența la apă: Această caracteristică se găsește pe telefoanele high-end Sony și Samsung, dar chiar și pe modele mai ieftine Moto. Rezitența la apă și praf se poate obține destul de ușor, mai ales de la o compania ca Apple, care se mândrește cu construcția sa hardware.
  • O calitate mai bună pentru camera foto: Camerele foto și video de pe iPhone sunt în general în top, dar acest lucru nu înseamnă că au cele mai bune camere ce pot fi găsite pe un smartphone. Multe telefoane de pe piață ce rulează Android folosesc atât hardware cât și software care sporește controlul manual, adaugă efecte și filtre și domină fotografia în condiții de lumină scăzută. Camerele de pe modele Galaxy 2016 de la Samsung sunt cel puțin la fel de bune în condiții de lumină bună și chiar mai bune în condiții de lumină scăzută. În concluzie, Apple ar trebui să vină cu un plus peste ce oferă concurența.
  • VR și AR: Realitatea virtuală nu este o chestie pentru toată lumea, cel puțin pentru moment, dar Google încearcă un nou nivel și lansează propria sa platformă Daydream. De asemenea, aplicații third-party ca Pokemon Go, au introdus în masă această tehnologie pentru a crește popularitatea acesteia. CEO-ul Apple, Tim Cook a declarat că este foarte interesat despre realitatea virtuală.
  • Recunoașterea vocii: Asistentul virtual Android numit Google Nou este peste Siri în multe feluri — de la nivelul adânc de informații pe care le puteți obține, la modul în care asistentul virtual le prezintă. Asistentul virtual Siri, care răspunde la comenzile vocale, în special cele prin care îi cerem în mod “natural” câte ceva și o face bine, ei bine, Google Now o face și mai bine. La evenimentul din iunie când Apple a anunțat iOS 10 nu a vorbit nimic despre Siri și despre noile sale capabilități. Să fie o surpriză lăsată la urmă de Apple pentru mâine? Să sperăm!
  • Capacitatea de stocare: De câțiva ani buni, modelul de bază iPhone oferă doar 16GB spațiu de stocare. Este foarte puțin astăzi, fiind ocupat în mare parte de sistemul de operare și de aplicațiile stock cu care vine acesta, lăsând practic prea puțin spațiu pentru uriașele aplicații din zilele noastre și de multe ori insuficient pentru poze, videoclipuri sau muzică. Spațiu suplimentar prin microSD sau alt tip de card nu o să vedem prea curând pe vreun model iPhone, dar un spațiu de stocare bază mai mare, ar fi o mare necesitate. Sunt zvonuri că se va pleca de la 32GB și că maximul va fi de 256GB — un lucru foarte bun și bine venit.

Va aduce Apple schimbări și îmbunătățiri pe noile sale modele iPhone? Vom putea vedea exact ce se întâmplă, mâine, Miercuri, ora 20.00, în cadrul evenimentului Apple desfășurat în San Francisco. Stați cu ochii pe noi!

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.