Withings lanseaza primul ceas ce senzor optic pentru puls

0
500

Withings lanseaza primul ceas ce senzor optic pentru puls

Withings este un nume care rezonează cu ceasurile de mână, mai mult decât cu brățări pentru fitness, totuși compania franceză folosește pe toate ceasurile sale tehnologii care permit urmărirea pașilor și chiar a somnului, toate acestea fiind înregistrante în aplicațiile compatibile cu iOS și Android.

Acum lucrurile stau să se schimbe și Withings lansează primul ceas cu senzor de puls, Withings Steel HR, practic un update la deja cunoscutul ceas analogic Activité, adăugându-i un senzor optic HR și un nou display digital pentru notificările primite de la smartphone-ul conectat.

Ecranul digital este încadrat frumos în interiorul ceasului, este circular și vine deasupra deja cunoscutului indicator al pașilor de tip analogic. Pe acest ecran vor putea fi afișați pașii, notificările și ritmul inimii.

Ideea de a duce un ecran digital pe un ceas analogic nu este nouă, am mai putut vedea acest lucru în trecut, la ceasurile Guess, totuși, Withings reușește să facă acest lucru într-un mod mult mai elegant. Utilizatorii pot să decidă ce să fie afișat pe ecranul ceasului, făcând acest lucru din aplicația instalată pe smartphone-ul lor cu iOS sau Android.

Withings a fost tot timpul dat exemplu ca un ceas cu abilități de brățară fitness care are o autonomie foarte bună, fapt datorat și unei tehnologii minime instalate pentru a nu compromite bateria. Cu toate acestea, ceasul cu design Francez și asemănător cu Activité, aduce un senzor optic pentru puls care s-ar presupune că va scădea dramatic autonomia. Se pare că nu este așa. Steel HR a fost realizat și supus mai multor teste, reușind să rezite până la 45 de zile pentru un singur ciclu de încărcare. Testul a fost făcut cu primele 25 de zile în care Steel HR utilizează în mod continuu senzorul de puls pentru activități, în care înregistrează o medie a pulsului pentru o zi normală, plus o medie pe perioada de odihnă din timpul nopții. După care, ceasul va intra automat într-un mod power saving, ducând un plus de încă 20 de zile doar cu funcțiile de bază, ceas, monitorizarea activităților și a pașilor efectuați, nimic mai mult.

Ceasul vine într-o carcasă din oțel inoxidabil, în două culori diferite, negru și alb, în două mărimi diferite, 36mm și 40mm, cu curele din silicon de diferite culori. Ceasul va fi disponibil începând cu luna Octombrie pe site-ul oficial și în magazine până la sfărșitul lunii. Prețul pentru modelul de 36mm va fi de 179,95 dolari, iar cea pentru modelul de 40mm va fi de 199,95 dolari.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.