Apple va elimina din App Store aplicatiile abandonate de dezvoltatori sau cu probleme nerezolvate

0
360

Apple va elimina din App Store aplicatiile abandonate de dezvoltatori sau cu probleme nerezolvate

Apple a publicat o listă cu îmbunătățirile și modificările ce vor fi aduse magazinului lor de aplicații App Store, începând de săptămâna viitoare, mai exact de pe 7 Septembrie. Modificările constau în mare parte în înlăturarea aplicațiilor cu probleme și ale celor lăsate de izbeliște de către dezvoltatori, aplicații care în acest moment îngreunează App Store și orișicum mare parte dintre ele nu mai funcționează.

Notificarea a fost trimisă către toți dezvoltatorii de aplicații și indică faptul că Apple a începeut o revizuire a tuturor aplicațiilor și că va înlătura tot ce nu funcționează până pe data de 7 Septembrie, indiferent de categoria din care aplicația sau aplicațiile fac parte. Aplicațiile care pur și simplu nu se pornesc la lansare vor fi imediat înlăturate din App Store, în timp ce altele vor dispune de o perioadă de grație de până la 30 de zile, timp în care dezvoltatorul să poată să transmită un update nou aplicației (aplicația trebuie să funcționeze și să fie adaptată corect noilor standarte) pentru ca aceasta să poată rămâne în App Store. Apple a specificat că aplicațiile care vor fi înlăturate nu își vor pierde funcționalitatea și nu vor afecta utilizatorii care deja le au instalate și cumpărate, dar nu vor mai putea fi găsite prin modul de căutare de către clienții noi.

În cursul acestei pregătiri, Apple a sugerat tuturor dezvoltatorilor să citească ultimul ghid pentru App Store și să confirme dacă toate aplicațiile curente vor beneficia în continuare de atenția acestora. Apple a recomandat de asemenea, ca dezvoltatorii să continue să abordeze problemele generale de funcționalitate și să actualizeze aplicațiile în mod regulat. Cel mai important lucru de ținut minte, și este explicat în acest ghid, este faptul că atunci când o aplicație nu mai este actualizată de mult timp, dezvoltatorul poate să ia în considerare faptul că aceasta va fi înlăturată din App Store.

apple-developers-notice

Toate aceste modificări ar trebui să ducă la eliminarea spam-ului și a aplicațiilor abandonate care în acest moment doar încarcă magazinul App Store. Sunt numeroase cazurile în care un utilizator descarcă o aplicație pe noul său iPhone 6 sau chiar pe iPhone SE și poate observa că acea aplicație nu funcționează datorită rezoluției acestor noi dispozitive sau pur și simplu este stricată de la început. Totodată se va reduce și numărul de caractere maxim disponibil pentru titlurile aplicațiilor, în speranța de a ajuta dezvoltatorii să se concentreze mai mult pe titluri bazate pe keyword-uri specifice aplicației pentru a putea fi găsite mult mai rapid. Din păcate Apple nu a indicat care va fi numărul de caractere și nici ce se va întâmpla cu numele lungi ale aplicațiilor deja existente în App Store.

Sperăm ca aceste combinații și schimbări să ajute la crearea unui App Store mult mai bun, atât pentru noii utilizatori ce sunt așteptați în această toamnă să intre în ecosistemul Apple, cât și pentru utilizatorii vechi ai acestui brand.

Evenimentul Apple este programat pe data de 7 Septembrie, la ora 20.00, ora României și va fi transmis live prin internet. În cadrul acestui eveniment este așteptat să fie prezentat, în mod special, ultimul flagship Apple iPhone, alături de (posibil) noul Apple Watch.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

sursa: 9to5mac

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.