Noul Ceas Garmin Fenix Chronos: Ceas sport cu GPS, mare, frumos, dar scump

0
1237

Noul Ceas Garmin Fenix Chronos: Ceas sport cu GPS, mare, frumos, dar scump

Atunci când vorbim despre ceasuri de lux, cu siguranță nu ne gândim la Garmin, dar parese că compania specializată pe produse fitness încearcă un nou teritoriu prin ultimul ceas prezentat.

Este vorba de Fenix Chronos, un ceas multisport de 1500 de dolari, într-o carcasă de titan și cu o curea din titan, un ecran ultra durabil din safir și cristal, dotat cu GPS, senzor pentru puls și o grămadă de caracteristici și de opțiuni de monitorizare. Este foarte rezistent, super ușor dar și foarte mare și destul de scump.

Garmin a lansat și o opțiune mai ieftină a acestui ceas într-o carcasă din oțel, foarte durabil și mai accesibil, doar 900 de dolari cu o curea din piele, sau 1000 de dolari cu o curea din oțel inoxidabil. Pe lângă carcasele din oțel inoxidabil sau titan, toate ceasurile au la bază ultima tehnologie Garmin Fenix 3 HR și au un ecran din safir și cristal, senzor pentru măsurarea pulsului și multe altele.

Caracteristici

Garmin Fenix Chronos are un GPS omni-direcțional și antena GLONASS pentru a putea monitoriza o gamă variată de activități, printre care alergat, ciclism, înot, triatlon, hiking, cățărările, ski, canotaj, caiac și golf.

Alte caracteristici incluse sunt monitorizarea zilnică a pașilor, distanța parcursă, caloriilor arse, somnul și pulsul, iar pe lângă acestea, Garmin Fenix Chronos primește și notificările de la iPhone-ul sau Android-ul conectat cu ceasul. Ceasul mai include și funcții ca auto stop, auto pause, dinamica alergatului (o facilitate care poate oferi feedback în timpul alergărilor, atunci când utilizați o bandă specială pentru piept ce monitorizează pulsul), un consilier de recuperare, altimetru, barometru și compas. Garmin Fenix Chronos este rezitent la apă și praf și poate fi scufundat până la 100 metri sub apă.

Bateria

Fenix Chronos se bazează pe performanță, iar bateria este bună, dar nu la fel de bună ca cea a lui Fenix 3 HR. Chronos va duce până la 13 ore cu semnalul GPS activat (mai puțin cu 3 ore decât Fenix 3 HR) și până la o săptămână ca ceas normal și ca monitor pentru activitățile zilnice.

Ceasul are un mod special UltraTrac, care extinde viața bateriei până la 25 de ore atunci când se folosește GPS-ul, dar dezactivează senzorul de puls și reduce transmitere semnalului către sateliții GPS la impusuri mult mai rare.

Un ceas ce se vrea premium

garmin-fenix-chronos-01

Fenix Chronos nu este ca nici un alt dispozitiv Garmin de până acum. Similar cu Huawei Watch și cu modelele Apple Watch, toate cele trei modelele Chronos vin împachetate într-o cutie premium din lemn. Pe lângă ceas, în cutie mai se poate găsi un manual de utilizare, un cablu pentru încărcare și o a doua curea din silicon. Curelele pentru Fenix Chronos se schimbă foarte ușor și rapid, printr-un sistem realizat de către Garmin.

Totuși, tehnologia se mișcă foarte repede, iar versiunea Fenix 3 HR face aproape tot ce face și Fenix Chronos, iar diferența de preț este semnificativă, 1500 de dolari sunt o grămadă de bani cheltuiți pe un ceas ce va rămâne în urmă în mai puțin de doi ani de zile.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

via: cnet

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.