Cum verifici daca pantofii tai Nike sunt originali?

0
7224

Cum verifici daca pantofii tai Nike sunt originali?

Cu toții am auzit de Nike, cel mai faimos brand de sport din lume. Suntem familiari cu sneakerșii lor frumoși, cu reclamele motivaționale sau cu colaborările cu atleți renumiți precum Michael Jordan și Christiano Ronaldo.

Însă cu notorietatea brandului vine și problema produselor contrafăcute care în ultimii ani au inundat piața. Nike este printre cele mai contrafăcute branduri astfel încât dacă nu achiziționezi produsele de la retaileri de încredere riști să cumperi un produs fake.

Din fericire, împreună cu magazinul online Ollie Gang Shop am realizat un ghid de autenticitate ai pantofilor sport Nike. Citește în continuare și află câteva indicii orientative după care să te uiți ca să îți dai seama dacă pantofii sunt autentici!

1. Cutia în care vine produsul

cutie nike portocalie

Cutia Nike este realizată din materiale de calitate precum carton puternic care nu are cute. Ea vine în portocaliu, negru, gri, maro sau roșu cu alb – toate mate.

Fiecare etichetă de pe cutia de pantofi conține măsurătorile și numărul stilului care are de obicei nouă (9) caractere. Acesta trebuie să se potrivească codului care este și în interiorul pantofului.

2. Prezentarea produsului

884724-klekt-nike-air-max-90-25th-anniversary-cork-normal

Produsul trebuie să fie frumos învelit în folie de hârtie pentru protecție. Pe lângă aspect, un alt indiciu bun este mirosul produsului.

Materialele de calitate (pielea, cauciucul, etc) folosite în produsele Nike originale emană un miros plăcut care nu poate fi confundat.

3. Cusăturile pantofului si pielea

Nike-Air-Force-1-Low-30th-Anniversary-Series-1

Toate cusăturile trebuie să fie de calitate – drepte, fixe și fără erori. Pielea trebuie să fie perfect intinsa fară cute sau imperfecțiuni.

4. Etichetă exterioară

Nike-Air-Force-1-Mid-Wolf-Grey-03

Multe modele au și etichetă exterioară. Eticheta trebuie să fie cusută pe limbă, drept și corect. Tot textul trebuie să fie lizibil – atât în interior cât și în exterior.

5. Swoosh-ul sau Logo-ul Nike

Nike-Air-Force-1-Low-Swoosh-Sporting-Club-3

Logo-ul Nike, Swoosh-ul este una dintre cele mai importante părți ale sneakers-ului. În funcție de model este cusut sau imprimat. Verifică ca ambii pantofi să aibă Swoosh-ul poziționat la fel, cusăturile să fie drepte (perechile Nike contrafăcute mai au Swoosh-ul lipit direct pe pantof).

6. Flexibilitatea pantofului

nike free run plus

Sneakerșii Nike, în special cei de alergat sunt extrem de flexibili. Testează flexibilitatea tălpii pentru a te asigura că ai un produs autentic.

Unele modele precum Air Max 90 sunt mai rigide și nu se vor îndoi ușor. Testează-i cu grijă și nu insista prea mult dacă nu vor să se îndoaie.

7. Verifică talpa

nike-air-max-1-essential-black-grey-laser-orange-4

Partea de mijloc a tălpii trebuie să se potrivească perfect cu restul pantofului. Chiar și cel mai mic defect este observabil și trebuie să îți dea de gândit.

El trebuie să fie făcute din material de calitate, pe care să poți apăsa încet. Nu trebuie să fie prea rigidă sau de calitate inferioară.

8. Cercetează restul pantofului

nike air max 90

Sneakerșii de la Nike sunt realizați la standarde înalte folosind materiale de calitate și culori atractive. Per total sneakerșii ar trebui să arate frumos și să se simtă bine pe picior.

Majoritatea defectelor produselor contrafăcute sunt observabile așa că trebuie să analizezi cu atenție produsul.

Cea mai bună alegere este să cumperi mereu de la un distribuitor autorizat sau din magazinul oficial. Dacă totuși ai ales să cumperi din alte surse, supune produsul unui test de autenticitate. Pentru mai multe informații despre Nike citește articolul de la Ollie Gang Shop.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.