Home APPS Functia Collaborate in aplicatia Notes din iOS 10

Functia Collaborate in aplicatia Notes din iOS 10

Functia Collaborate in aplicatia Notes din iOS 10
31
0

Functia Collaborate in aplicatia Notes din iOS 10

Atunci când s-a făcut prezentarea iOS 10 în cadrul Worldwide Developers Conference în luna Iunie, Apple nu a pus foarte mult accent pe aplicația Notes. Aplicația Notes a fost îmbunătățită încă de la introducerea iOS 9 și este acum mai bună ca niciodată, dar în iOS 10 vom putea să ne bucurăm și mai mult de aceasta, deoarece acum se va putea conlucra pe o notă datorită funcției Collaboration ce va fi introdusă odată cu acesta.

Unul dintre motivele pentru care Notes a întrecut aplicații ca Evernote de exemplu, este faptul că Apple a introdus această funcție — collaboration — prin care permite mai multor utilizatori să contribuie la o notiță.

Cum Functioneaza

Persoana care crează o notiță o și deține, și are puterea să invite persoane care să o poată vedea și chiar să contribuie la ea. Printr-o simplă apăsare a iconiței collaboration (o pictogramă galbenă cu o persoană și semnul plus) va permite trimiterea de invitații via text, email sau prin copierea și trimiterea unui link prin alte metode.

ios-10-notes-collaboration-01

În iOS 10 beta, colaboratorii cărora le trimitem invitații vor primi un link iCloud care va deschide notița. Acest lucru este posibil doar dacă și cei cărora le trimiteți link-ul au instalat pe dispozitivul lor sistemul de operare iOS 10. Apăsarea link-ului oferă posibilitatea de a deschide notița imediat sau de a o anula. Este foarte ușor și rapid, doar că funcționează doar pe dispozitivele ce rulează iOS 10, altfel, link-ul îi va trimite direct spre un link iCloud pe web, pentru a se loga și a deschide notița acolă.

ios-10-notes-collaboration-02

Dacă utilizatorii invitați folosesc iOS 10, imediat după accesarea link-ului primit, colaborarea este foarte simplă. Putem vedea ce se întâmplă în timp real, iar fiecare modificare aduce peste text un fundal galben care stă acolo un moment pentru putea fi mai ușor evidențiat, iar apoi revine la normal. Persoanele pe care le-ați invitat să fie colaboratori la o notiță, pot la rândul lor să trimită link-uri către alte persoane care să poată vedea notița, dar nu pot invita persoane adiționale care să poată aduce modificări notiței respective. De asemenea, puteți opri accesul către notița respectivă în orice moment sau o puteți șterge cu totul. Notitța care rămâne deschisă și în colaborare cu alte persoane, va fi marcata în lista de notițe cu o iconiță cu semnificația butonului collaboration.

Google Docs are demult această funcție și este chiar mai ușor de utilizat decât în Notes pe iOS 10, dar pentru un schimb de liste de cumpărături sau itinerarii de călătorie trimise către prieteni și familie, noua unealtă din Notes ce se va găsi odată cu iOS 10, este o opțiune foarte bine primită și chiar așteptată de mulți dintre utilizatori, făcându-ne viața mult mai ușoară.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

GamTech Staff Games. Music. Movies. Technology & others. Apple News!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close