Cel mai bun joc pentru iPhone in aceasta saptamana – XDrops – Color Matching with a Twist!|Review

0
555
screenshot de Adrian Benea/GamTech.ro

Cel mai bun joc pentru iPhone in aceasta saptamana – XDrops – Color Matching with a Twist!|Review

Am primit o provocare în urmă cu ceva timp din partea unei echipe micuțe de tineri din Târgu Mureș, tineri dezvoltatori de aplicații pentru iOS, care mi-au propus să încerc jocul lor match three lansat gratuit în App Store și care se numește XDrops Color Matching with a Twist!

Jocul este cât se poate de simplu, și așa cum spun și cei ce l-au dezvoltat (Lateral), totul este despre rotire. Rotire care trebuie făcută în așa fel în cât să poziționezi minim trei picături de aceași culoare pe aceeși linie pentru a putea câștiga puncte. Este un joc simplu, sau cel puțin așa pare la prima vedere, dar după ce începi să îl joci îți dai seama că îți poate da câteva bătăi de cap. Îmi plac mult jocurile din această categorie și majoritatea pe care le-am jucat se bazează pe tragerea unei culori în locul alteia pentru a forma minimum trei din aceeași culoare. Lateral a gândit puțin altfel acest aspect și s-a bazat pe cinsprezece rotițe care sunt dispuse în ecranul principal (jocul a fost testat pe iPhone 5S), iar în fiecare rotiță sunt 4 picături colorate ce așteaptă să fie poziționate corect acolo unde trebuie. Aici intervine partea dificilă, în sensul că atunci când crezi că ai o culoare aproape de alte două și o poți poziționa corect pentru a face trei, îți dai seama că rotița nu are cum să alinieze cele trei culori, nefiind pe rândul sau linia corectă. Acest lucru face să gândești mai bine fiecare mișcare, pentru că jocul nu îți oferă mutări nelimitate și trebuie să optimizezi cât mai bine fiecare mutare pentru a realiza un punctaj cât mai mare.

XDrops-iPhone-screenshots-01

Jocul vine mult în ajutorul nostru, semnalizând mutările disponibile pe ecran, dar nu întotdeauna trebuie să urmărim ce ne indică jocul, pentru că pot exista mutări mai bune decât cele indicate. Când spun mutări mai bune, mă refer la o combinație mai mare, de la 4 picături în sus, care automat aduc mai multe puncte deoarece distrug mult mai multe picături. Ce vreau să spun cu asta? Dacă de exemplu reușesc o linie de minimum patru picături, ori pe orizontală ori pe verticală, linia va fi distrusă complet, pe toată lungimea ei. Dacă reușesc să adun cele patru picături într-un pătrat de exemplu, toate cele patru grupate acolo vor fi distruse, împreună cu toate liniile care plecă din cele patru colțurile acelui pătrat (toate diagonalele). Automat aceste combouri aduc mult mai multe puncte pentru o singură mutare. Dacă poziționezi 5 picături pe o linie vei distruge automat atât linia, cât și coloana, iar dacă poziționezi 6 picături, distrugi două linii și două coloane.

XDrops-iPhone-screenshots-02

Xdrops oferă 30 de mutări pentru fiecare joc nou început. Pe tabloul principal, în partea de jos, există însă câteva bonusuri sau BOOSTERS, cum le-au denumit cei de la Lateral. Primul din stânga (Extra Moves) ne oferă un bonus de 5 mutări suplimentare pentru fiecare joc în parte. Următorul (Drop a Drop) ne oferă posibilitatea de a distruge orice piesă de unde dorim pentru a putea forma un combo de exemplu, iar această mișcare o putem face ori de câte ori dorim în fiecare joc, în limita mutărilor indicate de numărul din dreptul ei. Cel de-al treilea semn (Drop some Drops) ne oferă posibilitatea de a distruge toate picăturile de aceeași culoare de pe întreg ecranul, oferindu-ne și puncte pentru picăturile distruse. Această mutare poate fi folosită o singură dată în fiecare joc în IMG_4892parte. Ultimul booster (Spin the Wheel), ne oferă posibilitatea de a învărti la întâmplare toate rotițele de pe ecran pentru a potrivi cel puțin 9 picături. Aceasta din urmă se activează doar atunci când reușim să distrugem 200 de picături în joc.

Totate aceste boostere sunt gratuite și sunt oferite la întâmplare, unul câte unul, la 10 minute. IMG_4897Doar intri în joc, desfaci cadoul și primești bonusul. Jocul este IPA (in-app purchase), iar pentru 1,99 euro putem activa pe viață un booster ce se numește Water Collector. Acesta din urmă adaugă mutări Extra pentru fiecare joc în parte sau Drop some Drops, și ajută activarea mult mai rapidă a Spin the Wheel decât în modul gratuit.

Jocul are o interfață foarte simplă, cu un loc pentru trocuri, în care poți schimpa picăturile adunate cu boostere, cu achievents-uri care îți aduc și ele diferite bonusuri, cu clasamente personale pe zile, sau săptămâni, plus conectare cu Game Center. Are o grafică foarte bine realizata, iar mecanica jocului și gameplay-ul este unul foarte precis și rapid.

Ușor de jucat, distractiv la fiecare încercare, captivant în căutarea culorilor, XDrops este un joc ce merită încercat, pentru că totul este bazat pe simplitate și un punctaj cât mai bun.

Free –  App Store

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.