Aplicatia Strava actualizata cu un sistem de urmarire in timp real pentru siguranta

0
587

Aplicatia Strava actualizata cu un sistem de urmarire in timp real pentru siguranta

Dezvoltatorii popularei aplicații pentru alergare și bicicletă Strava, au anunțat o nouă caracteristică de siguranță pentru membri premium, care le permite utilizatorilor să trimită în timp real locația lor către prieteni și familie.

Noua caracteristică numită Beacon, înseamnă că alegă alergătorii și cicliști pot partaja acum locația lor cu anumite persoane selectate de către ei, care mai apoi îi pot localiza foarte ușor dacă aceștia nu se mai întorc din antrenamentele lor atunci când ar trebui normal să se întoarcă, sau în cazul unei situații de urgenă, de exemplu.

“Să zicem că este 3:30 PM, și conform calculelor estimezi că vei fi cel târziu la ora 3:00 PM acasă, dar nu există nici o indicație cum că te-ai mișca spre casă,” a declarat Ethan Hollinshead, Senior Product Manager pe blogul Strava. “Acest lucru este un bun indiciu prin care ar trebui ca cei apropiați să ajungă la tine, sau cel puțin să încerce să afle ce s-a întâmplat. Poate te-ai oprit la o cafea, sau poate ai o pană de cauciuc. Este cu adevărat dezvoltată pentru a ajuta ciclistul sau alergătorul să fie permanent într-o liniște interioară — să țină oamenii lipsiți de griji inutile în ceea ce te privește.”

Conform Strava, contactele selectate nu trebuie să fie obligatoriu utilizatori ai aplicației. Practic, aplicația trimite mesaje text către contactele care au fost selectate, mesaje ce vor include un link securizat care arată locația exactă a utilizatorului pe hartă, permițând astfel să urmărească progresul utilizatorului în timp real.

Odată ce utilizatorii premium au actualizat aplicația, caracteristica Beacon va apărea în partea de jos a ecranului, exact lângă ecranul Run sau Ride. Cu o simplă apăsare a pictogramei Beacon, utilizatorii vor putea alege până la trei contacte diferite care să primească locația exactă.

Aplicația Strava se poate descărca gratuit și este disponibilă pentru iPhone și iPad prin App Store. Pentru fi utilizator și membru premium Strava, costul abonamentului este de 6 dolari pe lună.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.