Cel mai bun joc pentru iPhone in aceasta saptamana – The Counter Of Death|Review

0
758

Cel mai bun joc pentru iPhone in aceasta saptamana – The Counter Of Death|Review

Ecranele touchscreen au fost făcute pentru un astfel de tip de joc. Simplu în esență, unic, original și foarte distractiv, nu are cum să nu îți placă.

Dezvoltat de către Curlking Studio împreună cu Jemina, acest joc te pune în clasicul echipament kung fu purat de Bruce Lee, cu o atitudine rece și o postură a unui maestru, cu sunete ascuțite la fiecare lovitură puternică care indică o dominare față de inamic. Toate acestea se desfășoară într-un cadru foarte clasic de joc video vechi de tip Arcade, adaptat zilelor noastre și dispozitvelor pe care le folosim. Jocul este disponibil atât pe iOS cât și pe Android. Jocul nu doar că are un aspect de joc video clasic și o poveste kung fu, are chiar un aspect de film clasic kung fu, care te duce în epoca în care se vizualizau filme kung fu pe casete video (VHS) vechi. Un feeling foarte interesant.

Counter-of-Death-2Cum spuneam, jocul este foarte simplu, gamplay-ul este doar despre contra atac. Nu există un foarte mare amestec de butoane, doar două și bune. Teoretic ești un luptător kung fu foarte bun și nu ai nevoie de prea multe comenzi. Totodată nu ești foarte grăbit în a elimina inamicilor, ești plecat într-o plimbare liniștită și foarte calm trebuie să te aperi și să dobori toți inamicii care îți apar de după colțuri. În funcție de atacul fiecăruia, trebuie să blochezi întâi sus sau jos, trăgându-te în spate pentru o lovitură decisivă, K.O. Cu cât înaintezi în niveluri, inamicii devin tot mai puternici, vor ataca cu mai multe mișcări și mult mai complexe, dar imediat ce ai reușit să blochezi toate loviturile trimise de aceștia, vei avea nevoie de doar o lovitură pentru ai doborâ. Doar cei mai puternici, șefii (bosses), au nevoie de mai multe runde de lovituri pentru a putea fi eliminați, asta înseamnă cam de cel puțin 8 ori minim.Counter-of-Death-1

Jocul se bazează foarte mult pe intuiție, în sensul în care trebuie să observi poziția inamicului și în funcție de acest lucru să lovești pe butonul sus, sau jos, iar în unele situații, în special la șefii finali, trebuie să faci o combinație de taste sus jos pentru a face față următoarei rafale de lovituri, lucru ce înseamnă aproape în totalitate o prezicere din partea ta. Vei avea un timp limitat în care să pui combinația perfectă pentru a putea bloca corect și a lovi decisiv, înainde de rafala de lovituri trimisă de inamic. Uneori însă, vei putea descoperi că nu poți anticipa următoarea lovitură și că vei înfrânge un inamic practic dintr-o întâmplare, lucru care se va întâmpla de multe ori în situații disperate.

Counter-of-Death-3Jocul se bazează foarte mult pe concentrare și atenție și este un endless runner. Nu poate fi jucat ca multe alte jocuri din această categorie, sau ca oricare alt joc de mobil simplu. De obicei jocurile de acest fel le joci ori ascultând muzică sau un podcast, sau atunci când te deplasezi cu un mijloc de transport în comun și reușești foarte simplu să faci o grămadă de puncte și să treci multe niveluri odată. Nu și aici. Dacă nu ești suficient de concentrat și atenția nu este în totalitate în joc, probabil că te va înfrânge și primul inamic, sau prima serie, care este cea mai slabă, iar jocul te va enerva și vei înainta foarte, foarte încet la început. Cum spun, jocul are nevoie de toată atenția și imediat rezultatele o să vină și vei fi satisfăcut. Designul jocului este atât de simplu și de curat, iar de fiecare dată când vei fi lovit, este garantat că este din vina ta. Ecranul este împărțit în două, în partea de sus se află acțiunea, iar în partea de jos cele două butoane, jos și sus. Sunt atât de mari și de despărțite încât nici măcar accidental nu ai cum să lovești butonul greșit.Counter-of-Death-8

Vei putea observa iconițe albastre, flăcări albastre, care indică câte lovituri trebuie să blochezi pentru fiecare inamic în parte. Fiecare dintre aceste flăcări sunt colectate și folosite ulterior ca monedă de schimb în joc. Pot fi folosite pentru a obține mai multă energie, echipamente diferite și multe altele. La fiecare lovitură primită o inimă îți va fi furată, iar dacă le pierzi pe toate poți continua cu energie plină prin vizualizarea unei reclame video. Mai sunt și alte reclame ocazionale, dar care pot fi sărite de obicei după 5 sau 15 secunde. Jocul este IPA (in-app purchase), dar nu există nici o modalitate de a scăpa de aceste advertoriale, dar dezvotatorul a menționat pe o rețea de socializare că va adăuga această opțiune într-un update viitor.

De asemenea, au mai declarat că vor adăuga noi costume, ca de exemplu o haină galbenă specifică lui Bruce Lee și multe altele. Jocul este senzațional, dar uneori poate deveni foarte frustrant și chiar enervant. Ar fi interesante câteva forme de progres, ca de exemplu un checkpoint pentru etaje, prin care să poți să-ți mărești scorul (datorită conectării cu Game Center și a clasamentelor de aici).

Este un joc endless runner, dar foarte psihologic, este foarte simplu și repetitiv, dar este un joc grozav care ne solicită toată atenția pentru a înfrânge inamicii și pentru a înainta cât mai mult în joc, lucru ce aduce după sine un scor bun și un loc asigurat în clasamentul general, si este gratuit.

Free –  App Store

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.