Samsung ne face o demonstratie si ne arata de ce are nevoie iPhone de un ecran OLED

0
279

In general Apple se laudă cu cele mai bune ecrane LCD pe care le putem găsi pe un smartphone, dar atunci când rivalul său Samsung oferă o comparație între ecranele folosite de Apple și cele OLED, lucrurile nu par să fie tocmai cum zic cei din Coupertino.

Samsung a demonstrat că ecranele OLED sunt superioare și au arătat de ce un iPhone are nevoie de un astfel de ecran — mai jos puteți vedea un video senzțional, în care se face o comparație între cele două tipuri de ecran.

Samsung folosește de câțiva ani de zile ecranele Super AMOLED pe flagship-urile lor, deși nu întotdeauna acestea s-au dovedit a fi spectaculoase. Cu toate acestea, pe măsură ce tehnologia OLED a evoluat, mulți din industria mobilă consideră această tehnologia ca fiind superioară LCD-urilor.

Nu doar prin faptul că ecranele OLED consuma mai puțină energie, fiind mult mai eficiente pentru bateriile care și așa nu au o autnomie bună datorită altor consomatori, dar pot fi chiar mai frumoase când vine vorba de luminozitate sau culori. Așa cum Samsung exiplică în videoclipul de mai jos, “A Day with AMOLED”, ele pot livra o gamă mult mai largă de culori pentru imagini mult mai luminoase, mai vibrante și mult mai clare.

https://www.youtube.com/watch?v=6Gi1nHuo-wQ&feature=youtu.be

Samsung primește câteva critici deoarece au obiceiul de a face aceste ecrane supra saturate din start, dar chiar și așa, ele sunt mult mai frumoase decât ale rivalilor săi. Conform experților de la DisplayMate, în acest moment, Galaxy S7 și S7 edge au cele mai bune ecrane ce pot fi văzute pe un dispozitiv mobil la ora actuală.

O veste bună pentru fanii iPhone este că Apple va face în sfărșit o schimbare de la ecranele LCD la unele OLED, probabil începând din 2017. Totodată, Samsung se așteaptă să devină cel mai mare furnizor de ecrane OLED pentru următoarele generații de smartphone-uri de pe piața mondială.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.