Pokemon Go, cel mai popular joc in acest moment – ATENTIE! Are acces la toate datele personale!

0
292

Pokemon Go, cel mai popular joc in acest moment – ATENTIE! Are acces la toate datele personale!

După ce a fost disponibil doar pentru Android, Nintendo a început să îmbrățișeze și sistemul de operare iOS, iar acum Pokemon Go este disponibil gratuit în App Store. Niantic Labs a lansat jocul doar în Statele Unite, Australia și Noua Zeelandă, dar dacă aveți un cont de App Store US puteți încerca Pokemon Go, deși nu are prea mult de oferit în România.

Jocul a provocat o isterie prin aceste țări, devenind foarte repede numărul 1 în topurile magazinelor de aplicații, Google Play și App Store, fiind acum mai popular decât WhatsApp.

Pokemon Go încurajează utilizatorii să iasă în lumea reală și să găsească și să captureze caracterele Pokemon bazându-se pe GPS, caractere care se află în diferite locații. Au mai existat și în trecut aplicații de genul acesta, care ne permiteau să facem diferite lucruri, ca găsirea unor obiecte via geocaching, dar Niantic a venit cu o experiență total diferită și ceva ce nu s-a mai făcut până în acest moment.

Au fost utilizatori care au încercat să trișeze oarecum, ridicând drone cu ajutorul cărora să găsească mai repede și mai ușor caracterele Pokemon, dar fără prea mult succes. Din păcate, jocul a provocat și unele incidente neplăcute, printre care câteva jafuri și câteva accidente din cauză că jucătorii stau cu nasul în ecranul telefonului căutând indiciile, nemaifiind atenți la trafic. Un jucător chiar a dat peste un cadavru în timpul căutărilor caracterelor Pokemon.

Acțiunile companiei Nintendo au crescut foarte mult după succesul acestei aplicații. Pokemon Go a demonstrat dorința argumentată pentru jocurile cu acțiuni în realitate, care practic scot oamenii din casele lor și îi fac să socializeze cu alte persoane din jurul lor.

Ce trebuie sa stiti despre Pokemon Go

În timp ce jocul a captat atenția multor oameni și a devenit foarte popular, nu totul este la fel de minunat așa cum este țara lui Pokemon. Adam Reeve, arhitectul principal al firmei de securitate —, a descoperit că dacă ne jucăm Pokemon Go conectați prin intermediul contului nostru Google, suntem vulnerabili în sensul că oferim companiei Niantic și Pokemon Goacces toate datele asociate contului nostru Google. Ce se poate face cu un accest complet la contul Google? Ei bine, așa cum Reeve subliniază:

Let me be clear – Pokemon Go and Niantic can now:

  • Read all your email
  • Send email as you
  • Access all your Google drive documents (including deleting them)
  • Look at your search history and your Maps navigation history
  • Access any private photos you may store in Google Photos
  • And a whole lot more

acces-la-contul-google-pokemon-go

Mai sunt jocuri de la Niantic care solicită conectarea cu contul Google, ca Ingress de exemplu, dar cer permisia contului de bază și a informațiilor publice.

Dacă ați instalat jocul și doriți să vedeți la ce are acces Pokemon Go din contul dumneavoastră Google, click aici, vă logați și apoi mergeți pe link-ul connected apps & sitesDacă tot sunteți aici, ar fi o idee foarte bună să anulați tot accesul jocului la aplicațiile și alte informații private pe care le aveți introduse în contul Google, mai ales că jocul nu funcționează la parametrii în acest moment.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.