Nintendo se Pregateste sa Dezvolte un Controller pentru Jocuri Compatibil cu iOS

0
563

Nintendo se Pregateste sa Dezvolte un Controller pentru Jocuri Compatibil cu iOS

Dacă nu poți să îi întreci, fă controllere pentru jocuri pentru ei. Cam pe principiul acesta merge Nintendo, care începe să creeze tot mai multe jocuri care erau dedicate consolelor lor din seria DS către smartphone-urile cu touch-screen utilizate zi de zi de către majoritatea dintre noi. Atâta timp cât migrația este foarte mare către jocurile de pe smartphone-uri, este foarte greu să țină pasul cu acest trend, mai ales că multe din jocurile care au foarte mare succes nu sunt întotdeauna foarte complicate, ca de exemplu Angry Birds sau Flappy Birds. Totuși, sunt foarte multe jocuri interesante, dar care au nevoie de un joystick sau mai degrabă de un controller analog pentru a putea juca un shooter interesant, un joc de aventură sau multe altele.

Din fericire, Apple a dezvoltat specificații pentru astfel de controllere, de care producătorii pot să profite. Sunt câțiva producători ca Steel Series, care au profitat de acest avantaj, dar acum nici Nintendo nu mai stă pe gânduri. Atsfel, ei încearcă să livreze jucătorilor un mod mult mai tradițional și o experiență mult mai plăcută gameri-lor, bazându-se pe loialitatea lor. Sunt mulți gameri care preferă jocurile pe consolele portabile datorită obișnuinței poate, sau poate doar din cauza unui control ce îți oferă o mai bună perspectivă a ce exact se întâmplă în joc bazându-se pe simțurile tactile, lucru care un touchscreen nu îl poate oferi.

Multe din succesele lui Nintendo se bazează pe jocuri ce poartă numele de Splatoon sau Mario, dar acestea au exclusivitate doar pe platforma Nintendo. Vânzările lor nu au fost suficient de mari, deoarece francize ca Star Wars sau altele, nu au fost licențiate să funcționeze pe platformele Nintendo. Lucrul acesta a permis companiei să vândă consolele doar prin simplul fapt că Mario, de exemplu, este disponibil doar pe platforma lor. Compania a dezvoltat câteva din jocurile sale și pe iOS, ca Miitomo de exemplu, pentru a promova experiența consolelor către utilizatorii de iOS, dar succesul nu le-a fost garantat, iar acum încearcă să se concentreze către un controller care poate îi va scoate la suprafață.

Acest controller va fi capabil să redea toată experiența consolei DS pe orice iPhone conectat cu el, iar jocurile dezvoltate de Nintendo să readucă soarele și pe strada lor.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

via: polygon

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.