Cum Sa Faci Backup la un iPhone sau iPad in iCloud

0
1744

Cum Sa Faci Backup la un iPhone sau iPad in iCloud

Este foarte important să vă mențineți iPhone-ul sau iPad-ul tot timpul în siguranță. Când spun acest lucru mă refer în special la datele stocate pe aceste dispozitive, care trebuie să fie salvate în permanență prin backup-uri constante. Indiferent că aveți nevoie să faceți o actualizare de software, că s-a stricat ceva la soft și doriți o reinstalare, sau (în cel mai rău caz) ați pierdut sau vi s-a furat iPhone-ul, prin aceste backup-uri veți fi cu toate datele înapoi în cel mai scurt timp.

Cel mai important și obligatoriu backup este cel din înaintea reinstalării iOS-ului sau o actualizarea a acestuia, pentru a fi siguri că tot ce aveți salvat pe dispozitiv nu se va pierde în cazul unei erori de instalare a sistemului de operare. Bineînțeles, cel mai mult conținut este deja în iCloud în zilele noastre, chiar dacă aceste backup-uri nu sunt constante și pierdeți totul, aplicațiile, media și datele personale (contacte, calendar, email) sunt salvate în mare parte în iCloud și pot fi restaurate oricând.

Totuși, având o copie de rezervă completă și recentă, este cel mai bun mod pentru a restaura un dispozitiv, plus că restaurează toate setările și modificările de rețea aduse până în acel moment. Pentru cei mai comozi utilizatori, puteți seta iPhone-ul sau iPad-ul vostru pentru un backup automat via iCloud, atunci când dispozitivul este conectat la rețeaua Wi-Fi și/sau când este conectat la încărcător. Sau puteți să faceți manual acest backup când doriți.

Pentru a face un backup iPhone-ului sau iPad-ului prin iCloud, mergeți în Settings > iCloud > Backup și porniți iCloud Backup.

IMG_4764

Dacă dispozitivul vostru a fost deja setat spre un backup automat atunci când îl conectați la computer, sau la rețeaua Wi-Fi și încarcător, ca și în cazul meu, veți primi un mesaj de avertizare dacă doriți să opriți acest lucru pentru o salvare manuală. Click pe OK că sunteți de acord.

IMG_4766

Vă va fi solicitată parola iCloud.

IMG_4767

Imediat ce veți porni iCloud Backup, atunci când dispozitivul va fi conectat la rețeaua de alimentare și va fi conectat la o rețea Wi-Fi, automat backup-ul va porni și datele vor fi salvate.

După pornirea iCloud Backup, veți putea observa că apare o nouă opține: Back Up Now.

IMG_4764

Porniți această opțiune, iar dacă sunteți conectați pe rețeaua Wi-Fi, dispozitivul va începe imediat să facă backup, iar o bară va indica căt timp va dura acest proces.

screenshot de Adrian Benea/GamTech.ro

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

imagine top: Valentina Razumova  / Shutterstock.com

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.