Home APPLE Cum Sa Faci Backup la un iPhone sau iPad in iCloud

Cum Sa Faci Backup la un iPhone sau iPad in iCloud

Cum Sa Faci Backup la un iPhone sau iPad in iCloud
304
0

Cum Sa Faci Backup la un iPhone sau iPad in iCloud

Este foarte important să vă mențineți iPhone-ul sau iPad-ul tot timpul în siguranță. Când spun acest lucru mă refer în special la datele stocate pe aceste dispozitive, care trebuie să fie salvate în permanență prin backup-uri constante. Indiferent că aveți nevoie să faceți o actualizare de software, că s-a stricat ceva la soft și doriți o reinstalare, sau (în cel mai rău caz) ați pierdut sau vi s-a furat iPhone-ul, prin aceste backup-uri veți fi cu toate datele înapoi în cel mai scurt timp.

Cel mai important și obligatoriu backup este cel din înaintea reinstalării iOS-ului sau o actualizarea a acestuia, pentru a fi siguri că tot ce aveți salvat pe dispozitiv nu se va pierde în cazul unei erori de instalare a sistemului de operare. Bineînțeles, cel mai mult conținut este deja în iCloud în zilele noastre, chiar dacă aceste backup-uri nu sunt constante și pierdeți totul, aplicațiile, media și datele personale (contacte, calendar, email) sunt salvate în mare parte în iCloud și pot fi restaurate oricând.

Totuși, având o copie de rezervă completă și recentă, este cel mai bun mod pentru a restaura un dispozitiv, plus că restaurează toate setările și modificările de rețea aduse până în acel moment. Pentru cei mai comozi utilizatori, puteți seta iPhone-ul sau iPad-ul vostru pentru un backup automat via iCloud, atunci când dispozitivul este conectat la rețeaua Wi-Fi și/sau când este conectat la încărcător. Sau puteți să faceți manual acest backup când doriți.

Pentru a face un backup iPhone-ului sau iPad-ului prin iCloud, mergeți în Settings > iCloud > Backup și porniți iCloud Backup.

IMG_4764

Dacă dispozitivul vostru a fost deja setat spre un backup automat atunci când îl conectați la computer, sau la rețeaua Wi-Fi și încarcător, ca și în cazul meu, veți primi un mesaj de avertizare dacă doriți să opriți acest lucru pentru o salvare manuală. Click pe OK că sunteți de acord.

IMG_4766

Vă va fi solicitată parola iCloud.

IMG_4767

Imediat ce veți porni iCloud Backup, atunci când dispozitivul va fi conectat la rețeaua de alimentare și va fi conectat la o rețea Wi-Fi, automat backup-ul va porni și datele vor fi salvate.

După pornirea iCloud Backup, veți putea observa că apare o nouă opține: Back Up Now.

IMG_4764

Porniți această opțiune, iar dacă sunteți conectați pe rețeaua Wi-Fi, dispozitivul va începe imediat să facă backup, iar o bară va indica căt timp va dura acest proces.

screenshot de Adrian Benea/GamTech.ro

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

imagine top: Valentina Razumova  / Shutterstock.com

Adrian Benea Pasionat de tehnologie. Utilizator macOS si iOS. Pescar - coarse fishing & fly fishing. Ciclist.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close