Cele Mai Memorabile Filme ale lui Christopher Walken

0
845

Cele Mai Memorabile Filme ale lui Christopher Walken

Nu putem nega însemnătatea culturală adusă de Christopher Walken prin cariera sa cinematografică. El este o comoară națională, al cărui nume îți aduce în minte vocea sa și multe citate ironice atribuite personajelor pe care le-a jucat în cariera lui.

Născut în Queens în anul 1943, pe 31 martie, Christopher Walken a apărut foarte devreme pe micile ecrane, la doar 9 ani, apărând într-un spectacol televizat, Martin and Lewis. De atunci și până în prezent,  Walken a apărut în peste 100 de filme, emisiuni de televiziune, piese de teatru și videoclipuri. El împreună cu Samuel L. Jackson au apărut în atât de multe filme în cât este foarte greu să știi cine sunt defapt. A fost chiar gazda emisiunii Saturday Night Live de mai multe ori, emisiune a canalului american NBC. Cel mai nou film în care am putut să îl vedem pe Christopher Walken a fost The Jungle Book (Cartea Junglei) care a fost lansat pe 15 aprilie, dar să dăm puțin timpul înapoi și să vedem care sunt cele mai bune filme în care a jucat Christopher Walken.

Christopher Walken: Annie Hall (1977)

anniehall

Una dintre primele apariții ale lui Christopher Walken a fot în filmul lui Woody Allen, Annie Hall. În acest film Walken a jucat rolul lui Duane Hall, fratele lui Annie (Diane Keaton), care are o conversație intensă despre încercarea de sinucidere a surorii sale cu fostul său iubit, nevroticul Alvy Singer (Woody Allen). Conversația neliniștitoare a fost atât de amuzantă și cam înfiorătoare în comportamentul iconic a lui Walken. Le povestește celor doi despre accidentul său de mașină ideal chiar înainte să ii conducă acasă. Întreaga călătorie îi dă o stare de neliniște și crispare lui Alvy, gândindu-se continuu dacă Duane este capabil sau nu să îi ducă în siguranță pe durmul ce îl aveau de făcut.

Christopher Walken: The Deer Hunter (1978)

deerhunter

Scena infamă cu Ruleta Rusească din filmul The Deer Hunter, este una dintre cele mai reprezentative momente ale lui Walken din filmele pe care acestea le-a jucat. Atât Nick cât și Michael (Robert DeNiro) sunt prizonieri de război și sunt forțați să participe la acest joc letal. Walken a câștigat un Oscar pentru cel mai bun actor, pentru rolul Nick, iar această scenă este o dovadă a transformării dramatice.

Christopher Walken: Batman Returns (1992)

batman-returns

În scena finală din Batman Returns, Selina Kyle/Catwoman (Michelle Pfefifer) îl are în sfârșit pe Max Shreck (Walken) în mainile ei. El este bărbatul care a fost ucis într-un mod neobișnuit și neașteptat de crud, chiar în primul act în care apare. Dar înainte de a primi lovitura finală, Batman intră în scenă încercând să o convingă pe Catwoman să nu îl ucidă pe Shreck. Este practic cel mai iconic moment al filmului, pentru că Batman își dezvăluie adevărata identitate în încercarea de a o convinge să îl însoțească și să îl dea pe Shreck pe mâinile poliției. Una dintre replicile ironice ale lui Max în acest film este atunci când Batman își arată fața, iar el zice, “Bruce Wayne? Why are you dressed up as Batman,” la care Catwoman îi răspunde “Because he is Bruce Wayne”.

Christopher Walken: True Romance (1993)
true-romance

Scena în care Walken poartă un schimb de replici cu Quentin Tarantino, rămâne poate una dintre cele mai bune schimburi de replici dintre doi mari actori. Modul în care scena se construiește într-un joc de insulte, este chintesența lui Tarantino regizată de Tony Scott, într-un cult clasic despre un cuplu de îndrăgostiți care fug de mafie.

Christopher Walken: Pulp Fiction (1994)

pulp-fiction

Probabil cel mai citat film, scena clasicului de aur din Pulp Fiction este un alt moment iconic în care Walken este ridicat frumos de Tarantino. Capodopera lui Tarantino e structurată în 4 povestiri violente care includ isprăvile a 2 ucigași plătiți cu replici foarte spumoase, interpretați de Travolta și S.L. Jackson, a șefului mafiot, a soției șefului mafiot ce ia o supradoză de droguri, a unui boxer ce este somat să piardă un meci și a multor alte personaje interesante a căror destine se intersectează. Filmul nu este redat in ordine cronologică, așa că trebuie o atenție specială din partea spectatorului pentru a încerca să-i înțeleagă toate dedesubturile.

Christopher Walken: Sleepy Hollow (1999)

sleepy-hollow

În adaptarea lui Tim Burton pentru Sleepy Hoolow, vom ajunge să vedem cum arată călărețul fără cap, cu cap. Și, în mod natural, acesta ar trebui să poarte capul lui Christopher Walken. Ecranizare după romanul “Legenda calaretului fara cap”, filmul este povestea lui Ichabod Crane (Johnny Depp) trimis să ancheteze o serie de crime, care îi sunt atribuite unei apariții fantomatice, ce apare sub înfățișarea unui călăreț fără cap. Decorul este sumbru cu accente gotice, fiind în consonanță cu atmosfera povestirii. Walken nu are un alt dialog în acest film, decât cel în jurul valorii de sălbatic și de un mârâit pe spatele unui cal.

Christopher Walken: Saturday Night Live (2000)

Saturday Night Live

Șansele sunt ca de fiecare dată când auzi “(Don’t fear) the reaper” din partea Blue Oyster Cult, să obții imediat o febră… Într-una din cele mai bune scene în care Walken l-a interpretat pe Bruce Dickinson, un producător care încurajează un membru fictiv al trupei Gene Frenkel (Will Ferrell), pentru al putea ține pe acesta pentru înregistrări. Practic o iubește și are nevoie de ea (membrul fictiv). Ori de câte ori Walken sau Ferrell își fac apariția în show, întotdeauna se face referire la ea.

Christopher Walken: Fatboy Slim’s “Weapon of Choice” Music Video (2001)

weapon-of-choice

Cine ar fi crezut că cel mai bun mod posibil de a transmite acest cântec, a fost de a-l avea pe Cristopher Walken dansând într-o cameră de hotel? Indiferent cine a gândit această scenă este un geniu, din cauză că este unul dintre cele mai bune videoclipuri muzicale din toate timpurile. Se pare că Walken este un dansator clasic antrenat, în plus față de a fi un actor interesant pe ecran. Acest videoclip este o expresie a cât de distractiv este să îl vezi pe actor cum stă bine pe ritm în camera lui goală de hotel. A fost atât de neașteptat de grozav, că practic el vinde întreg conceptul.

Christopher Walken : Hairspray

În filmul Hairspray, vom putea să îl vedem pe Walken care se întoarce la rădăcinile sale de performer pe scenă, în rolul lui Wilbur Turnbland, tatăl unui lider dintr-o formație. Ce face ca acest rol să fie unul memorabil, nu este doar faptul că îl putem vedea pe actor cântând și dansând, ci faptul că acesta este căsătorit cu John Travolta. Dintr-un motiv sau altul, rolul lui Edna Turnbland i-a fost atribuit lui Travolta, care joacă rolul de femeie în această adaptare muzicală.

Christopher Walken: Seven Psychopaths (2012)

seven-psychopaths

Una dintre cele mai recente și sub apreciate roluri în care am putul să îl vedem pe Walken a fost cel din filmul lui Martin McDonaugh, Seven Psychopaths în rolul lui Hans. Monologul său cu Marty (Colin Farrell) printr-un reportofon prin care îl ajuta să găsească o soluție în ceea ce privește un personaj psihopat din scenariul său, este una dintre cele mai bine scrise lucrări ale lui McDdnaugh. Dialogurile lui Walken sunt purgative și distractive în același timp, atunci când discută despre decizia morală a alegeri luminii peste partea întunecată.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.