Cel mai bun joc pentru iPhone in aceasta saptamana – Rush Rally 2|Review

0
720

Rush Rally 2 oferă o fizică foarte bună, foarte multe circuite și o rush-rally-2-logogrămadă de moduri de joc, plus câteva extrase stupide, toate pentru un preț fix și fără nici un IAP (in-app purchase). Dacă vă vine să credeți, Rush Rally 2 a fost realizat de o echipă foarte mică de dezvoltatori, doar câți oameni, care nu au dispus de un buget uriaș pentru lansarea și dezvoltarea jocului așa cum se întâmplă în marile companii, ca EA sau Gameloft de exemplu. Și totuși au reușit o treabă foarte bună, dovadă a pasiunii și a implicării lor în acest proiect.

În Rush Rally 2 nu veți găsi mașini oficiale licențiate, toate automobilele au avut probabil o inspirație din cele reale și sunt create de către dezvoltatori, dar nu au primit un nume, marcă sau model cunoscut. Deci dacă credeți că jucând acest joc veți primi replici exacte ale mașinilor reale… ați greșit jocul. Aceste mașini se conduc prin touchscreen, prin apăsarea butoanelor de stânga dreapta și de înainte și înapoi. Jocul nu se bazează pe accelerometrul și giroscopul iPhone-ului, iar acest lucru este oarecum interesant, având în vedere tendința în care se îndreaptă toate jocurile cu mașini. Practic este un clasic al jocurilor auto. Comenzile pot fi schimbate după cum doriți, nu este musai necesar să le lăsați în configurația inițială. Texturile mașinilor și a altor obiecte de pe fundalul traseelor nu sunt la cele mai înalte niveluri, iar icoana aplicației nu inspiră foarte mult atunci când o vezi în App Store.

Rush-Rally-2-iphone-screenshot

 

Dar haideți să vedem ce poate jocul defapt și să trecem la partea bună, pentru că acele mici detalii despre care vorbeam mai sus pot fi trecute cu vederea atunci când începem jocul. În primul rând, Rush Rally 2 are o fizică foarte bună. Diferitele tipuri de terenuri, toate necesită diferite tipuri de abordări, iar greutatea și viteza mașinii sunt cei mai importanți factori de care trebuie să țineți cont atunci când conduceți. Are un pic de arcade în el, puteți fi siguri de acest lucru, iar lucrurile pot fi puțin stupide dacă mașina se înclină și trece peste obstacolele din traseu. Totuși, jocul pare că înțelege foarte bine că tendința arcade este folosită mai degrabă pentru a fi distractivă, decât pentru a fi o bază a acestui joc. Jocul vă permite să faceți reglaje diferite mașinii înainte de fiecare cursă, un element important pe care foarte multe alte jocuri cu mașini de raliu ce sunt disponibile pe iOS, l-au lăsat deoparte. Mașina cu care concurați se va accidenta în timpul cursei dacă nu este condusă așa cum trebuie, iar dacă o loviți prea puternic, majoritatea lucrurilor pot să i-a o întorsătură foarte proastă. Din fericire aveți voie să efectuați unele reparații la fiecare două curse, dar foarte rar veți avea suficient timp pentru a repara complet automobilul. Puteți să vă axați mai mult pe o anumită parte ce necesită reparații serioase, sau puteți lăsa jocul să vă recomande el unde să acționați.

Rush-Rally-2-iphone-screenshot-02

 

Jocul Rush Rally 2 nu este foarte ușor, este chiar dificil dacă nu vă apropiați de sensibilitatea lui. Chiar de la primul campionat, dacă încercați să îl abordați ca pe oricare alt joc de racing, cu siguranță vă veți trezi că ați avariat mașina foarte grav și că nu veți putea continua. Atâta timp cât este un joc de raliu, nu sunt alte mașini pe circuit, deci nu va trebui să vă faceți griji în această privință. Nu vă grăbiți și încercați să abordați cât mai corect toate curbele și cel mai important, folosiți frâna. Pentru a înainta în campionat, scopul principal este să ieșiți cel puțin pe locul trei în fiecare cursă, ceea ce nu este chiar atât de greu o dată ce ați învâțat cum funcționează jocul. Totuși, prima poziție este una râvnită, deci va fi destul de dificil să reușiți acest lucru.

Pe măsură ce vă calificați, veți debloca noi mașini și noi circuite. Dacă la început veți începe cu două mașini din cele mai joase clase, foarte rapid veți avea acces la o varietate de automobile. Cu cât alegeți clasa cea mai mare, cu atât va crește și dificultatea jocului și a oponenților voștrii, astfel că veți simți cu adevărat ce înseamnă o cursă de raliu. Nu vă faceți griji, oponenții se vor potrivi cu acceași clasă și cu aceleași mașini ca și cea aleasă de voi, deci locul 1 nu este chiar imposibil de atins dacă sunteți suficient de pricepuți. Toate traseele funcționează după regulile standard din raliu, astfel că veți concura pe porțiuni ale unui circuit complet sub condiții diferite, încercând să obținți cel mai bun timp pe fiecare segment. Dacă reușiți să obțineți rezultate bune, puteți debloca toate cele șapte locații internaționale, toate cele 72 de circuite scurte și toate cele 8 mașini, toate putând fi jucate și în modul trial mode. Dacă căutați să jucați și altceva, puteți alege să participați la celelalte două moduri din joc.

Rush-Rally-2-iphone-screenshot-01

 

Modul rally cross este un mare interes pentru mulți jucători. În acest mod, vă veți întrece cu alte mașini în același timp. Dacă sunteți limitați de mașinile pe care le-ați deblocat în modul championship, circuitele se deschid independent în acest mod în timpul progresului prin intermediul a trei cupe (întreceri) diferite. Fiecare cupă este alcătuită din mai multe întreceri, astfel că acest mod este unul destul de substanțial. Aceste întreceri sunt mai lungi decât cele din alte moduri, sunt și alte mașini pe circuit, iar riscul de a vă accidenta este mult mai mare, așa că va trebui să fiți și mai precauți în ceea ce privește starea mașinii voastre pentru a putea ajunge până la finalul curseri.

Celălalt mod este modul de îndemânare, skill mode. În acest mod, veți putea progresa printr-o varietate de întreceri nebune, cum ar fi încercarea de a evita rachete care vin spre voi sau încercarea de a colecta cât mai multe monede. Și în acest mod sunt trei cupe diferite, fiecare fiind alcătuită din câteva întreceri diferite. Rush Rally 2 ar fi putut avea fără doar și poate doar un mod championship și un mod time trial, dar faptul că primește atâtea moduri de joc, oferă o distracție pe cinste și este un plus pentru cei 3,99 euro care îi plătiți pentru el.

Rush-Rally-2-iphone-screenshot-03

 

Dezvoltatorul a făcut o treabă foarte bună umplând jocul de opțiuni. Puteți folosi butoanele virtuale ce pot fi acționate prin atingere sau puteți folosi un controller MFi dacă doriți să aveți parte de o senzație mai clasică. Vă puteți bucura de diferitele efecte grafice, puteți seta volumul de muzică, efectele sonore, copilotul și puteți opri sau porni efectul ghost pentru mașini, puteți schimba dintre măsurătorile metrice cu cele imperiale și puteți modifica multe alte lucruri. Jocul are o evidență complexă, o grămadă de statistici, unele dintre ele sunt acolo doar pentru distracție, ca de exemplu, câte gogoși (cerculețe) ați făcut în cariera voastră. De asemenea sunt și multe achievements-uri pe care le puteți debloca în joc.

Mulțumită setărilor grafice este foarte ușor să rulați jocul la 60FPS chiar dacă îl jucați pe un dispozitiv puțin mai vechi. Jocul încearcă să detecteze automat setările în funcție de dispozitiv pentru a beneficia de cea mai bună experiență din toate punctele de vedere.

Pur și simplu, Rush Rally 2 este un joc senzațional de raliu pentru iOS, iar din punctul meu de vedere, are o poziție foarte puternică printre toate celelalte jocuri gen care sunt oferite acestei platforme, unele chiar cu nume mari. Dezvoltat de o echip mică, nu are IAP și reușește să ofere atât o experiență foarte bună de curse, cât și un mare conținut cu care poate să iasă în evidență și cu care poate să fie peste concurență. Dacă ați așteptat să vedeți și să jucați un mare joc de raliu pe dispozitivul vostru mobil, ei bine, nu mai stați pe gânduri, pentru că Rush Rally 2 este ceea ce căutați.

3,99 € –  App Store

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.