Pe Safari 10 de pe macOS Sierra, Adobe Flash va fi dezactivat din start pe toate site-urile web

0
346

Pe Safari 10 de pe macOS Sierra, Adobe Flash va fi dezactivat din start pe toate site-urile web

Pe lângă numeroasele funcții (Siri, Auto Unlock, etc.) ce vor fi disponibile în macOS Sierra — următorul update major adus sistemului de operare desktop de către Apple — acesta va include și o versiune complet nouă a browser-ului Safari, Safari 10.

Safari 10 introduce o schimbare majoră în modul în care browser-ul se ocupă de plugin-uri. Adică, plugin-uri particulare ca Adobe Flash vor fi dezactivate din start atunci când navigăm pe internet.

Acest lucru înseamnă că site-urile web vor servi reprezentări de conținut moderne în HTML5, pe cât mai des posibil, deoarece acestea nu vor fi capabile să detecteze o instalare de Flash la toate. Cu toate acestea, Safari este un browser deștept și va permite utilizatorilor să activeze temporat Flash-ul, atunci când aceștia vor solicita acest lucru.

Atunci când vom încerca să activăm și să vizualizăm conținutul Flash care nu are o versiune HTML5, site-urile web vor oferi întotdeauna link-uri rapide pentru a descărca Flash de pe site-ul Adobe. Cu noul comportament pentru plugin-uri din Safari, browser-ul va suprascrie click-urile de pe aceste link-uri pentru a arăta un nou format special de sheet.

Acest sheet permite utilizatorilor să activeze Flash-ul pe o bază de utilizare sau pe nivel de site. După confirmare, Safari încarcă normal conținutul Flash de pe site-ul sau site-urile web dorite de către utilizator. Apple mizează pe faptul că majoritatea site-urilor web folosesc deja versiuni de conținut în format HTML5 (în special cel video), dar încearcă în același timp să facă utilizarea browser-ului cât mai ușor de folosit și fără ca utilizatorii să întâmpine probleme. Ceea ce încearcă este defapt oprirea pe cât posibil a formatului Flash, datorită încărcării încete a acestuia și deschiderea lui doar atunci când întradevăr avem noi, ca utilizatori, nevoie.

Acest lucru conduce la o performanță mai bună, la o mai bună eficiență energetică și la o mai bună securitate prin reducerea la minimum a procesului Flash pe Mac. Un comportament similar este aplicat și altor tipuri de plugin-uri web, cu toate că Flash este de departe cazul cel mai frecvent.

Safari 10 va fi lansat în toamna acestui an împreună cu macOS Sierra. Dezvoltatorii pot afla mai multe despre optimizarea site-urilor web pentru Safari 10 de pe blog-ul WebKit.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

via: 9to5mac

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.