Aplicatiile stock Apple din iOS nu vor putea fi sterse efectiv nici in iOS 10

0
335

Aplicatiile stock Apple din iOS nu vor putea fi sterse efectiv nici in iOS 10

Printre nenumăratele îmbunătățiri pe care Apple le va aduce odată cu lansarea iOS 10, este capacitatea de a șterge aplicațiile stock care vin preinstalate pe orice iPhone sau iPad. O noutate absolută din partea Apple, mai ales că multe dintre aceste aplicații nu sunt folosite în general, și pentru că unele nu funcționează la capacitate maximă în toate colțurile lumii.

Acest lucru ne va permite să nu folosim dacă nu dorim aplicațiile Calendar, Compas, Weather, Calculator, Mail, sau oricare alta din cele 18 aplicații stoc care vin preinstalate și vom putea să le scoatem de pe dispozitivul nostru — iar dacă ne vom răzgândi și le vrem înapoi vom putea să le descărcăm din nou, gratuit din App Store.

Dar lucrurile nu sunt chiar atat de simple pe cât ar părea!

În cadrul unui interviu dat de către senior vice-președinte Craig Federighi din cadrul departamentului Apple de Inginerie Software, interviu ce a avut loc în cadrul unui podcast The Talk Show (John Gruber’s – Daring Fireball), acesta a explicat că de fapt ștergerea aplicațiilor stock nu este chiar o ștergere ca a oricărei alte aplicații și că acestea nu sunt înlăturate definitiv din dispozitiv și din sistemul de operare iOS ce rulează pe iPhone și iPad, ci binarele software-ului vor rămâne o parte din iOS.

Aplicațiile vor rămâne pe dispozitive ca parte a pachetelor semnate Apple care sunt folosite să garanteze autenticitatea produselor. Descărcarea aplicațiilor din App Store după ce au fost înlăturate, practic nu presupune nici o descărcare fizică, ci o refacere a link-urilor dintre aplicații și iOS 10 pentru a putea fi folosite din nou. Cu alte cuvinte, Apple nu ne va permite să ștergem aceste aplicații ci mai degrabă ne va permite să le ascundem de pe ecranul Home al dispozitivului nostru.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

via: cultofmac

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.