Cauta Dupa Aceste Puncte sa Vezi Daca Masina pe care ti-o doresti Are Un Scaun Confortabil si Iti Ofera Siguranta

0
342

Cauta Dupa Aceste Puncte sa Vezi Daca Masina pe care ti-o doresti Are Un Scaun Confortabil si Iti Ofera Siguranta

Călătorii, curse, excursii prin vacanță sau concedii, printre toate acestea veți petrece destul de mult timp stând în mașină. Pentru ca siguranța (în primul rând) și confortul la volan să fie cât mai bune, asigurați-vă că totul este ok cu această listă de întrebări.

Având un scaun confortabil se reduce încordarea (tensiunea) din corp, mai ales la spate și picioare.

În cazul în care doriți să vă cumpărați o mașină nouă, efectuați înainte un drive test dacă este posibil și verificați fiecare dintre zonele următoare pentru a vă asigura că vă veți simți cât mai confortabil și în siguranță în noua dumneavoastră mașină.

  • Este scaunul confortabil (dacă este posibil condu pentru cel puțin o oră)? Este suficient loc astfel în cât să nu vă loviți la cap dacă mașina dă într-o groapă sau intră într-un șanț?
  • Suportă scaunul lungimea picioarelor voastre și toate părțile spatelui suficient de bine?
  • Se poate ajusta scaunul independent? Verificați dacă se poate regla pe înălțime, dacă se poate regla unghiul scaunului, dacă se reglează tetiera, dacă se poate regla în adâncime, dacă are reglaj lombar și dacă aveți suficient loc între scaunul din spate și volan.
  • Se poate regla perna scaunului? Un scaun confortabil ar trebui să aibă posibilitatea de a fi reglat în față cu 2-3 degete față de pernă și spatele genunchilor, susținând mult mai bine picioarele și genunchii conducătorului auto. Dacă lungimea este prea mare, va deveni incomod, blocând circulația sângelui la nivelul picioarelor și a lăbilor.
  • Perna scaunului este suficient de bine conturată, în așa fel încât să distribuie mai bine greutatea pe scaun pentru a preveni sau minimiza punctele de presiune pe fese?
  • Materialul scaunului este tapițat cu un material respirabil (pentru confort termic)? Marginile pernei scaunul pot fi finisate cu plastic sau piele pentru a reduce uzura și pentru a face mai ușor față la alunecarea în scaun sau din scaun.
  • Materialul de pe perna scaunului este prevăzut cu nervuri? Nervurile orizontale de pe perna scaunului ajută la prevenirea alunecării în față, iar cele verticale de pe spatele scaunului previn alunecarea și mișcarea laterală.

În timp ce aceste întrebări sunt orientate spre cei ce se gândesc să își cumpere o mașină nouă, și cei ce posed deja o mașină se pot orienta după aceste întrebări, astfel în cât să își dea seama dacă scaunele pe care stau în fiecare zi le oferă un confort și o siguranță cel puțin rezonabilă. În cazul în care scaunul dumneavoastră nu este ok din anumite puncte de vedere, puteți face câteva modificări pentru a fi cât mai confortabil. De exemplu, în cazul în care perna scanului poate fi alungintă, dar nu aveți 2-3 degete între partea din față a perneri și spatele genunchiului, adăugați o pernă la spătarul scaunului, pernă care vă va împinge în față în timp ce vă sprijiniți pe spate.

Modificările pot fi aduse de fiecare șofer în parte, după cum dorește și îi place, pot fi adăugate tot felul de materiale peste cele existente, pot fi adăugate huse cu masaj și cu suport lombar în cazul în care scaunul nu dispune de acest lucru, sau pot fi adăugate huse cu încălzire pentru sezonul rece, etc.

În speranță că acest articol a fost util pentru tine, ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.