Cat de des faci Dus? Probabil nu e nevoie sa faci dus atat de des pe cat ai crede

0
655

Cat de des faci Dus? Probabil nu e nevoie sa faci dus atat de des pe cat ai crede

Dacă faci duș (baie) în fiecare zi, o modă venită de peste ocean în principiu (americanii nu concep să nu facă cel puțin un duș pe zi) și întâlnită din ce în ce mai frecvent și la noi, cel mai probabil după ce vei citi acest articol îți vei schimba puțin părerea despre acest comportament. De fapt, dușurile prea dese pot să ne afecteze și chiar să rănească corpul nostru pe termen lung.

După cum explică revista Time într-un articol despre sănătatea publică, dușurile zilnice sunt comune din cauza normelor sociale, mai mult decât are defapt sănătatea nevoie. Asociem dușurile fresh cu faptul că suntem mai atractivi și mai plăcuți societății, așa că avem tendința să ne spălăm mai des pentru a ne simți mai bine. Cu toate acestea, din motive strict de igienă, dușurile care se fac o dată sau de două ori pe săptămână ar putea fi suficiente, dar depinzând și de stilul nostru de viață:

Deci, care este frecvența ideală când vine vorba de un duș? În ceea ce privește sănătatea noastră — nu după cum arătăm sau mirosim — probabil că o dată sau de două ori pe săptămână. Profesorul Asistent Dr. C. Brandon Mitchell din cadrul secției Dermatologie de la Universitatea George Washington, a declarat că “Corpul tău este în mod natural o mașină bine unsă”. “Dușul zilnic nu este necesar.”

Desigur, situațiile pot varia. Dacă aveți un loc de muncă cum ar fi întreținerea și construcția de mașini sau un job în construcții, veți avea în mod evident un strat vizibil de jeg pe care va tebui să îl spălați zilnic. La fel, munca din fiecare zi care se desfășoară afară, în diferite condiții, va duce la necesitatea unui duș după încheierea activității, iar acest lucru nu va avea nici un risc asupra sănătății, dar altfel cu siguranță veți mirosi. Dacă simțiți nevoia de dușuri zilnice din motive estetice, cel puțin faceți mai multe băi de lumină:

“Le spun pacienților care se spală zilnic să nu săpunească întreg corpul,” a declarat Mitchell. Spălați în principal locurile care produc secreții puternic și urât mirositoare, cum sunt încheieturile, subrațul, fundul și picioarele. Spunând că restul corpului nostru nu are nevoie de prea multă săpuneală.

Prea mult timp petrcut sub jet de apă caldă, șamponarea și curățarea continuă, poate usca pielea, poate provoca fisuri care pot duce la infecții sau pot ajuta microbii să se formeze care apoi pătrund în piele și dezbracă (cojește) pielea de uleiurile naturale secretate care îl ajută să se mențină sănătos. Așadar, chiar dacă scopul tău este să fii cel mai prezentabil(ă), fii moderat(ă) în ceea ce privește dușurile zilnice și chiar de mai multe ori pe zi, pentru a evita rănirea pielii pe terment lung.

În speranță că acest articol a fost util pentru tine, ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

Foto de Geoffrey Fairchild.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.