Cele mai bune 4 aplicatii de muzica ca alternativa la Apple Music – chiar mai bune

0
2153

Cele mai bune 4 aplicatii de muzica ca alternativa la Apple Music – chiar mai bune

Apple are propria aplicație pentru muzică și propriul serviciu pentru streaming Apple Music integrat în aplicație. Pare serviciul perfect când te gândești că poți să folosești atât muzica cumpărată cât și cea prin streaming și că poți folosi integrarea Siri.

Din păcate, Apple Music are încă multe neajunsuri și pentru a-l folosi la capacitate maximă trebuie să achiți un abonament lunar de 5 euro. Abonamentul este justificat de multitudinea de artiști și piese care sunt oferite prin acest serviciu, dar nu acest lucru este defapt problema Apple Music, ci lipsa multor funcții minore dar utile pentru mulți dintre noi. Trebuie să știți că există aplicații oferă tot ce oferă Apple Music și mai mult de atât, dispun și de multe alte funcții pe care aplicația stock nu le are.

SoundShare

soundshare-iphone-screenshot
SoundShare oferă liste de redare în colaborare, suport video și multe altele.

SoundShare nu pare cine știe ce aplicație, dar după ce vă obișnuiți putin cu ea vă dați seama că are o grămadă din funcțiile lui Apple Music, oferind o experiență asemănătoare. SoundShare este o aplicație de socializare ce oferă experiența ascultării muzicii prin liste de redare în colaborare. Vă creați un playlist favorit și apoi lasați ca orișicine să vadă această listă/liste și să se bucure de ea/ele. Puteți invita prieteni ca să devină colaboratori în lista/listele de piese, adăugând propriile lor piese listelor voastre.

SoundShare este conectat la YouTube pentru piesele audio, lucru care oferă avantajul suplimentar de a viziona și videoclipuri. Un lucru absolut genial, mai ales dacă doriți să vizionați rapid aceste videoclipuri pe TV și dispuneți de un Apple TV în casă. Practic nici nu mai trebuie să căutați pe YouTube, găsiți piesa pe SoundShare și automat videoclipul este disponibil și poate fi transmis prin AirPlay. Dacă doriți, există o opțiune în setări care să vă găsească verisunile videoclipurilor care au versurile în ele.

SoundShare este o aplicație cu care odată ce te-ai obișnuit, poți crea foarte simplu playlist-uri. Atâta timp cât folosește YouTube, puteți invita și colabora cu oricine, nu doar cu utilizatorii serviciul Apple Music. SoundShare integrează de asemenea și SoudCloud cât și previzualizări iTunes, dar nu sunt la fel de interesante pe cât sunt căutările YouTube.

Free –  App Store

Ecoute

Ecoute se integrează frumos cu toată muzica ta, dar oferă un control mult mai bun
Ecoute se integrează frumos cu toată muzica ta, dar oferă un control mult mai bun.

Unul dintre minusurile Apple Music și al aplicației Music în general, este incapacitatea de a reține unde ai lasat o piesă atunci când ai închis aplicația și mai mult de atât, te mută automat la începutul playlist-ului. Orice altă aplicație pentru muzică pe care am încercat-o știe să facă acest lucru. Nu același lucru se întâmplă cu Apple Music, care începe cântecul de fiecare dată de la început sau chiar de la începutul playlist-ului. Uneori este chiar enervant ca de fiecare dată când dai drumul la muzică în mașină, de exemplu, să înceapă din nou și din nou cu aceeași piesă.

Ecoute este un player muzical alternativ care filtrează în întreaga librărie iTunes, inclusiv în iTunes Match și în conținutul din librăria iCloud Music. Spre deosebire de alte aplicații third-party, Ecoute suportă numărătoare pieselor ascultate și reține și afișează ultima dată când pisele au fost ascultate.

La fel ca și aplicația Music, puteți adăuga foarte rapid piese în secțiunea Up Next din Ecoute și la fel de repede le puteți reorganiza. Ecoute suportă acțiuni prin 3D Touch de pe ecranul Home, astfel că puteți rapid să dați play all, shuffle play sau să cautați prin librărie.

Cel mai important, Ecoute nu suferă de problemele de redare pe care le întâlnim la aplicația Music. Puteți să intrați și să ieșiți din mașină, sau să comutați între sistemul Bluetooth al mașinii și cel al caștilor de exemplu, fără ca piesele sau playlist-ul să înceapă din nou și din nou de la început .

0,99 € –  App Store

Stezza

stezza-iphone-screenshots
Utilizare ușoară și cu o singură mână, cele mai importante funcții ale aplicației Stezza

Aplicația stock Music nu este ușor de folosit cu o singură mână, mai ales de către utilizatorii de iPhone ce dețin modelele Plus. Dacă vă aflați pe bicicletă sau la volan și doriți să schimbați rapid între playlist-uri sau între albume, puteți fi siguri că nu puteți face acest lucru cu o singură mână. Bine, puteți folosi Siri în cazul în care știți exact ce piesă sau artist doriți să ascultați, dar dacă nu știți și începeți să cautați prin listă, atenția începe să fie îndreptată către ecralul telefonuluil, lucru care nu este tocmai ok.

Stezza este o alternativă grozavă care oferă o interfață ce necesită foarte puțină atenție comparat cu celelalte aplicații. Dispune de butoane foarte mari și o interfață îndrăzneață pe care vedeți tot ce vă interesează la o singură privire. Butoanele principale pentru play, pause, skip și shuffle pot fi accesate cu ușurință cu o singură mână, chiar și pe ecranul mare a lui iPhone 6/6s Plus. La fel ca Ecoute și Stezza oferă playlist-urile, albumele și melodiile direct din libraria iTunes și are capacitatea de a utiliza muzica din iCloud.

Așa cum spuneam, folosirea aplicației Stezza pe bicicletă sau la volan vă oferă o mai mare siguranță, fără a lua ochii foarte mult de la drum sau fără a fi nevoiți să folosiți două mâini. Oricând puteți să navigați prin playlist-uri sau să faceți ceva simplu, ca de exemplu activarea shuffle. Prin apăsarea butonului Now Playing veți avea acces rapid la playlist-uri, melodii, artiști și multe altele. La fel ca Ecoute, Stezza suportă playlist-uri Up Next.

Stezza este creată să fie rapidă, ușor de folosit și accesibilă. Dacă este tot ce preferi de la o aplicație pentru muzică, nu mai căuta în altă parte.

2,99 € –  App Store

Musixmatch Lyrics Finder

Musixmatch-iphone-screenshots
Dacă doriți versurile pentru aproape orice melodie pe care o ascultați, nu are rost să căutați altă aplicație decât Musixmatch.

Este oarecum uimitor faptul că Apple nu a integrat până în acest moment nici o metodă prin care să găsești rapid versurile pentru o piesă. Dacă vreți să faceți acest lucru, vă recomand cu tărie Musixmatch Lyrics Finder. Aceasta vă oferă versurile direct în aplicație și puteți chiar să activați un widget în Notification Center care să afișeze automat versurile pentru aproximativ orice piesă pe care o ascultați fie în Apple Music, fie prin Spotify sau prin YouTube.

Dacă auziți o piesă care vă place și doriți să o ascultați mai târziu, puteți folosi Musixmatch pentru a face acest lucru, ceva asemănător cu servicul Shazam. Nu pot să spun că folosesc această funcție foarte mult și prefer de cele mai multe ori Shazam (din obișnuință probabil) și uneori o chem pe Siri și o întreb What song is this?, care o găsește și apoi salvează piesa în contul meu iCloud, de unde o pot cumpăra mai târziu sau o pot adăuga în playlist.

Vă place să vedeți versurile pieselor și nu ați găsit o aplicație bună pentru asta? Musixmatch este perfectă și este probabil ceea ce căutați.

Free –  App Store

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.