Cel mai bun joc pentru iPhone in aceasta saptamana – Never Alone: Ki Edition|Review

0
607

Cel mai bun joc pentru iPhone in aceasta saptamana – Never Alone: Ki Edition|Review

Never Alone: Ki Edition este un joc setat să facă cel puțin două lucruri. never-alone-logoÎnainte de toate încearcă să producă o atmosferă de joc puzzle-platformer. În mare parte reușește asta, deși cu siguranță face câteva greșeli pe care le vedem des în acest sub-gen. Never Alone încearcă să educe jucătorul, cel puțin un pic, în folclorul și cultura poporului Inupiat , în acest scop fiind un succes considerabil. Jocul nu forțează, mai degrabă se focusează pe gameplay-ul de bază și pe efectele vizuale uimitoare. În aceste condiții este un joc plăcut, dar dacă alegi să cercetezi conținutul suplimentar, vei aprecia Never Alone dintr-o cu totul altă perspectivă.

În Never Alone, joci rolul unei fete Inupiate pe nume Nuna. Satul ei este devastat de un viscol teribil, împiedicând pe oricine să vâneze sau să facă orice altă activitate ce îi obligă să iasă afară din case. Timpul se scurge încet, satul nu mai poate fi aprovizionat, iar Nuna decide să afle sursa acestui viscol cumplit. Curând, ea este acompaniată în drumul ei de o vulpe, care simte și interacționează cu multe spirite aflate în zonă. Există lupte ocazionale, cărora cele două trebuie să le facă față împreună, dar majoritatea provocărilor din acest joc vin din terenul periculos, deci luptele pot fi evitate în mare parte. Va trebui să faceți schimb între personaje, folosind astfel abilitățile lor unice pentru a deschide un drum.

never-alone-01

Este un stil de gameplay pe care l-am putut vedea de mai multe ori, de exemplu în jocul The Lost Vikingsto sau Brothers: A Tale Of Two Son. Dacă ați mai jucat alte jocuri cu acest tip de set-up, nu veți întâlni în Never Alone foarte multe lucruri care să vă surprindă din punct de vedere mecanic. Nuna poate împinge și trage obiecte grele și eventual să folosească arma din dotare bolas pentru a sparge diverse lucruri. Vulpea este mică și agilă și își poate folosi abilitatea de a comunica cu spiritele pentru a crea și muta platforme. Imaginați-vă o secvență în care Nuna împinge un bloc astfel în cât vulpea să poată sări de pe ea, de unde să ajungă pe o bordură înaltă și apoi să arunce în jos o frânghie pe care Nuna să urce, iar voi trebuie să controlați tot ce se petrece în această scenă. Dincolo de elementele puzzle-ului, există și un pic de platforming în acest joc. Checkpoint-urile în joc sunt destul de frecvente, deși jocul nu se salvează de fiecare dată când ajungeți la un checkpoint, așa că aveți mare grijă.

Comportamentul checkpoint-urilor este un lucru bun, pentru că Never Alone este unul dintre acele jocuri care abia așteaptă să te arunce nicăieri, cu șanse parctic zero de a evita anuminte obstacole și capcane. Cel puțin prima dată. În general este bine să vă mențineți în mișcare, pentru că platformele se vor rupe de multe ori sub picioarele voastre, dar sunt de asemenea o mulțime de ocazii în care veți fi nevoiți să vă opriți și să lăsați vulpea să dezvăluie calea de urmat. Dacă continuați să va mișcați pe acele părți, rezultatul va fi moartea. Odată ce știți unde sunt lucrurile, veți vedea că nu este un joc dificil, deși ultimele două zone pot să vă dea destule bătăi de cap. Spre sfârșitul jocului, va fi nevoie să schimbați rapid între caractere, pentru a îndeplini toate acțiunile necesare finalizării nivelului într-un timp limitat. Aici controalele tactile, care în general funcționează singure în mare parte din joc, încep să vă dea o senzație de spargere a ecranului sub presiunea jocului.

never-alone-02

Uneori, jocul s-ar putea să enerveze din cauza situațiilor tensionate. Faptul că pe ecran se află 4 sau cinci butoane virtuale, în situațiile unde veți avea nevoie să efectuați rapid o acțiune cu unul dintre caractere, de a schimba rapid între acestea și de a efectua o altă acțiune, de multe ori aceste încercări se vor termina cu o senzație adâncă de nervi din cauza eșecului. Nu este însă imposibil, și cu puțină perseverență veți trece peste orice obstacol pe care îl veți întâlni în joc, dar în unele locuri poate fi frustrant. Am întâlnit de asemenea câteva bug-uri care făceau ca sărmana Nuna să cadă printr-un perete și astfel să moară sau să se blocheze temproar. Cele mai multe au avut loc totuși atunci când am plecat de pe traiectoria dorită a jocului.

Never Alone durează doar câteva ore și cred că are o durată potrivită pentru experiența oferită. Veți putea să vedeți majoritatea lucrurilor interesante pe care dezvoltatorul le-a realizat în acest joc până veți ajunge la final, în timp ce partea de gameplay vă testează măiestria și aptitudinile pe care le-ați învățat la începuturile jocului. Jocul are o mecanică foarte bună, foarte realistică. Dacă vă ia prea mult să rezolvați un puzzle veți obține sugestii destul de ușor, dar acest lucru nu mai face experiența la fel de interesantă. Din fericire, jocul are un conținut ce vă menține într-o alergare continuă, împreună cu sărituri și cățărări prin majoritatea nivelelor, și toate aceste lucruri funcționează foarte bine.

never-alone-03

Jocul este absolut superb din punct de vedere grafic. Never Alone încearcă toți mușchii dispozitivului vostru, producând furtuni de zăpadă, lumini orbitoare, ape realistice și structuri care se încadrează într-un mod foarte credibil. Și sunetul este unul foarte bun. Efectele sonore vă vor trimite într-o atmosferă de iarnă incredibilă, chiar dacă afară sunt peste 32 grade în momentul în care descriu acest joc.

Jocul are și un povestitor, care uneori întrerupe jocul pentru a continua povestea. Liniile sale sunt 100% din Inupiat-ul Alaskai, cu subtitrări în limba pe care o veți alege, adăugând jocului autenticitate.

iPhone-ul meul 6 Plus nu a fost niciodată mai cald decât a fost în acest joc, trebuind să îmi i-au o pauză la fiecare 20 de minute, deoarece devenea prea cald în mâinile mele. Nici nu știu dacă acest lucru este bun pentru hardware-ul său. Nu știu, dar nu este greu de înțeles, pentru că Never Alone îți stoarce bateria. Este foarte ușor să te lași absorbit de atmosfera jocului, dar stați cu ochi pe baterie sau țineți-l la încărcat atunci când îl jucați. Practic consumă aproximativ 40% din baterie la fiecare jumătate de oră, sau cel puțin cam pe acolo.

never-alone-04

Sunt impresionat de joc, de elementele din folclorul Inupatian ca Sky People și Manslayer. Aceste mituri și legende sunt pur și simplu prezentate ca parte a gameplay-ului, iar dacă nu vă interesează să știți mai multe despre ele, jocul este în continuare la fel de perfect. În cazul în care vreți să aflați mai multe despre aceste mituri și legende, Never Alone a acoperiat acest lucru foarte bine, oferind suficiente informații legate de aceste lucruri. Pe măsură ce trceți prin niveluri, veți întălni bufnițe. Unele dintre aceste sunt inevitabile, iar altele ascunse. Fiecare dintre acestea deschide câte un scurt video care explică un anumit aspect al culturii Inupiate. Aceastea variază de la legende vechi și până la problemele contemporane, cum ar fi cele legate de încălzirea globală. Videoclipurile nu sunt lungi, dar conțin foarte multe informații. Este până la urmă o recompensă adevărată pentru urmărirea bufnițelor și cu siguranță merită unele riscuri în joc.

Din punct de vedere mecanic, Never Alone este mai degrabă bun decât extraordinar. Este prezentarea excelentă a tradițiilor Inupiate și a mitologiei care stă la baza jocului și ies cel mai mult în evidență. Never Alone greșește pe partea de a fi o experiență înainte de toate, dar pentru un joc de acest fel, partea mecanică este suficient de robustă. Cu acestea fiind spuse, recunosc că am fost mai interesat de aceste lucruri decât de gameplay-ul în sine. Probabil că va trebui să îl mai joc odată pentru a mă bucura și de acest aspect.

Jocul are și suport pentru controller ce poate fi atașat la iPhone.

4,99 € –  App Store

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.