Apple a Anuntat ca Renunta la Conectorul Thunderbolt Display

0
546

Apple a Anuntat ca Renunta la Conectorul Thunderbolt Display

Apple a anunțat că renunță definitiv la conectorul Thunderbolt Display, conector ce face posibilă conectarea display-urilor mult mai mari la orice MacBook sau orice alt Mac. Acest anunț pare să fie în concordanță cu zvonurile care spuneau că Apple va lansa în curând două versiuni de ecrane de 4K și 5K.

Ecranul celui mai nou iMac este în format 5K și poate fi extins către alte monitoare prin conectorul Thunderbolt Display, doar că rezoluția scade la 2560 x 1440 pixeli, iar majoritatea utilizatorilor spun că diferența de rezoluție scade dramatic și se poate observa cu ochiul liber cât de slabă este, față de ecranul principal.

O problemă tehnică o reprezintă acest conector care nu are capacitatea de a transmite imaginile în acest format, 5K. În trecut existau unele zvonuri care susțineau că Apple va veni cu o nouă versiune de Thunderbolt Display 5K, ce va avea integrat un GPU pentru a putea reda imaginile în același format. În cadrul WWDC 2016, nu s-a vorbit nimic despre un nou monitor sau despre acest upgrade adus conectorului Thunderbolt Display așa cum ne-am fi așteptat, iar acum Apple a declarat site-ului TechCrunch că:

“We’re discontinuing the Apple Thunderbolt Display. It will be available through Apple.com, Apple’s retail stores and Apple Authorized Resellers while supplies last. There are a number of great third-party options available for Mac users.”

Astfel, dacă aveți nevoie de un astfel de cablu, ar fi foarte bine să vă grăbiți, pentru că atunci când stocurile Apple se vor epuiza, acest cablu conector Thunderbolt Display nu va mai putea fi achiziționat oficial.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.