U.K. testeaza drumurile care incarca automobilele electrice

0
234

U.K. testeaza drumurile care incarca automobilele electrice

Una dintre problemele cu care se confruntă proprietarii de automobile electrice este autonomia — o grijă cu care plecați la drum și vă gândiți dacă ajungeți la destinație, sau cel puțin până la următoarea stație pentru încărcare.

Dar ce s-ar întâmpla dacă pe drumul pe care călătoriți ar putea da un plus bateriei automobilului?

Guvernul din U.K., responsabil cu infrastructura drumurilor din țară, a anunțat că va începe testarea fezabilă de benzi electrice “reîncărcabile”, benzi ce ar putea reîncărca automobilele în timpul în care acestea se vor deplasa pe ele.

“Tehnologiile vehiculelor avansează într-un ritm tot mai mare, iar noi ne luăm angajamentul să sprijinim creșterea numărului de autovehicule cu emisii foarte scăzute pe autostrăzile din Anglia și pe majoritatea drumurilor A,” a declarat Mike Wilson, Inginerul șef al autostrăzilor din Anglia într-un comunicat de presă.

“Procesele off-road de putere tehnologică wireless vor contribui la crearea unei rețele mult mai durabile de drumuri pentru Anglia și va deschide noi oportunități pentru firmele de transporturi de bunuri în întreaga țară.”

Această tehnologie ar echipa vehiculele cu transmițătoare wireless. Cablurile îngropate sub această suprafață vor genera câmpuri electromagnetice. Energia ar fi luată mai apoi de o bobină din interiorului transmițătorului mașinii și ar converti-o în electricitate.

highways-england

O tehnologie similară este deja folosită în Korea de Sud, unde există o întindere de drum de aproximativ 11 km care încarcă autobuzele electrice atunci când acestea trec peste aceasta.

Testele din U.K. nu se vor face deocamdată pe drumurile publice. Va fi construită o pistă de test pentru un studiu de fezabilitate care se așteaptă să decurgă timp de 18 luni.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

via: gov.uk

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.