Adidas a folosit o tehnologie “motion-capture” pentru a reinventa pantofii de alergat

0
451

Adidas a folosit o tehnologie “motion-capture” pentru a reinventa pantofii de alergat

Anul trecut Adidas lansa pe piață ceea ce numeau “Greatest Running Shoe Ever”, adică pantofii sport Ultra Boost, care au depășit rapid scopul preconizat de companie ca un pantof de alergat, devenind o pereche esențială de sneakers ce se purtau oriunde. În cuida succesului de care Ultra Boost s-a bucurat în comunitatea streetwear, Adidas continuă să creeze produse în jurul numelui și ideilor fondatorului Adi Dassler care are un singur moto: “It all starts with the athlete.” Această idee, combinată cu tehnologiile care sunt într-o continuă evoluție (ca motion capture de exemplu), duc la rezultate uimitoare și la realizări deosebite la fel cum este și în cazul ultimei perechi de pantofi de alergat a companiei, AlphaBounce.

Înainte ca acești pantofi să devină realitate, AlphaBounce a trebuit să fie modelați de ARAMIS, un sistem motion-capture care ajută la determinarea tensiunilor și solicitărilor cauzate de diferite materiale. ARAMIS, o tehnologie pe care NASA a folosit-o pentru a inspecta învelișul exterior al navetelor spațiale, combină camerele de mare viteză cu senzori de flexibilitate care împreună adună informații de până la 500 cadre pe secundă. Deoarece acest software măsoară pielea, osul și mușchii, informațiile transmise către inginerii Adidas le indică acestora modul exact cum ar trebui să deseneze și să dezvolte un pantof de alergat mult mai confortabil. ARAMIS poate vizualiza nivelul de confort al fiecărei zone individuale ale piciorului, de la călcâi la degetele de la picior, indicând clar dacă materialul din care s-a fabricat pantoful stă în calea performanței.

Adidas a folosit sistemul ARAMIS motion capture pentru a testa tensiunile diferitelor materiale pentru fabricarea pantofilor de alergat.

“It’s a really versatile tool,” a declarat George Robusti, directorul general al departamentului de design al pantofilor de alergat din cadrul companiei Adidas. “The technology enabled us to fine-tune how we approach the functionality of the product. You shouldn’t need to think about the shoe being there.”

În cazul pantofilor AlphaBounce, Adidas a construit o pereche de sneakers dintr-un material flexibil, foarte ușor, numit ForgedMesh. Acest material ar trebui să se potrivească exact ca o mânușă, dar să arată mai puțin ciudat în comparație cu acei pantofi five-finger. În timp ce Adidas a declarat că s-a bazat pe tehnologia ARAMIS pentru a construi produse și în trecut (a fost folosită și la Ultra Boost), Robusti a spus că este prima dată când un design a fost adus la viață bazat doar pe datele colectate de la acest sistem motion-capture.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

via: engadget

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.