Cel mai bun joc pentru iPhone in aceasta saptamana – Mekorama|Review

0
551
screenshot de Adrian Benea/GamTech.ro

Cel mai bun joc pentru iPhone in aceasta saptamana – Mekorama|Review

Jocurile puzzle sunt printre preferatele mele și ori de câte ori găsesc unul interesant numekorama-icon ezit să nu îl joc. Există ceva care îmi dă un sentiment de mirare în plus față de un sens strict de control, pe care îl scot din aceste jocuri. Monument Valley este fără doar și poate regele jocurilor pentru mobil când vine vorba despre această experiență, dar o grămdă de jocuri au apărut și au crescut acum pe acest principiu și au reușit să își cimenteze foarte bine imaginea de adversari demni. Chiar dacă Mekorama nu este foarte atractiv din punct de vedere grafic (nici nu are cum având în vedere că are doar 8MB), totuși jocul merită suficientă antenție și veți descoperi că este foarte fermecător.

Spre deosebire de alte jocuri de puzzle descurajante, Mekorama este foarte accesibil. Veți controla un mic roboțel simpatic care este angajat într-o călătorie ce are ca destinație un punct pe hartă. Tot controlul jocului este prin apăsarea ecranului spre locul în care trebuie să ajungă roboțelul, doar că totul se face cu pași mărunți.

Fiecare pas trebuie făcut cu grijă, deoarece unele mișcări pot să nu ducă nicăieri sau pot să trimită roboțelul în apă (în unele niveluri acest lucru te blochează și trebuie să restartezi nivelul), iar voi trebuie să găsți modul în care roboțelul va putea să treacă peste fiecare obstacol întâlnit, doar este un puzzle game. Este relativ ușor să vă dați seama de cum funcționează fiecare pătrățel în parte, cum să umpleți spațiile goale creâd o punte de legătură. Practic nu prea exită multe moduri prin care poți greși, totul este să gândești și să nu te grăbești. Chiar dacă ai un iPhone cu un ecran mai mic, nu e nici o problemă pentru că poți să folosești pinch to zoom pe ecran pentru a vedea mai clar următoarea mișcare, iar posibilitate de a învârti harta îți oferă o perspectivă foarte bună pentru întreg nivelul.

mekorama-iphone-screenshots

Accentul pus pe verticalitate permite unele concepte foarte interesante, puteți fi siguri de acest lucru. Sunt niveluri în care vă veți coborâ sub apă în scopul de a descoperi o trecere prin acest lichid, deoarece în nivelul superior nu găsiți nici o trecere pentru traseul roboțelului. Nu puteși să atingeți oriunde pe hartă și astfel să câștigați nivelul — va trebui să gândiți, să rotiți harta și să descoperiți fiecare posibilitate care să ducă roboțelul la destinație. Atunci când puteți să deplasați roboțelul apare pe fiecare piesă apăsată un punctuleț, iar când nu puteți să faceți acest lucru apare un x roșu. Ca o notă, personal iubesc modul în care acest mic robot își leagănă brațele în timp ce se mișcă și încearcă să se orienteze mișcând capul de jur împrejur, sau modul în care își lungește piciorușele IMG_4707atunci când urcă o treaptă sau mai multe — totul este foarte drăguț și haios. Mecanica jocului este foarte bună, poate la fel de bună ca cea din Monument Valley, iar muzica antrenantă.

Cea mai interesantă parte a jocului nu sunt nivelurile oficiale pe care acesta le oferă — care sunt 50 la număr, oferind un timp suficient de lung pentru distracție — ci modul customizabil pentru niveluri. Astfel, puteți să vă creați singuri nivelurile și le puteți denumi după cum doriți, va puteți semna și acestora li se vor atașa automat coduri QR. Aceste coduri pot și împărtășite cu prietenii pentru a le încerca și ei, făcând practic această experiență o întrecere permanentă între voi. Acest mod practic oferă o infinitate de moduri de joc dacă sunteți suficient de creativi în realizarea noilor planșe de joc.IMG_4710

Mekorama este un joc gratuit în esență, dar funcționează și după schema “plătește pentru ceea ce vrei.” Poți descărca întreg jocul gratuit, fără nici o problemă, te poți distra în cele 50 de niveluri oferite de către dezvoltator și în tot acest timp nu vei fi deranjat de nici o reclamă. Totuși, jocul merge și pe principiul IPA (in-app purchase), în sensul că poți să motivezi dezvoltatorul cu sume cuprinse între 0,99 dolari și până la 31,99 dolari. Oferind aceste sume cel mai probabil veți primi constant de-a lungul timpului niveluri noi, iar acestea vor fi în funcție de suma oferită prin această formă. Posibil ca unele niveluri noi să le primiți și în varinata gratuită, doar că acestea să vină mult mai rar, cel puțin așa se vorbește pe forumul comunității Mekorama.

Această idee “plătește pentru ceea ce vrei” nu am văzut-o implementată în foarte multe proiecte până acum și semnifică foarte multă pasiune din partea echipei din spatele Mekorama, lucru care sugerează că trebuie încercată. Mekorama s-ar putea să nu te dea pe spate cu efecte vizuale incredibile, dar o dată ce l-ai început vei vedea că va crea dependență și că nu îl vei putea opri, cel puțin un timp. Aș fi de-a dreptul încântat să văd o continuare cu noi mecanici și cu același mod de schimb de niveluri cu prietenii.

Free –  App Store

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.