Bluetooth 5 de doua ori mai rapid, acoperire mai mare, mult mai eficient

0
450

Bluetooth 5 de doua ori mai rapid, acoperire mai mare, mult mai eficient

Tehnologia Bluetooth pe care o folosim de ani de zile, primește acum un mare upgrade. Acest upgrade are scopul de a conecta dispozitivele între ele mult mai rapid și mult mai ușor.

Ultimul standard Bluetooth este 5, și este de două ori mai rapid, are o acoperire de patru ori mai mare și are nevoie de mai puțină energie pentru toate acestea.

Am devenit oarecum dependenți de această tehnologie în toți acești ani, iar astăzi aproape toate gadget-urile se conectează între ele prin această tehnologie. Înainte obișnuiam să folosim ocazional Bluetooth-ul pentru a transfera poze sau melodii de pe un dispozitiv pe altul, dar acum îl folosim aproape zilnic pentru a menține conectate diferite dispozitive între ele — cum ar fi telefoanele cu ceasurile sau brățările fitness.

Conform Bluetooth SIG, în acest moment se folosesc mai mult de 8,2 miliarde de dispozitive compatibile cu tehnologia Bluetooth. Cu noul standard Bluetooh 5 anunțat astăzi, tehnologia va deveni și mai bună și va satisface mult mai mult nevoile noastre de zi cu zi. Prin faptul că are o rază de acoperire de patru ori mai mare, va fi o tehnologie perfectă pentru casele inteligente dar și pentru transferuri de date, având capacitatea de a transfera de opt ori mai multe date decât o face Bluetooth 4 în prezent.

Bluetooth 5 este de două ori mai rapid decât Bluetooth 4, ceea ce înseamnă că mutarea conținutului și a datelor între dispozitive se va desfășura mult mai rapid, iar noul standard este mai eficient, ceea ce înseamnă că este o tehnologie mult mai prietenoasă cu bateria dispozitivelor noastre.

Standardul Bluetooth 5 se așteaptă să apară pe dispozitivele ce vor fi lansate pe piață spre sfărșitul anului 2016 sau pe cele de la începutul anului 2017. Această tehnologie are nevoie de un nou hardware, deci nu va fi compatibil cu dispozitivele actuale, indiferent că sunt smartphone-uri, tablete sau purtabile.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.