Cum Sa Separi Pozele Facute cu iPhone in Aplicatia Photos din OS X

0
834

Cum Sa Separi Pozele Facute cu iPhone in Aplicatia Photos din OS X

Aplicația nativă Photos din OS X, este aproximativ la fel cu cea din iOS. Aici ai salvate toate fotografiile făcute cu iPhone-ul pe care îl folosești și toate fotografiile făcute cu alte dispozitive și sincronizate mai apoi cu această aplicație. Pe iPhone vezi doar pozele curente, sau toate în cazul în care folosești același cont de iCloud atât pe Mac cât și pe iPhone, sau orice alt dispozitiv asociat cu iOS.

În aplicația Photos, pozele sunt puse automat împreună (indiferent cu ce aparat sau dispozitiv sunt făcute) și sortate de regulă după dată în secțiunea Photos din aplicație. Aplicația are și o secțiune numită Albums, unde Photos organizează fotografiile și videoclipurile automat după cum le recunoaște, astfel având Videos, Favorites, Selfies, Panoramas, All photos, etc.

Cum putem totuși să creem noi albume în secțiuna Albums și să adăugăm acolo doar anumite poze? Să zicem toate pozele și videoclipurile care sunt făcute doar cu un iPhone. Aveți aici un exemplu.

Începeți prin alegera din meniul din bara de sus din aplicația PhotosFile > New Smart Album. Acum, aici, se pot selecta criteriile pentru sortarea și crearea unui nou album.

Criteriul Camera Model te lasă să selectezi ce cameră foto sau smartphone dorești pentru a-ți sorta pozele
Criteriul Camera Model te lasă să selectezi ce cameră foto sau smartphone dorești pentru a-ți sorta pozele

De exemplu, ca o propunere, poți să creezi două albume inteligente smart albums: Unul să includă toate fotografiile făcute cu un aparat foto; celălalt să includă doar fotografiile făcute cu un iPhone. Acest lucru îți va permite să cauți mult mai ușor prin ambele categorii. (Din păcate, nu se poate crea un album inteligent și apoi să creați unul separat care să fie selecția inversă.)

Să presupunem că vreau un album care să conțină doar fotografiile (nu și videoclipurile) făcute cu oricare dintre modelele de iPhone deținute. În fereastra New Smart Album voi alege potrivirea All din meniul Match deoarece am două criterii. Primul este Camera Model care va fi setat pe potrivirea Start With și apoi iPhone. (Dacă aș fi ales de exemplu potrivirea “is” aș fi putut selecta un model anume de iPhone din listă.)

Apoi click pe butonul + pentru a adăuga un nou criteriu. Din câmpul următor aleg Photo, setez potrivirea pe Is Not și aleg Movie din lista de categorii dinponibile în meniul listă. Apoi apăs pe OK și acum pot vedea doar fotografiile făcute de oricare dintre modelele de iPhone deținute vreodată de mine.

Crează un album inteligent care să afișeze doar fotografiile facute cu un iPhone
Crează un album inteligent care să afișeze doar fotografiile facute cu un iPhone.

Aceste criterii pot fi folosite, de asemenea, dacă încercați să sortați imaginile după mai mulți parametrii fotografici particulari. Cum ar fi de exemplu, afișarea fotografiilor care au fost realizate la ISO 100 și diafragma f/2.2. Poți face acest lucru, sau poți sorta pozele dintr-un interval de date, sau cele care nu au folosit flash-ul (blițul), etc.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.