Samsung Gear Fit 2 vs Apple Watch Specificatii: Doar Gear Fit 2 are GPS incorporat

0
620

Samsung Gear Fit 2 vs Apple Watch Specificatii: Doar Gear Fit 2 are GPS incorporat

Samsung a lanast recent pe piață Gear Fit 2 și a fost descris ca o încrucișare între o brățară fitness și un smartwatch. Cu toate acestea, cel mai bine vândut smartwatch până la ora actuală rămâne Apple Watch, iar acest lucru face obiectul acestei comparații cu Gear Fit 2.

Design

Aici, avantajul este de partea Apple Watch, deoarece acesta este realizat din diferite materiale, începând cu modelul de bază realizat din aluminiu. Modelul de mijloc are o carcasă din oțel, în timp ce modelul exclusivist Edition, care este și cel mai scump este realizat în întregime din aur masiv. De asemenea, Apple Watch dispune de o gamă variată de culori pentru carcasă, argintiu, aur galben și aur roz. Curelele pentru aceste dispozitve sunt și ele disponibile într-o gamă largă de modele și de materiale, începând cu cele din silicon și mergând la piele sau oțel. În cele din urmă, Apple Watch are o carcasă rectangulară disponibilă în două mărimi, 38mm și 42mm și acestea au un rating impermeabil IP67, ceea ce înseamnă că nu pot fi scufundate în apă.

Pe de altă parte, Gear Fit 2 are un aspect ce dă mai mult spre o brățară fitness, deoarece cărpul său propriu-zis este aliniat și integrat perfect în învelișul și cureaua acestuia. Cureaua este realizată dintr-un elastomer, iar corpul în care sunt integrate toate componentele și ecranul este realizat din policarbonat de aluminiu și fibră de sticlă. În ceea ce privește culorile acestui mic dispozitiv, sunt doar trei din care putem alege: albastru, negru și roz. Cu toate acestea, Gear Fit 2 are o linie foarte prietenoasă cu mâna, design-ul său curbat se înfășoară perfect pe mâna oricui. În ceea ce privește rezitența la apă și praf, acest dispozitiv poate să fie scufundat până la 1,5 metri sub apă, dar nu mai mult de 30 de minute.

Sistemul de operare care rulează pe Gear Fit 2 se numește Tizen și poate fi împerecheat doar cu dispozitivele Android, în timp ce Apple Watch funcționează datorită sistemului de operare watchOS și poate fi împerecheat doar cu dispozitivele iOS.

Display

La bordul lui Gear Fit 2 stă un display Super AMOLED ce măsoară 1,5 inci și are o rezoluție de 216 x 432 pixeli. În ceea ce privește Apple Watch, acesta dispune de un display AMOLED pentru ambele mărimi, în timp ce modelul de 38mm are un display de 1,32 inci cu o rezoluție de 340 x 272 pixeli, iar modelul mai mare, de 42mm are un dsiplay ce măsoară 1,5 inci și o rezluție de 312 x 390 pixeli.

Hardware

Apple Watch vine cu un sistem-on-chip S1, 512 MB RAM și o memorie internă de 8GB. Samsung Gear Fit 2 are un procesor dual-core de 1 GHz, 512 MB RAM, iar spațiul este limitat la 4GB.

Senzori

Senzorii de care dispune Apple Watch sunt cel pentru măsurarea ritmului cardiac, un senzor pentru lumina ambientală, gyroscop și acclelerometru. De cealaltă parte, Samsung Gear Fit 2 are încorporat GPS, de asemenea un senzor pentru măsurarea ritmului cardiac, accelerometru, gyroscop și barometru.

Pret

Prețul de pornire pentru Apple Watch pleacă de la 300 de dolari pentru modelele de 38mm în varianta Sport și pot ajunge până la 17.000 de dolari pentru cele mai mari din aur masiv. Samsung Gear Fit 2 costă doar 179 de dolari.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.