Cele Mai Bune 11 Trucuri pentru iPhone

0
6788

Cele Mai Bune 11 Trucuri pentru iPhone

Sistemul de operare iOS folosit de Apple pe dispozitivele mobile dispune de o grămadă de caracteristci, atât de multe încât nimeni nu le-ar putea folosi pe toate. Multe dintre ele nici nu sunt evidente. Astăzi trecem în revistă 11 setări și trucuri utile care stau la baza sistemului de operare și care sunt îngropate adânc sau chiar ascunse în iOS. Unele dintre acestea funcționează și pe iPad.

1. Controleaza-ti iPhone-ul sau iPadul cu Miscarile Capului

Poți folosi mișcările capului pentru a controla iPhone-ul sau iPad-ul tău. Pentru a activa acest lucru trebuie să mergi în Settings > General > Accessibility > Switch Control și să pornețti această setare. Apoi mergi la  Switches > Add New Switch > Camera. Apoi selectezi Left Head Movement (Mișcă capul în stânga) sau Right Head Movement (Mișcă capul în dreapta). De acolo poți selecta dintr-o listă de acțiuni care vor avea loc atunci când vei mișca capul în stânga sau în dreapta. În poza de mai jos puteți vedea cum am setat mișcările pentru creșterea sau descreșterea volumului. Poți să folosești mișcările pentru a aduce fereastra app switcer sus, sau poți să o chemi pe Siri cu mișcările capului, plus multe alte chestii. Atunci când acest mod este activat, pe marginea ecranului vor putea fi observate niște borduri albastre, care indică ca senzorul pentru camera FaceTime este pregătit și așteaptă mișcările capului tău.

switch-control-iphone-screenshot

2. Vibratii Customizabile

Poți seta vibrații customizabile pe iPhone-ul tău, astfel știind cine te sună sau îți trimite mesaj doar după vibrația telefonului. Pentru acest lucru, mergi în Contacts și selectează un contact căruia vrei să îi aloci o astfel de setare, apoi mergi pe butonul Edit din colțul din dreapta sus. Mergi în jos până ajungi la secțiunea Vibrations și apasă pe ea, apoi, de acolo, poți alege oricare dintre vibrațiile  deja existente sau îți poți personaliza una după bunul plac prin apăsarea butonului Create New. Odată ce ai intrat în meniul Create New, apeși pe display după ritmul dorit de tine. Apeși pe butonul Play și vezi ce ți- ieșit, dacă îți place, o salvezi și o aloci contactului dorit.

vibratii-customizabile-ios-screenshot

3. Activeaza Flash-ul pentru a fi Notificat prin Clipirea lui

Poți seta ca flash-ul (blițul) de la camera iPhone-ului tău să clipească atunci primești o notificare. Pentru a face acest lucru trebuie să mergi în Settings > General > Accessibility > Hearing și pornești butonul pentru LED Flash for Alerts.

Led-flash-for-alerts-iphone-screenshot

4. Fa ca Display-ul Tau sa Mearga mai Repede

De fiecare dată când apeși o pictogramă a unei aplicații de pe iPhone sau iPad vezi cum aceasta se extinde umplând ecranul. Acest efect de tranziție durează doar o clipă, dar dacă vrei să vezi aplicațiile deschizându-se mult mai repede, poți opri aceste efecte de tranziție. Mergi la Settings > General > Accessibility > Reduce Motion și oprești această opțiune. Imediat după ce vei faceacest lucru vei observa cum ecranul este mai vioi. Această setare este foarte bună mai ales dacă nu vă place efectul parallax pentru ecranul Home, efect care face ca icoanele să pluteacă deasupra background-ului.

reduce-motion-iphone-settings-screenshot

5. Fa o Poza in Timpul Inregistrarii unui Clip Video

Dacă vrei să imortalizezi un cadru în timpul unei înregistrări video pe iPhone-ul tău, pur și simplu apeși pe butonul din stânga jos a ecranului, butonul pentru cameră. Videoclipul va fi înregistrat fără întrerupere, dar vei avea în plus și o poză în momentul ales de tine. Trebuie să țineți cont doar de faptul că, această fotografie se poate să aibă o calitate mai mică față de o fotografie normală din cauză că se folosește senzorul video în locul celui foto.

poza-in-video-iphone-screenshot

6. Fa Poze in Modul Burst

Modul Burst îți dă voie să faci multiple poze într-una singură. De exemplu, făcând o poză unei persoane în timpul unei prezentrări este o chestie destul de dificilă, deoarece acea persoană poate să aibă ochii închiși sau se poate să afișeze o expresie ciudată a feței. Cu ajutorul modului Burst, făcând o grămadă de poze, ai tot timpul cel puțin una care să arate bine. Pentru a face poze în modul Burst, pur și simplu intri în aplicația Camera și ții apăsat pe butonul camerei care declanșează poza. Pentru a vedea pozele din modul Burst și pentru a alege o poză din acest grup de poze, intri în aplicația Photos, apeși pe butonul Select și astfel ai tot gurpul unei singure capturi la îndemână.

burst-camera-iphone-screenshot

7. Cauta într-o Pagina Web

În cazul în care doriți să găsiți un cuvânt sau o frază pe o pagină web, intrați în bara de căutare după ce ați accesat pagina respectivă. Pe măsură ce introduci litere sau cuvinte în această bară, ecranul va afișa o listă uzuală cu sugestii automate. În partea de jos a acestei liste se află opțiunea “On This Page.” Apasă acolo și Safari va face automat zoom cuvântului sau frazei pe care ai tastat-o evidențiind-o în pagină. Dacă de acolo sunt mai multe apariții, poți să derulezi printre ele în sus sau în jos, prin simpla apăsare a săgeților din colțul din stânga jos.

cauta-o-pagina-web-iphone-screenshot

8. Cel Mai Rapid Mod De Solicitare a Versiunii Desktop pentru o Pagina in Safari

Astăzi, majoritatea site-urilor web știu când sunt accesate de către un dispozitiv mobil și ne oferă o versiune sadaptată special pentru aceste dispozitive. Dar nu întotdeauna vrei ca aceste site-uri să fie afișate în acest mod. De multe ori când accesez de exemplu site-ul eMag.ro, nu aleg versiunea de mobil pentru că nu îmi place cum afișează categoriile de produse și secțiunile pe pagină. Așadar, aproape de fiecare dată solicit ca versiunea de mobil să fie schimbată cu cea pentru desktop. Pe iOS 9.x poți face acest acest lucru foarte repede, prin apăsarea și menținera apăsată a săgeții de reload din bara de căutare, iar apoi prin apăsarea butonului din partea de jos Request Desktop Site.

request-desktop-site-iphone-screenshot

9. Redeschiderea Tab-urilor Inchise Recent sau Din Greseala

Dacă din greșeală ai închis unul sau mai multe tab-uri din browserul Safari și vrei să revii cât mai repede la unul sau mai multe dintre ele, poți să stai liniștit, poți redeschide orice tab închis prin apăsarea iconiței pentru tab-uri din partea de jos a ecranului iPhone-ului tău și apoi apasă și menține apăsat pe iconița +. După o secundă îți va fi afișată o listă cu cele mai recente taburi închise.

redeschiderea-tab-urilor-safari-iphone-screenshot

10. Foloseste Simbolurile Ascunse Ale Tastaturii

Tastatura virtuală de pe iPhone-ul nostru are mai multe opțiuni ascunse, care pot fi accesate foarte simplu, prin apăsarea lungă pe o tastă simbol sau caracter. De exemplu, dacă apeși și menții apăsată tasta $ vei putea observa că pe aceasta stau ascunse câteva simboluri pentru cursurile valutare, ca de exemplu € sau £. Apăsând liniuța vă apare o line mai lungă sau un punct, iar apăsând pe ghilimele descoperim alte simboluri echivalente și disponibile. Acestea stau ascunse pe majoritatea tastelor, iar pentru alfabetul românesc avem disponibile pe A, toate variantele, Â Ă, pe T avem Ț ș.a.m.d.

simbolurile-ascunse-tastatura-iphone-screenshot

11. Ascunde Aplicatiile Apple Instalate Implicit

Oamenii se plâng uneori că nu pot șterge aplicațiile sau nici măcar icoanele aplicațiilor pe care Apple le instalează din start pe orice iPhone sau iPad și că multe dintre ele nici măcar nu le folosesc. Cea mai comună formă de ignorare a acestor aplicații este punerea lor într-un folder specific. Dar o șmecherie și mai bună este disponibilă în setări pentru câteva aplicații din această categorie. Pentru a face acest lucru trebuie să megreți în Settings > General > Restrictions și apoi să apăsați pe butonul Enable Restriction. Imediat după acționarea lui, veți fi rugați să introduceți parola stabilită de voi la inițializarea iPhone-ului. introduceți parola și apoi opriți aplicațiile care sunt disponibile în acea listă și care credeți că nu vă ajută. Aceasta listă include Safari, News, FaceTime și Podcast.

ascunde-aplicatiile-apple-iphone-screenshot

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.