Apple Watch poate recunoaste un posibil atac de cord

0
546

Apple Watch poate recunoaste un posibil atac de cord

Ceasurile smart și brățările fitness au adesea montate un senzor pentru măsurarea ritmului cardiac. Dacă în trecut erau doar câteva dispozitive care aveau o astfel de piesă în componență, astăzi începe să devină ceva obișnuit. Apple Watch a fost printre primele ceasuri smart lansate pe piață cu un senzor optic pentru măsurarea pulsului. Am văzut din ce în ce mai multă lume purtând un astfel de ceas la mână, și fiindcă este elegant și mai deosebit, și pentru că are multe caracteristici importante și măsurători diferite ce se sincronizează perfect cu aplicația Health din iPhone-ul nostru.

Dacă nu te simți bine și poate ai la mână un Apple Watch, nu ar strica să arunci o privire ecranului pentru a vedea cum stă inima ta.

De fapt, acest lucru chiar a salvat viața unui constructor de 62 de ani din America. Dennis Anselmo a lucrat anul trecut la sfărșitul lunii august pe un șantier, când dintr-o dată s-a simțit amețit și simțea ca nu poate sta în picioare. În timp ce își trăgea sufletul, și-a verificat pulsul pe noul său ceas cumpărat recent și a primit câteva informații ce l-au alarmat.

“Construiam un gard de sârmă pentru o fundație,” a declarat Anselmo ziarului The Sun. “Am terminat de luat masa la ora 13:15 și mă întorsesem la muncă. Dintr-o dată am început să mă simt groaznic — ca și cum aș avea o gripă urâtă. Am lucrat poate 10 minute, dar apoi i-am zis ajutorului meu, am nevoie să stau jos.”

Când Anselmo și-a verificat ceasul Apple Watch, a descoperit că pulsul său normal, care în general era scăzut (el spune că de obicei stă în jurul a 50 de bătăi pe minut) a crescut ceva de speriat, la 210 bătăi pe minut, așa că repede, cineva din echipa lui a sunat după paramedici. Paramedicii EMT au declarat că un puls foarte ridicat poate fi un semn de atac de cord, așa că l-au dus repede la un spital, iar chirurgii l-au operat de urgență și i-au curățat blocajele din arterele inimii sale.

“Mi-au spus că dacă mergeam acasă și mă puneam în pat — cum fac majoritatea oamenilor în astfel de situații— cu siguranță ar mai fi urmat un atac, mult mai serios, probabil în timpul nopții,” A spus Anselmo. “Al doilea atac este acela care de obicei omoară. Este cea mai comună problemă.”

După această experiență, în echipa constructorului au mai apărut încă 35 de ceasuri Apple Watch, iar de la atacul de cord suferit Anselmo nu mai poatră alt ceas la mână.

Apple Watch 2 îl așteptăm peste câteva zile, iar după toate experiențele întâlnite de către utilizatori și companie în această perioadă, așteptâm ca acest produs să devină mult mai bun decât cel actual.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.