Samsung Lanseaza Noua Bratara Fitness cu GPS, “Gear Fit 2”

0
642

Primul model de brățară fitness Gear Fit de la Samsung venea pe piață în 2014, iar în tot acest timp compania a părut destul de tăcută în ceea ce privește această linie de produse. Până astăzi, când compania a anunțăt un upgrade pentru brățara de fitness, oferind un nou model, Gear Fit 2. Aceasta va costa 179 de dolari în Statele Unite, mai puțin față de Gear Fit care pornise de la 200 de dolari.

Noua brățară se potrivește cu toate informațiile scurse ce le-am putut vedea în ultimlele săptămâni. Gear Fit 2 arată aproximativ la fel cu Gear Fit, doar că este mult mai curbată, pentru a se potrivi mai bine cu încheietura mâinii. Dispune de un dsiplay super AMOLED de 1,5 inci care ocupă mare parte din suprafața superioară a brățării, iar cureaua este acum suficient de flexibilă. Designul curbat ar trebuie să facă din Gear Fit 2 un dispozitiv mult mai ușor de purtat, deoarece acum există o deosebire mult mai mică între modul și banda din jur.

Pentru acest upgrade adus brățării Gear Fit 2, Samasung adaugă un modul GPS, care să facă posibilă înregistrarea traseelor și a altor informații, mult mai precis. De asemenea, Gear Fit 2 va avea și un senzor optic pentru monitorizarea ritmului cardiac, lucru ce devine din ce în ce mai comun la majoritatea producătorilor, în timp ce doar modulul GPS mai face în acest moment difernța dintre produse. De obicei acest lucru înseamnă și o creștere a mărimii produsului în sine, din cauza unui chip separat, și totodată și prețul devine mai piperat. Surprinzător este faptul că Gear Fit 2 vine într-o mărime puțin mai mică față de original, iar prețul urmând acest trend. Samsung a subliniat, de asemenea, capacitatea de a urmări un antrenament folosind GPS-ul și posibilitatea de al partaja instantaneu pe Facebook.

gearfit3-980x653

În interiorul lui Gear Fit 2 găsim un chipset Samsung de 1GHz Exynos 3250, 512 RAM și 4GB memorie internă. Deci, în plus față de cartografierea alergărilor fără a avea un telefon la îndemână, puteți să descărcați muzică în acest dispozitiv și să o ascultați în timpul antrenamentelor. Pentru a da utilizatorilor mai multe posibilități, Samsung a făcut un parteneriat cu Spotify, pentru a include o aplicație în Gear Fit 2, cu liste de redare create de către atleți. Brățara este rezistentă la praf și la apă și poate să stea timp de 30 de minute la o adâncime de 1,5 metri. Acumulatorul de 200 mAh are o autonomie de trei, până la patru zile pentru o activitate normala.

În ton cu alte produse similare, cum ar fi dispozitivele Fitbit, sau Garmin și Gear Fit 2 va avea capacitatea de a recunoaște automat activitățile efectuate. Această caracteristică face mult mai ușor modul de monitorizare a activității atunci când alergăm sau mergem cu bicicleta, știind că și dacă nu butonezi brățara înainte, ea orișicum va monitoriza toate activitățile.

Samsung a mai anunțat și o pereche de căști wireless Gear IconX care funcționează perfect cu această brățară de fitness și care transmite vocal toate informațiile necesare în timpul antrenamentelor. Samsung Gear Fit 2 va putea fi precomandată începând de astăzi și va fi disponibilă la scară largă începând cu 10 iunie, pentru prețul de 179 de dolari. În ceea ce privește Gear IconX Samsung a spus doar atât, “în curând.”

eMag: Cele mai bune oferte de brățări fitness (link afiliat)

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

via: arstechnica

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.