Parisul Interzice Masinile Mai Vechi de 1997 in Cursul Saptamanii

0
264
Minolta DSC

Parisul Interzice Masinile Mai Vechi de 1997 in Cursul Saptamanii

În încercarea de a reduce poluarea aerului în capitală, guvernul Francez a venit cu această nouă soluție.

Parisul suferă de ceva timp din cauza nivelului ridicat de smog, un nivel foarte periculos pentru toți cetățenii și turiștii capitalei Franceze, lucru care a determinat autoritățile să recurgă la altfel de fapte pentru a rezolva această problemă. A mai fost o încercare de înlăturare a acestei probleme, prin interzicerea mașinilor diesel în anumite zile.

Acum, au mers cu un pas mai departe, iar începân cu 1 iulie, toate mașinile înregistrate înainte de 1997 și toate motocicletele înregistrate înainte de anul 2000, vor fi interzise în centrul orașului în cursul săptămânii — conform Le Monde.

Monitorizarea fiecărui automobil va fi diferențiat prin stickere colorate cu un cod ce va indica statutul poluarii, acest demers va organiza autovehiculele în șase categorii. Aceste vignete vor permite o filtrare mai bună a traficului în capitala Franceză. Aproximativ 10 procente din toate autovehiculele vor fi afectate de această măsură.

Aceste decizii vor deveni din ce mai stricte în timp, astfel ca până în 2020 doar mașinile după 2011 vor mai fi permise pe drum — și nu va fi o surpriză foarte mare dacă și alte orșe vor urma acest exemplu în viitor.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.