Actualizare Importanta pentru Pixelmator pentru Mac, Magnetic Selection, extensie Retouch pentru Apple Photos si multe altele

0
520

Actualizare Importanta pentru Pixelmator pentru Mac, Magnetic Selection, extensie Retouch pentru Apple Photos si multe altele

Echipa din spatele aplicației Pixelmator a lansat o actualizare gratuită și importantă pentru editorii de fotografie ce utilizează un Mac, prin versiunea Pixelmator 3.5 ce poate fi descărcată din Mac App Store. Pe lângă obișnuitele actualizări și buf fix-uri, aplicația include câteva caracteristici noi și utile pentru utilizatori. Acum există o unealtă deșteaptă pentru Auto Selection și o unealtă precisă pentru decuparea diferitelor obiecte dintr-o fotografie ce se numește Magnetic Selection. Mai există și o nouă extensie pentru Retouch pentru pozele native din aplicația Photos din OS X, care integrează modificări rafinate în modul de editare Brush din iCloud Photo Library.

Unealta Magnetic Selection este complet nouă în Pixelmator, și are capacitatea de a urmări liniile mari din jurul obiectelor dintr-o imagine, folosind un algoritm de detecție al marginilor pentru a contura obiectul într-un mod cât mai precis. Pur și simplu folosești mișcările cursorului în jurul obiectului pentru a-l contura.

Bineînțeles că performanțele acestuia depind și de imaginile pe care lucrezi, dar l-am încercat și funcționează foarte frumos pe câteva poze pe care l-am testat. Chair dacă unealta produce rezultate care nu sunt 100% perfecte, poți folosi ulterior alte unelte pe care Pixelmator le oferă pentru selectarea diferitelor regiuni.

pixelmator3.5

Automatic Selection este un al mod de selecție care ajută să pictați peste un obiect dintr-o imagine. Acesta a existat și în versiunea anterioară, dar compania spune că acum este mult mai deștept.

Marea schimbare adusă cu Pixelmator 3.5 este nouă extensie pentru Retouch pentru pozele native din aplicația Apple Photos. Pixelmator avea inclusă și înainte o extensie numită Distort Photos, dar care a fost mai mult o noutate decât o utilitate. Extensia Retouch adaugă diferite funcționalități bazate pe brush în modul de editare a fotografiilor, direct prin aplicația Photos(care nu include aproape nici o modificare în starea ei naturală). Pixelmator Retouch include Repair, Clone, Light, Color, Soften și Sharpen, care aplică modificări fine zonei selectate.

Fiecare instrument de retușare include opțiuni de personalizare, cum ar fi dimensiunea, diametrul și intensitatea. După terminarea editării, cu un sigur click ai și salvat poza în iCloud Photo Library, sau cu un altul ai anulat în cazul în care nu îți place și vrei să revii la forma inițială. Modificările prin aplicația Photos îți oferă o experiență foarte bună și mult mai rapidă, fără a mai fi nevoit să deschizi fiecare poză în aplicația Pixelmator. Pentru a activa această extensie, deschideți System Preferences și mergeți în meniul Extensions, alegeți din stânga aplicația Photos și selectați căsuțele pentru a activa extensiile Pixelmator Retouch.

Pe lângă aceste noi caracteristici, Pixelmator 3.5 mai include și o listă lungă de îmbunătățiri și mici reparații, cum ar fi efecte Stroke mult mai rapide, contururi mai fine pentru unele efecte cum ar fi Magic Eraser și multe altele.

Pixelmator pentru OS X este disponibil în  Mac App Store pentru 29,99 euro. Aplicația se sincronizează rapid și cu aplicațiile de pe iPhone și iPad prin iCloud. Acestea pot fi descărcate din App Store pentru 4,99 euro.

Pixelmator pentru Mac 29,99 € – Mac App Store Pixelmator pentru iPhone/iPad 4,99 € –  App Store

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.