Apple Watch 2 se Lansaza Luna Viitoare – Va avea Apple Succes?

0
714

Apple Watch 2 se Lansaza Luna Viitoare – Va avea Apple Succes?

Ăn timp ce se așteaptă ca Apple să lanseze obișnuitele produse software la conferința World Wide Developers Conference din luna iunie, cea mai mare așteptare a acestui eveniment se învârte probabil în jurul Apple Watch 2. Ce de-al doilea smartwatch Apple va fi lansat aparent în cadrul conferinței anuale Apple, produs ce se așteaptă să fie îmbunătățit față de primul lansat din serie.

Există două etape pe care Apple trebuie să le treacă cu privire la primul Apple Watch lansat. Primul este faptul că Apple nu a reușit să definească într-un mod adecvat scopul Apple Watch-ului și astfel smartwatch-ul a fost un fel de eșec. Alternativa fiind că originalul Apple Watch a stabilit o fundație puternică în nișa de smartwatch Apple și că de fapt s-a descurcat rezonabil în procesul de comercializare.

Un mesaj recent pe Twitter din partea lui Ben Bajarin (un analist al industriei) a sugerat că vânzările anuale din industria ceasurilor Elvețiene se ridică la 25 de miliarde de dolari, cu 7 miliarde de dolari înregistrate în primele trei trimestre ale anului curent de către Apple Watch. Acest lucru indică o scădere și gradul cu care Apple a stabilit Apple Watch ca un produs viabil, iar Apple Watch 2 se poate dezvolta bazat pe acest impuls când va fi lansat.

Apple Watch 2 – watchOS

Apple a lansat recent cel mai nou update pentru sistemul de operare watchOS 2, iar Apple Watch 2 se așteaptă să se bazeze pe acest sistem de operare. watchOS 2.2.1 este concentrat în special pe securitate și performanță, precum și multe alte îmbunătăți, acestea fiind descrise pe blogul de securitate Apple. Între timp, caracteristicile sistemul de operare anterior orientate pe software-ul Hărților, plus multe alte actualizări sunt așteptate să fie prezentate la conferința World Wide Developers Conference din iunie.

Sanatate si fitness

Se așteaptă ca Apple să pună un accent și mai mare pe funcționalitățile de health-tracking odată cu Apple Watch 2, mai ales că o parte din funcțiile ce inițial au trebuit să fie incluse în Apple Watch, au fost amânate din motive tehnice. Fără doar și poate Apple a lucrat mult la rezolvarea acestor probleme înainte de a lansa Apple Watch 2, iar acest lucru ar putea avea o importanță foarte mare și foarte valoroasă, cel puțin conform ultimelor date din analiza companiei Flurry.

Se pare că utilizatorii de Apple Watch sunt mult mai orientați spre aplicațiile de health și fitness decât de alte categorii de aplicații, conform datelor din crecetările efectuate de Flurry. Acestă tendință poate fi atribuită probabil creșterii popularității tracker-elor de fitness și altor purtabile. Apple Watch a furnizat unele funcționalități în această categorie, dar se așteaptă să fie extinse semnificativ cu Apple Watch 2.

Vanzari

Rapoartele făcute de analiștii din piață sugerează că deși Apple Watch 2 se așteaptă să aibă vânzări mult mai slabe față de primul Apple Watch din serie, potențialul pe termen lung al acestei game să fie de fapt foarte roz pentru Apple. Se crede deja că Apple Watch va reprezenta aproximativ 40 la sută din vânzările de pe piața ceasurilor de lux până la sfârșitul deceniului.

Aceste statistici pot fi considerate oarecum înșelătoare, deși, ceasurile de lux sunt definite începând cu prețul de 350 de dolari. Sigur, ar fi foarte greu să achiziționezi un Rolex în jurul acestei sume, dar să nu ma vorbim despre ce ceas poartă tenismenul Rafael Nadal, de exemplu. Dar acest lucru indică faptul că Apple a câștigat un punct semnificativ pentru a penetra această piață mid-range, lucru ce ar putea explica un alt aspect major al lansării lui Apple Watch 2.

O noua gama de produse

A fost detaliat pe larg faptul că Apple Watch 2 va introduce o nouă gamă de produse și că aceasta va fi plasat undeva între cele mai scumpe ediții Apple Watch și cele din jurul a 1000 de dolari. Se pare că acest model de Apple Watch 2 va fi destinsat în special să concureze direct cu ceasuri ca Rolex sau Omega și că Apple anticipează această nișă a ceasurilor ca un potențial punct de creștere pentru produsul Apple Watch.

Tim Cook mediteaza in jurul imbunatatirilor

CEO-ul Apple, Tim Cook, a făcut deja câteva declarații cu privire la Apple Watch 2. Într-un interviu cu CNBC, Tim Cook sugerează că echipa gigantului din Coupertino a depus o muncă uriașă în ultimele 12 luni pentru a îmbunătăți Apple Watch 2, lucru pe care consumatorii îl vor observa și vor iubi atât de mult aceste upgrade-uri aduse smartwatch-ului încât se vor gândi cum au putut rezista până acum fără un astfel de produs.

Tim Cook crede că Apple Watch va continua să se îmbunătățească, deoarece Apple încă învață cum să dezvolte un smartwatch ideal. Dacă luăm în calcul că iPhone-ul ajunge în curând să aniverseze 10 ani, acest lucru are cu siguranță o semnificație și face să crească anticiparea pentru Apple Watch 2.

“You’ll see the Apple Watch getting better and better. We’re still in learning mode. We’re learning fairly quickly, though. We know a lot more than we did a year ago. I think that in a few years we will look back and people will say, ‘How could I have ever thought about not wearing this watch?”,

Independenta

O zonă pe care Apple se va concentra cu Apple Watch 2 este aceea de a face ca smartwatch-ul să fie semnificativ mai independent decât primul produs. Întradevăr, câteva detalii legate de Apple Watch 2 sugerează că acesta va fi mult mai independent față de un iPhone, iar că aplicațiile trimise către App Store după 1 iunie cu specificația watchOS, să fie aplicații native.

Acesta este mai mult un zvon și cu siguranță nu ceva pe care Apple să îl fi confirmat, dar ar putea părea logic pentru compania din Coupertino, chiar dacă ar necesita un angajament tehnologic masiv.

Redesenare

Se așteaptă ca Apple Watch 2 să primească un nou aspect, o redesenare completă din partea Apple, iar una dintre predicții sugerează că smartwatch-ul va fi cu 40 de procente mai subțire decât primul produs intrat în această serie. Analistul Apple, Brian White de la firma Drexel Hamilton, a făcut această predicție într-o notă de cercetare și se pare că Apple Watch va urmări cu predicție produsele Apple care au devenit din ce în ce mai subțiri cu fiecare nouă lansare.

Apple Watch 2 ar putea să adopte și un format cu totul nou, circular, și după cum arată Apple, lucrul acesta ar trebui să diversifice opțiunile consumatorilor.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.