Cele Mai Bune 4 Aplicatii pentru a tine un Jurnal

0
2039

Cele Mai Bune 4 Aplicatii pentru a tine un Jurnal

Modul în care ții un jurnal în zilele noastre este cu totul diferit față de ce era la început idea de jurnal, și toate aceste din cauza erei tehnologiei în care trăim. În trecut scriam într-un caiet și cel mai important lucru pentru mine era cum să îl protejez cel mai bine și ce să permit să se vadă din el. Era creat în special pentru tine, ca un jurnal de amintiri, excursii, întâmplări, lucruri personale ș.a.m.d, dar unele dintre ele vroiai să le arăți și celor mai bune prietene, dar îți era oarecum frică să nu citească și altceva. Apoi după ce am intrat din ce în ce mai mult în această lume, internetul, acesta a crescut și în acest scop și au apărut LiveJournal, care aveau să i-a locul vechilor jurnale.

Acum ne-am dezvoltat și mai mult, folosim zilnic un smartphone sau o tabletă și totul este mult mai ușor și mult mai la îndemână când vine vorba de o mențiune, o poză sau un cuvânt scris în jurnalul nostru. De aceea, aplicațiile sunt cele mai convenabile și uneltele cele mai des folosite pentru a ține un jurnal. Așa cum spuneam, este foarte probabil să avem tot timpul smartphone-ul cu noi și cele mai multe astfel de aplicații îți permit să incuzi o poză sau mai multe pentru o detaliere mai amănunțită, sau poți pur și simplu să faci câteva fotografii, revenind mai târziu cu o detaliere a acestora. Sunt nenumărate aplicații pentru jurnal, dar din toate acestea am ales doar patru dintre cele care mie personal mi se par cele mai potrivite și pe care vi le prezint în rândurile următoare.

Day One 2 Diary (4,99 €)

DAYONE2-screenshot

Probabil această aplicație este cea mai cunoscută din întreaga listă și cu siguranță nu putea să lipsească de aici. Aplicația a câștigat o mulțime de premii și este iubită în mod special din cauza abilității de a sincroniza toate intrările prin cloud pe toate dispozitivele noastre care au instalată această aplicație. Sunt o grămadă de caracteristici grozave în aplicația Day One 2, inclusiv o versiune pentru Apple Watch cu dictare vocală. Un minus al aplicației Day One a fost posibilitatea de a adăuga mai multe poze fiecărei intrări, ceea ce făcea imposibilă utilizarea aplicației pentru acei ce doareau să-și țină un jurnal exclusiv foto. Lucrul acesta s-a rezolvat acum în Day One 2. Aceata îți permite acum să adaugi o grămadă de poze unei noi intrări și îți permite să ai jurnale multiple, diferite, cu culori și nume unice.

little memory (Free)

littlememory-screenshot-01

 

Recomandată ca o alegere făcută de staff-ul iTunes, little memory este o aplicație perfectă și minimalistă pentru jurnal. Aplicația te restricționează la modul intrărilor foarte scurte și are oferă posibilitatea de a adăuga poze și locația pentru o intrare. Poți marca intrările tale favorite și poți primi notificări dimineața cu cuvinte inspiratoare despre tine. O caracteristică deosebit de unică a aplicației este abilitatea de a vedea perspective de cuvinte folosite și emoțiile de-a lungul timpului reprezentate grafic.

Grid Diary (Free)

GridDiary-screenshot

Grid Diary este un mod unic de a ține un jurnal zilnic. În loc de o singură intrare care ar trebui să umple o pagină goală, Grid Diary este o grilă literală cu diferite îndrumări inspiratoare. De la o lungă listă de posibilități, poți alege întrebarea la care vrei să răspunzi pentru jurnalul tău. Dacă ești genul de persoană care nu prea știi de unde să începi atunci când pornești spre a scrie un jurnal sau chiar o carte, Grid Diary face ca acest proces să fie mult mai eficient întrebându-te chestii specifice ca, “What Did I Eat Today?” și, “What Am I Grateful For?” Poți de asemenea să sincronizezi intrările în cloud și să atașezi poze multiple fiecărei noi note.

Gratitude Journal (2,99 €)

GratitudeJournal-screenshot

Gratitude Journal aduce un accent pozitiv în jurnalul tău de zi cu zi. Folosind principiile psihologice pozitive, aplicația îți solicită să scrii cele mai bune cinci lucruri care te-au făcut fericit(ă) pe parcursul zilei. Te încurajează să faci acest lucru în fiecare zi, timp de cel puțin trei săptămâni, pentru a vedea mai apoi modul în care trecerea și percepția ta îți afectează fericirea generală. Aplicația este recomandată de USA Today și Oprah și este o ocazie bună de a ține cont de fiecare zi din viața ta în timp ce îți reconectezi creierul.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.