Subaru Celebreaza 50 de ani de Motoare Boxer

0
343

Subaru Celebreaza 50 de ani de Motoare Boxer

În acest an Subaru marchează a 50-a aniversare a iconicului motor orizontal-opus boxer montat pe mașinile sale.

Compania Japoneză a introdus această semnătură tehnologică în anul 1966, când 1000 de compacte au folosit pentru prima dată un motor boxer.

Astăzi, fiecare model Subaru vine echipat cu un motor orizontal, vânzând peste 16 milioane de mașini cu un motor de acest tip din 1966 și până astăzi. Beneficiile acestui tip de motor sunt evidente: pistoanele opuse lucrează la anularea forței de inerție a fiecăruia dintre pistoane, scăzând numărul de vibrații comparat cu un motor tradițional cu pistoane montate în linie, și oferă un echilibru de rotație excepțional și o accelerare lină chiar și la cele mai înalte turații ale motorului.

Subaru Boxer-01

 

Să nu mai vorbim de amprenta compactă a acestei unități ce permite să fie montată mult mai jos în compartimentul motor, aducând un plus centrului de greutate. Combinate cu sistemul tracțiunii integrale Subaru Symmetrical AWD, acestea duc spre o distribuție cu o greutate echilibrată ce ajută la stabilitatea și tracțiunea modelelor oferite.

Subaru Boxer-02

Bineînțeles, motoarele boxer pe care Subaru le dezvoltă sunt responsabile pentru ana dintre cele mai caracteristice semnături în materie de sunet, oferind un burble inconfundabil ce poate fi recunoscut cu ușurință de către orice iubitor al motoarelor pe benzină, și pe care orice fan al mărcii pur și simplu îl iubește.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.