O Cutie cu 10 Viteze pentru Chevy Camaro ZL1

0
175

O Cutie cu 10 Viteze pentru Chevy Camaro ZL1

G]M a optat pentru Camaro ZL1 la o transmisie automată, dar nu orice cutie automată, ci una cu 10 viteze. Dar de ce nu cu un dublu ambreiaj, așa cum fac majoritatea producătorilor?

Ei bine, conform Chevrolet, cutia aceasta schimbă vitezele mult mai rapid decât una cu dublu ambreiaj și aduce un plus de performanță și de eficiență.

“There is simply nothing like the experience offered with the new 10-speed automatic in the Camaro ZL1. It delivers nearly instantaneous, lightning-fast shifts that alter your perception of what an automatic transmission can offer in a high-performance vehicle – whether you’re on the street, drag strip or road course”, a declarat Aaron Link, inginerul șef pe partea de dezvoltare a Camaro ZL1.

Adăugând că “The gear ratios are so tightly spaced that the transmission is in the right gear and the engine is at the best rpm for transitions from corners to straights. And with the power from the ZL1’s supercharged LT4 engine, the force you feel in your seat as you accelerate out of a turn will put a grin on your face every time.”

2017-Chevrolet-1

Au fost consumate sute de ore pentru a integra cât mai perfect această cutie de viteze power-band-ul ZL1, dar rezultatul obținut după aceasta muncă duce la o schimbare mult mai rapidă a vitezelor cu 26 până la 36 de procente față de cutia de viteze cu dublu ambreiaj PDK a celor de la Porsche, spune Chevrolet. Mai mult decât atât, aduce mașina de la 0-100 km/h cu o zecime de secundă mai repede decât varianta cu cutie manuală în 6 rapoarte, înregistrând un timp de 3,9 secunde.

Pentru moment, cutia de viteze automată cu 10 viteze vine cu un sistem electronic de control și de calibrare a performanțelor complet customizabil și complet nou doar pentru versiunea 640 ZL1, dar în viitor va fi disponibilă și pe alte configurații de mașini, potrivindu-se cu ficare mașină și performanțele corespunzătoare fiecărei versiuni.

Ne poti urmari pe Twitter, ne poti adauga in cercul tau Google+ sau ne poti da like la pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

via: carscoops

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.